QUEEN почитат Диего Марадона

26 ное 2020, 10:29 ч. 1434 / 19 1
пред./следв.

   Вчера, 25 ноември, светът загуби един от най-гениалните и велики футболисти в историята - аржентинския "магьосник" Диего Армандо Марадона.

   Бившият капитан, извел Аржентина до световната купа през 1986-а, почина от сърдечен удар, малко след като бе изписан от болница, където се лекуваше от съсирек в мозъка. Именно на Световното в Мексико '86 е един от най-паметните мачове за всички времена - срещата между Аржентина и Англия на четвъртфиналите. Мачът завърши 2:1 за латиноамериканците, като и двата техни гола бяха на Марадона. Първият обаче футболистът отбеляза с ръка, нещо което остана незабелязано и от главния, и от българския страничен съдия Богдан Дочев. Диего си призна, че е отбелязал с ръка след срещата, а голът му стана известен като "Божията ръка". За сметка на това, а и по думите му, за да компенсира нечестно отбелязаното първо попадение, Марадона успя да вкара и уникален втори гол - преминавайки сам през повече от половината игрално поле.

   Мнозина биха си помислили, че англичаните не са големи фенове на аржентинеца. Но, когато става дума за гении, дребните дрязги нямат значение. От лагера на QUEEN отдадоха почит на великия футболист със снимката, която виждате по-долу и на която Freddie Mercury е с тениска на националния отбор на Аржентина, а Марадона - с фланела с британския флаг. Двама големи гении от фотоса вече не са между живите...

 

още за:

QueenDiego Maradona


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


даскал 26.11.2020 10:35:11 отговори + 31 5
Почивай в мир, магьоснико!
Не съм гледал Пеле, но имам съзнателти спомени от мачове още от 1982 година. По-голям от Диего не съм виждал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".