SERPENTINE CREATION ще подгряват концерта на DIABOLICAL в София

5 юни 2023, 11:40 ч. 433 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Родните блек метъл герои Serpentine Creation се включват в концрета на шведите Diabolical и Sodomisery в София на 16-и юни!

Съвместният концерт на шведите Diabolical и Sodomisery плюс Machiavellian God от Румъния ще се състои на 16-и юни в столичния клуб „Mixtape 5“ (B-side).

Сега към плаката добавяме и българско име! Това са мистичните Serpentine Creation. Групата е създадена от членове на култовите в родната екстремна сцена Desolate и Demonism преди 22 години! Те са с шест издания в актива си, между които и адския сплит от 2012г. със заглавие Triptych и с парчета от Ork, Demonism и Serpentine Creation.

Момчетата са делили сцена с други родни формации като Drevna, Primitive Angel Gospoden, Dimholt, Demenzia и т.н. Концертите им с чужди банди включват имената на такива като Corpus Christii, Somrak и т.н., а от фестивалните им представяния най-запомнящи се са тези на Bloodfest II в София през 2009г., където свирят със Septic Flesh, Inactive Messiah, Dimlight и W.E.B.; и на Trash Till Death, провел се в Каварна през 2009г. с хедлайнер в лицето на Dimmu Borgir (като това се оказва последното шоу на норвежците с Mustis и Vortex в състава); и на Summon The Beast Festival в Гърция през 2010г. с Naer Mataron, Athos и др.

Последното им засега изднаие е мрачният сингъл „Ave Eva“ (Corvus Records, 2018), издаден на елегантен 7-инчов винил.
Иначе към едноименната песен от дългосвирещия албум от 2015г. The Fiery Winds Of Armageddon има и впечатляващо видео, което може да гледате на този линк: https://youtu.be/zlag_mWwqGw, както и към последвалото го очарователно авангардно EP Incest - клипът, към което също е в Youtube тук: https://youtu.be/gXLKHHqY2LQ

На 16-ти те ще излязат в състав: Vlad – вокали и китара, Jafar – бас, Mephistophel – барабани и нов китарист с псевдоним Ord Ost, който е на мястото на Gormoth.

Билетите на цена 40 лева се продават онлайн в системата PaySera https://bit.ly/DiabolicalSofia и на каса в магазини „На Тъмно“.

Бройката на билетите, пуснати в продажба, е съобразена с капацитета на мястото. Залата е добре климатизирана.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".