QUEEN дават шанс на феновете да участват в три нови видеа към песни на групата

23 юли 2019, 15:32 ч. 871 / 6 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Инициативата е част от кампанията “You Are The Champions”, с която музикантите честват 1 млрд. гледания на видеото към “Бохемска рапсодия” в YouTube

“Бохемска рапсодия” е първото видео, излязло преди 90-те години и постигнало такъв резултат

Universal Music Group (UMG), световният лидер в музикалната индустрия, разкри новината, че видеото към емблематичната песен за британските рок легенди QUEEN, “Бохемска рапсодия”, официално е гледано над 1 млрд. пъти в YouTube. Това е първото видео от преди 90-те години с такова постижение във видео стрийминг платформата. Това е и първото промоционално видео, което определя златен стандарт в жанра за следващите няколко десетилетия и днес продължава да вдъхновява и забавлява милиони фенове по света, повече от четиридесет години след като е създадено за първи път.

Създателите на QUEEN - Brian May и Roger Taylor споделят: “За нас е чест, че видеото към “Бохемска рапсодия” надхвърли 1 млрд. гледания в YouTube. Бихме искали да Ви благодарим и да отпразнуваме постижението с всеки от нашите невероятни фенове от цял свят чрез поредица от 3 нови музикални видеа към наши песни и всички те – с тяхно участие! Без значение дали си музикант, певец, танцьор, визуален артист или просто искаш да се забавляваш. Научи повече на www.youarethechampions.com и ще се срещнем някъде по пътя.”

Музикантите от QUEEN представиха за първи път и нова ремастерирана видео версия на “Бохемска рапсодия”, достъпна за гледане в официалния YouTube канал на групата тук: http://bit.ly/30ToX45. Сега феновете могат да се насладят на подобреното видео в целия му блясък и така, както е било замислено от самото начало. В допълнение, текстът на песента е наличен на различни езици - английски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, руски и турски.

Кампанията "You Are The Champions" е в партньорство с YouTube Music, Universal Music Group и Hollywood Records. Инициативата е уникална по рода си, защото дава шанс на феновете да станат част от историята на QUEEN като участват в поредица от 3 видеа към едни от най-великите песни на групата.

Музиканти, певци, инструменталисти могат да вземат участие в “Бохемска рапсодия”. Танцьорите могат да демонстрират своята интерпретация на “Don’t Stop Me Now” с помощта на видео с инструкции от Polly Bennett (треньорът по движения на актьора Rami Malik, който влезе в ролята на Fredie Mercury в биографичния филм за QUEEN – “Бохемска рапсодия”). Визуалните артисти пък ще имат възможност да изработят дизайн на дума или фраза от текста на "A Kind of Magic".

Финалните версии на видеата ще бъдат публикувани по-късно тази година в официалния канал на Queen в YouTube.

“Bohemian Rhapsody е звуков и кинематографски шедьовър и е една от най-запомнящите се песни на всички времена.”, коментира Lyor Cohen, Директор музикална продукция в YouTube. “Новото ремастерирано видео в YouTube със сигурност ще спечели нови фенове на песента от различни възрасти по цял свят.“

Celine Joshua, Генерален Мениджър в Universal Music Group, споделя: “Развълнувани сме, че емблематичното видео към “Бохемска рапсодия” достигна историческите 1 млрд. гледания в YouTube. Сега, заедно с QUEEN, YouTube и Hollywood Records, сме горди със старта на кампанията “You Are The Champions”, иновативна инициатива за видео съдържание с участието на феновете на Queen от цял свят.”

“Бохемска рапсодия” редовно се спряга за една от най-великите песни, записвани някога. През 2004 г. тя е включена в Grammy Hall of Fame и читателите на списание "Rolling Stones" обявяват вокалното изпълнение на Freddie Mercury за най-доброто в рок историята.

 

още за:

Queen


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мастъра 29.07.2019 17:31:35 отговори + 1 0
На мен пък ми е по- интересно дали догодина някой ще успее да покани групата отново в България. Преди малко хвърлих едно око в официалния сайт на Куин- в началото на 2020-а са в Австралия и Нова Зеландия, а за съвсем логичната им Европейска обиколка след това все още няма нищичко обявено...

Не, че държа особено много да гледам превземките на Адам Ламбърт, де- за сметка на това обаче Мей и Тейлър са ми сред любимите музиканти и именно те бяха причината през 2016-а да бъда на стадион "Георги Аспарухов" ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

линк 25.07.2019 11:42:16 отговори + 0 0
Може би щеше да е добре да направите линковете към сайта за който става на въпрос в новината активни, а не защитени така че дори да не могат да се маркират и копират. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нелинк 25.07.2019 15:31:31 + 0 0
То това не са линкове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".