"Sofia Metal Fest 2016" - Ден трети. Метален блицкриг

11 апр 2016, 12:38 ч. 3400 / 6 24
пред./следв.

   На 10 април "Sofia Metal Fest 2016" наближаваше своя финал и навлизаше в последния си, трети ден. За пореден път ще споменем отличното представяне на организиторите "BGTSC". Това не учудва вече никого, но за хубавите неща винаги е добре да се пише. Ред, спокойствие, достатъчно напитки и храна, излизане на групите по разписание, а ако се получеше някакво отклонение, то биваше бързо компенсирано.

   Първи на сцената през третия ден се качиха представителите на румънските ни съседи DIRTY SHIRT. Групата има повече от 20-годишна история, с перипетии и паузи в активността, но от 2010-а, възродена и възобновена, печели признание в родината си и в чужбина. У нас бандата е малко известна, което (освен намръщения ветровит неделен следобед) обясняваше неголемия брой фенове в залата. DIRTY SHIRT обаче свиреха и пееха с ентусиазъм неподражаема си смесица от метъл, фолклор, хардкор, пънк, индъстриъл и какво ли още не. Внушителният брой музиканти, цели осем, които непрекъснато подскачаха и сменяха местата си, създаваше впечатлението за малка лудница на сцената. Трябва да се отбележат завидните певчески умения на двамата вокалисти, които определено привлякоха любопитни фенове. Румънците се оттеглиха под заслужени аплодисменти и отстъпиха място на следващите участници в шоуто.

 

   След многочислената съседска банда в първия момент сцената изглеждаше почти празна само с четиримата музиканти от EVIL INVADERS. Но бързо пространството се изпълни с галопиращи здрави сола и яки траш жици. Белгийците изливаха от сцената безкомпромисна агресия и мощната енергия на желаеща да се докаже младост. Групата вече си е спечелили слава на стабилна надежда в развитието на традиционния траш/спийд метъл в модерен прочит. Привлякла е фенове и у нас, тъй като за минути публиката стана три-четири пъти повече. Пред сцената издигна ръце и размята коси вярна агитка. Набързо се оформи дори малко пого. Побелели трашъри по трибуните клатеха със задоволство в такт глави - имаше кой да продължи традицията на грохот от мачкащи сърдити рифове и пронизителни, дълбаещи мозъка вокали. EVIL INVADERS се представяха като достойни ученици на очакваните да закрият вечерта хедлайнъри KREATOR. Трябва да отбележим, че младите белгийци се бяха подготвили и със сценични ефекти - изпод сцената се издигаха стълбове дим и горяха адски огньове. Със сигурност тепърва ще слушаме за успехите на EVIL INVADERS. Снощи обаче четиримата симпатяги влязоха в залата и седнаха да изгледат с удоволствие оставащата част от шоуто, като даваха автографи и се снимаха с всеки, който пожелае.

 

   Дойде ред и на единствената за вечерта банда предвождана от дама - BATTLE BEAST. Харизматичната вокалистка Noora Louhimo беше така любезна, преди броени дни, да даде интервю за WeRock.bg и да обещае доволно дълъг сет за второто си гостуване у нас, включващ парчета от цялата дискография на групата. Обещанието обаче бледнее пред това, на което станахме свидетели снощи. BATTLE BEAST очароваха и разбиха по време на втората си визита у нас. Със сигурност българските хеви/пауър метъл фенове се сдобиха с нови любимци. Тези, които вече бяха "надушили" младата кръв в редиците (предстои да си говорим още за кръв) консумираха с удоволствие всяка капка, т.е. минута от чудесното шоу на финландците.

   Суперлативите са напълно заслужени - BATTLE BEAST изнесоха урок как се печели публика. Стабилно изпълнение с огромно желание, вокално и инструментално майсторство и завладяващ контакт с феновете. Групата искреше от удоволствие от това, което прави. Noora Louhimo раздаваше от сърце чудесният си силен глас, като не спря да танцува, подскача и подканя публиката да пее и беснее. Прокрадваше се едно смело определение: "новата Doro". Басистът Eero Sipila пускаше по някоя шега между парчетата, включваха се и другите от групата. Публиката откликваше на всичко - крещеше, тропаше, смееше се.

   Още при първото си посещение у нас, през зимата на миналата година, финландците, въпреки краткия си сет, впечатлиха родните фенове. Снощи BATTLE BEAST се превърнаха в изненадата и новата звезда на фестивала. Трябва да споделим и още нещо, което приятно се натрапваше по време на трите дни на шоуто - добре организираните събития превръщат българската сцена в привлекателна и желана, място, където си струва група да се изяви подобаващо, ако не в цяла Европа, поне в региона. Симпатичният весел басист на BATTLE BEAST Eero Sipila го каза с думи прости: "София е прекрасно място да завършим една от обиколките си през годината."

Сетлист на BATTLE BEAST:
01. Let It Roar
02. I Want the World... and Everything in It
03. Out on the Streеts
04. Into the Heart of Danger
05. Touch in the Night
06. Fight, Kill, Diе
07. Black Ninja
08. Iron Hand
09. Enter the Metal Wоrld
10. Out of Control

 

   Тези, които вярват, твърдят, че Бог е рекъл: "Да бъде светлина." Не знаем дали това е така, но със сигурност може да кажем, че снощи, от сцената на "Sofia Metal Fest 2016", бе заповядано: "Тишина! Нека бъде нощ!" ("Silencia! Let There Be Night!"). Мракът наистина се спусна, но за тишина не можеше да става и дума. Защото на сцената вече бяха глутница върколаци, начело с водача Attila Dorn. POWERWOLF идваха за първи път у нас, за да ни представят впечатляващото си шоу. Тъй като доброволно се бяхме принесли в жертва да ни разкъсват зверове и върколаци, ще обясним ставащото с "хранителната стилистика". Вечерта на 10 април, лето 2016 г. се превърна в пиршество за ненаситните за здрав метъл ритъм, но съчетан с мелодия и отлично пеене, пауър метъл фенове. След "предястието" BATTLE BEAST, сега можеха максимално да се насладят на "основното меню", в лицето на POWERWOLF, обилно полято с... кръв. Сцената се осветяваше ту с бели и сини прожектори, ту с зелени и червени, което я превръщаше в призрачно място, достойно за странните ѝ обитатели. Германците наченаха нечестивата си литургия, като ни благословиха с парчето "Blessed & Possessed" от едноименния им албум, от 2015 г. След това продължиха с три песни от предпоследното им издание - "Preachers of the Night" (2013). Може би е добре да се кажат няколко думи разясняващи целта на смесицата от църковни благословии, латински език и върколашки истории. Накратко - подигравка с религиите и суеверията. "Opus Dei" ("Божие Дело") става "Lupus Dei" ("Вълк Божи"), възкресението се случва ето така - "Resurrection by Erection", а преводът на "Coleus Sanctus" оставяме за домашно на любознателните, за да не слагаме на репортажа знак "18+".

   След отклонението се връщаме отново към това, което снощи сполетя присъстващите по време на сета на POWERWOLF. Уникалният вокалист
Attila Dorn (чието име е Karsten Brill), отпуши гърлището си и лееше мощния си глас от началото до края на шоуто, без да покаже ни най-малки признаци на умора. И тъй като е учил оперно пеене в Румъния, е добре запознат с православните песнопения, които снощи "приложи " на пощурелите фенове в залата. Освен това непрестанно разпяваше публиката, така че голяма част от парчетата бяха изпълнени колективно. В заигравките с феновете активно участие взимаше и клавиристът Falk Maria Schlegel. С корпспейнт на лицето, окачил на врата си нещо като пародия на епитрахил, Schlegel се носеше по сцената като палав призрак, задяваше се с другите музиканти, или се скриваше зад някой от двата комплекта клавири, украсени отпред с големи черни птици.

   Тъй като обещахме, че ще се става дума за кръв, по време на шоуто на POWERWOLF тя се "лееше" обилно. Пиеха я свирепи арменски върколаци ("Werewolves of Armenia"), имаше "спешна нужда" от кръвопреливане ("All We Need Is Blood"), а накрая Attila показа чаша, наподобяваща Свещения Граал и разкри източника на нескончаемата си енергия - "We Drink Your Blood". Но това не обезпокои никой, след като феновете вече бяха разкъсани от кръстосан огън ("Kreuzfeuer"), осветени с динамит ("Sanctified With Dynamite") в името на бог ("In the Name of God (Deus Vult)"), възкръснали (вече знаете как) и присъединили се към вълчето дело ("Lupus Dei").

   Впечатляващото сценично представяне с доволно дълъг сет, беше ясен индикатор, че група и публика се харесаха взаимно и ще чакат с нетърпение глутницата да ни гостува отново някой ден.

Сетлист на POWERWOLF:

01. Blessed & Possеssed
02. Coleus Sanctus
03. Amen & Attаck
04. Sacred & Wild
05. Army of the Night
06. Resurrection by Erection
07. Armata Strigoi
08. Dead Until Dark
09. Let There Bе Night
10. Werewolves of Armenia
11. All We Need Is Blood
12. Kreuzfeuer
13. Sanctified With Dynamite
14. In the Name of God (Deus Vult)
15. We Drink Your Blood
16. Lupus Dei



   С наближаването на 22:00 ч. около вратите на залата настъпва оживление. Хора, които или са били навън, или са дошли специално за хедлайнинг участието на KREATOR, прииждат от всички страни и градуса на настроението видимо се покачва. Въпреки че това е шести поред концерт на групата пред българската публика (четвърти на софийска територия), вълнението на феновете е осезаемо. На пръв поглед, очертава се предвидимо приятна среща с обичани изпълнители, които сякаш нямат с какво да ни изненадат - последният им албум е от преди три години и е добре познат на феновете. Това, което следва, обаче, определено надминава и най-смелите очаквания. Но нека караме подред.

   Точно в 22:00 ч. сцената притъмнява, и се разнасят лиричните звуци на интрото "Choir of the Damned". След около десетина секунди, всичко избухва - съвсем буквално! - с мощна експлозия от светлини, фойерверки, конфети, и… KREATOR! Химичната реакция между изпълнителите и публиката е мигновена - още не е приключила първата песен, и вече има добре оформен и многолюден мошпит, който така и не спира до края. А енергичните подканяния на Mille Petrozza "Eins, Zwei, Drei, Vier!" ("Раз, два, три, четири! ") само допълнително стимулират множеството. Контактът с публиката е забележителен и опитният фронтмен на групата не изпуска контрола нито за миг. С думи, жестове или ефектни паузи, с указания за мошпита, с разпявания или с неподражаемото си и ефектно изговаряне на "Sofiiiaaaaaaaa" (повторено повече от десет пъти) - германецът с италиански корени не оставя и капка съмнение кой е законодателят на вечерта. Редуват се хит след хит, изпълнени с онази скорост, която винаги изглежда на ръба на човешките възможности, и която е основната причина траш метълът да продължава своя победен ход през времето и сърцата на феновете. Сетлистът включва песни от почти всички албуми на групата. И спокойно можем да го наречем своеобразен "Best Of", особено след изпълнението на "Violent Revolution" и "Pleasure to Kill". И макар че музиката е достатъчно ефектна сама по себе си, не можем да не споменем впечатляващото шоу от светлинни и пироефекти. Сцената се облива в ярко жълто, кралско синьо или кърваво червено, избухват огньове, над публиката се разпръскват конфети, ленти и станиоли, димят пушеци. Нищо от това обаче не се случва самоцелно, а в рамките на един изключително добре постигнат синхрон с текстовете на песните, солата, диалозите между китарите и ритъма на барабаните. Малко преди финала, докато държи в ръцете си добре познатия от едноименната песен "Flag of Hate", Mille Petrozza обещава да се върнат пак. Да се сравняват немските групи с "добре смазани машини" е вече доволно изтъркано клише. И все пак то неминеумо се натрапва, когато човек трябва да опише накратко показаното ни от Mille Petrozza, Jurgen "Ventor" Reil, Christian Giesler и Sami-Yli Sirnio.

   Закриващата песен "Betrayer" приключва със същата експлозия, с която сетът започва - светлини, звуци и огньове в адска смес, чиито взрив слага финал на една незабравима среща между софийската публика и една от най-големите групи в не само в траш метъла, но и в метъл музиката като цяло.

Сетлист на KREATOR:

Intro: Choir of the Damned
01. Enemy of God
02. Phobia
03. Awakening of the Gods
04. Warcurse
05. Phantom Аntichrist
06. From Flood into Fire
07. Extreme Аggression
08. Suicide Terrorist
09. Hordes of Chaos
10. Civilization Collapse
11. Violent Revolution
12. Pleasure tо Kill
13. Flag of Hate
14. Betrayer


   Така завърши първият български многодневен метъл фестивал на закрито. Настоящата година е втора поред, в която липсва подобно събитие в столицата на открито. "Sofia Metal Fest 2016" напълни зала "Универсиада" и искрено се надяваме преди да изтече годината да станем свидетели на анонса и за "Sofia Metal Fest 2017".

 

Текст: HeathenHeart, Karolina
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате изключителни, над 120 на брой, снимки от третия ден на "Sofia Metal Fest 2016".

 



Коментари   (24)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ОЛД МЕТАЛ 12.04.2016 16:24:58 отговори + 10 2
ве явно тия групи от 2-ра дивизия не са толкова интересни, "феноетее'', които виждам тук, отиват да се наплюскат и напият! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

8bit 12.04.2016 15:45:47 отговори + 4 4
Бахти яд ме,е че свърши Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 12.04.2016 15:08:16 отговори + 13 0
Като цяло феста се получи. Цените на бира и хапване бяха ОК. Това което липсваше бяха повече хора Звукът можеше и да е доста по-добър !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Асен 12.04.2016 14:18:26 отговори + 14 4
Готино събитийце се получи. Пийнахме, хапнахме, чухме по нещичко ново, изкефихме се по на нещо старо. Охраната ми хареса. Правеха забележки на тарикатите, които се опитваха да пушат. А един направо изведоха. Само така, така се прави. Евала.
Мърча не беше на ниво, но мацката обясни, че си го носят групите, по лично тяхно желание. Ако донесат - има, ако не донесат - няма. Все пак мога да препоръчам на организатора, ако чете тук, другия път да настоява за мърч. Други забележки нямам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Слави 12.04.2016 12:50:19 отговори + 9 13
Повече няма да си взема билет за това събитие, такава скръб не бях виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


speed attack 12.04.2016 10:59:22 отговори + 7 6
Evil Invaders снощи размазаха всичко живо на Sofia Metal и всичко след тях се обезсмисли. Браво пичове Респект !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Warrior 12.04.2016 10:57:52 отговори + 10 15
Сцената беше гигантска, осветлението супер, а звука мощен! Това беше най-могъщото събитие на което съм присъствал. Много добри групи и обслужване. Оценката ми е 10 от 10! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

troll killer 12.04.2016 12:25:46 + 13 11
Айдеее, бойко&со. пак започнаха сами да си се хвалят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ed force one 11.04.2016 22:48:04 отговори + 5 6
ЕЙ,вие по горе червените кво търсите в тоя сайт незнам сбъркали сте го с тоя на Евгени Педиминчев
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Саурон 11.04.2016 20:28:18 отговори + 17 18
Е.ати смешния фест беше тоя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 11.04.2016 21:17:46 + 13 12
...смешен кът теб... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 11.04.2016 18:13:22 отговори + 19 6
Присъдата - много беше яко, обаче имаше трески за дялане. Като за първи път - отличен пет и петдесет и седем.
При все че имах билет за целия фестивал, поради ред причини успях да посетя само последния ден, а и понеже трябваше да пътувам, си тръгнах след Powerwolf... Шанс - Kreator и без това не ги познавам изобщо, но при други обстоятелства щях да остана да ги видя.

Dirty Shirt щяха да ми харесат повече, ако звукът им не беше тотално оплескан. Съжалявам, че го казвам, защото музикално ми допаднаха, а и като чух вкъщи студийни записи на някои от нещата им, мнението ми се затвърди - пичовете определено ги бива и ще продължа да ги слушам. За жалост обаче на живо не звучаха добре. Клавир и акустична китара не чух изобщо, цигулката се чу ясно за около половин секунда, вокалите и на двамата певци се губеха, а електрическите китари бяха безобразно надути. Иначе, хубаво сценично поведение, интересна музика, ама... Ама.

Evil Invaders ми харесаха, а и звучаха осезаемо по-добре - може би защото нямаше мешавица от куп инструменти. Обаче бяха прекъснати прекалено грубо. Ясно, закъсняват с разписанието, обаче не можеше ли да се намери по-елегантен начин да бъдат разкарани?

Battle Beast определено ме разпалиха. Нура Лухимо е змей, звяр, демон, чудовище!!! Като ревна "Just let it ROAAAAAAAAAARRRR!!!", ревнах и аз - и гласът ми си замина за известно време... За жалост, и те имаха някои проблеми с озвучаването, обаче ги преодоляха майсторски.

Повервьолф, както им викаха двама пичове зад мен, бяха изкъртващи. Тотално и абсолютно. Игати дивият клавирджия... И отец Атила благослови публиката, и... Досега само ги харесвах доста. Сега вече май са ми любима група.
---

Други впечатления - като цяло мисля, че организацията беше на ниво. Охранителите бяха адекватни и възпитани, храна и вода имаше достатъчно и поне каквото купувах беше на приемливи цени.
От друга страна, цените на билетите си бяха височки, няма какво да се лъжем. В залата със сигурност щеше да има повече хора, ако еднодневният билет не беше седемдесет и пет лева. Хората, които присъстваха, определено получиха това, за което бяха платили, но все пак можеше пропуските да са малко по-евтини.
Надявам се традицията да остане. Събитието беше хубаво. Дано догодина е още по-хубаво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пиуе на пеуон 13.04.2016 13:44:25 + 2 7
Много си обективен ве пич - присъствал един ден, изпуснал хедлайнера и вече раздава присъди и оценки ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.04.2016 15:01:05 + 6 2
Кое точно от нещата, които написах, щеше да е различно, ако бях присъствал на целия фестивал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 11.04.2016 18:01:18 отговори + 17 7
Powerwolf напълно заслужават в България един фен клуб като тоя на Sabaton, евала, че има такива групи ! Всяка година да идват ще ходя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пипи Дългото Чорапче 11.04.2016 16:34:04 отговори + 16 4
Миле е ВЕЛИКАН \m// I love this man! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.04.2016 14:41:46 отговори + 21 6
За добро или за лошо, групите бяха коренно различни една от друга. Отидох само и единствено заради Battle Beast с надеждата, че ще харесам и нещо друго. Като човек, който е неутрален към траша и който не беше запознат с другите групи, останах доволен - макар и леко оглушал!

За жалост изтървах Dirty Shirt, понеже реших да мина по "прекия път" (бях пеша) и за пореден път успях да се изгубя из София. Трябваше да вземам такси и пристигнах точно на финала на сета им, когато си тръгваха...

Evil Invaders бяха шумни - в добрия смисъл. Лично не ми допаднаха като стил, но си личеше, че го правят от сърце. Съдейки по реакцията на хората около мен, момчетата определено оставиха своята следа в България! В истински метъл стил закриха краткия си сет, отидоха да се поздравяват с феновете и да пийнат по една бира (друга тема е, че май само българкса бира имаше).

Бях в очакване на Battle Beast. Успях да се наредя максимално близо до сцената, точно до оградата, докато повечето хора от фронтстейджа или отидоха да презаредят с бира, или отидоха до двете нули, или и двете.

Ето, че и групата най-накрая се показа след дългата подготовка. Започнаха с първата песен от втория албум (първия албум с настоящата вокалистка) и изпълниха някои от най-здравите си песни. Момчетата и фронтдамата не спряха да се раздават през цялото време, а между песните пускаха и някоя друга шега. Изкефих се на момента в който басиста на практика изсипа цяло шише бира в гърлото на клавириста ПО ВРЕМЕ НА СОЛО!!! Надявам се да ги видим отново и по възможност с по-дълъг сет

(След сета на Battle Beast, фронтдамата излезе в лобито, където се снимаше с феновете и раздаваше автографи. За жалост обаче нямаше мърчандайс на групата (нито на следващата))

Следващата група беше Powerwolf, за които знаех единствено, че са върколаци. Наистина не знаех какво да очаквам от тях, но останах предоволен! Това със сигурност е групата с най-добрите светлинни ефекти, която съм виждал на живо. Контакт с публиката не липсваше и си личеше, че върколаците се забавляваха. Искрено се надявам да ги видим отново по наши земи!

След Battle Beast и Powerwolf, беше ред на една коренно различна група. Започна една дълга подготовка на сцената. Един човек от публиката изкрещя "К'ВО СЕ БАВИТЕ, БЕ!"... и изведнъж светлините огаснаха. Секунди по-късно се чуха звуци от китара и Kreator излязоха. Личеше си, че по-голямата част от публиката беше там именно заради тях. Тези, които бяха по седящите места, излязоха отпред. Тези, които вече си бяха отпред, бяха полудели. Не след дълго започна и погото - слонове, хипопотами и иначе грамадни хора си преправяха път през тълпата, за да се включат.

(между впрочем, след края на фестивала, мивките в тоалетните бяха обилно изцапани с кръв)

Стигна се и до края на сета, когато започна биса, а вокалиста обяви, че е време за последните "танци" и насърчи участващите, че е време да се убият един друг. Земята буквално се тресеше, а пироефектите се усещаха дори до седалките.

След малко повече от час Истински Метъл, малко преди 23:50, Kreator се сбогуваха с българската публика и така сложиха край на фестивала (а пък аз частично оглушах, благодарение на групата).

Единствената ми забележка към фестивала - така и никъде не предлагаха специалната лимитирана бира. Единствената, която имаше, беше от сорта на "Каменица" и "Пиринско" (т.е. урина).

Като цяло останах наистина доволен, при положение, че отидох само заради една от петте групи. Не само получих автограф от фронтдамата на Battle Beast, но се запознах и с една нова (може би любима) група в лицето на Powerwolf и най-важното - успях да си тръгна от Универсиада без сериозни контузии
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 11.04.2016 16:12:30 + 13 5
Аз пък бях най-вече заради Powerwolf (oтдавна са на почит у нас- имам първите три албума като boxset trinity in black и другите три отделно) а Battle Beast ми напълниха душата (пък не са ми познати особено и общо взето out of control и black ninja знаех). Не разбрах, че вокалистката е била навън защото през цялото време стояхме пред сцената с хлапетата та да сме на предна линия за Powerwolf. Evil Invaders ми харесаха (на хлапетата не им харесаха нещо). Kreator съм ги гледал няколко пъти наживо още от 1993 във Фестивална ама този път ентусиазма ми беше нисък и гледах отзад. Powerwolf тепърва ще стане любима група в България и сигурно ще ги гледаме често. Това с мърчандайза беше много тъпо- и на powerwolf и на battle beast щях да си взема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Виенски кифъл 11.04.2016 14:35:08 отговори + 17 2
От статията> ..."Opus Dei" ("Божие Дело") става "Lupus Dei" ("Вълче Дело")...

Не, "Lupus Dei" трябва да значи "Божи вълк" или "Вълк Божи", а не "Вълче Дело".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heathenheart 11.04.2016 20:56:12 + 4 1
Прав(а) си. Поправих на "Вълк Божи". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 11.04.2016 14:18:01 отговори + 11 4
Може и сетът на Battle Beast да е бил кратък, но парчетата са едни от най-добрите (язък, че не са забили Raven). Карай, следващия път.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


поредният мрънкач 11.04.2016 13:58:03 отговори + 15 7
Какъв блицкриг бе пичове?! Звукът на Криейтър беше като в гадна консервена кутия. Набичени барабани и бас и глъхнещи, тихи и неразличими и размазани китари. Излагация! Язък за яката банда... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 11.04.2016 19:59:26 + 9 2
За Kreator звука беше БОЛЕЗНЕН. Не знам дали отзад се е чувало по-зле, отколкото пред сцената, ама в средата на сета слуха ми отказа. Пълно мазало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 11.04.2016 12:46:05 отговори + 7 3
Само една поправка - ОСВЕТЕНИ с динамит Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".