"SPIRIT of Burgas" се присъединява към борбата с бедността по света

17 юли 2009, 07:25 ч. 127 / 8 6
пред./следв.
Организаторите на предстоящия да се състои между 14-и и 16 август в Бургас първи по рода си у нас фестивал разпространиха следното съобщение:

   "SPIRIT Of Burgas" се присъединява в кампанията на Европейските институции с лозунг "Музиката против бедността!", в която младите хора ще бъдат провокирани да се преборят с бедността по света. Млади музиканти, граждани на Европа, са поканени да споделят своето послание за борба с бедността в музикален контест (конкурс, състезание), организиран от офиса на Европейската Комисия "EuropeAid". Победителят, селектиран чрез онлайн гласуване, ще получи възможността да представи на сцена своята композиция от конкурса по време на Европейските дни за развитие. Те ще се проведат между 22 и 24 октомври 2009 в Стокхолм, Швеция.
   Мобилизирането на младото поколение и по-специално европейците около каузата за борба със световната бедност е акт, чрез който Евросъюза иска да даде по-голяма гласност на този проблем в глобален мащаб и с това да очертае едно по-сигурно политическо бъдеще за човечеството.
   "Днес младото поколение има шанс чрез музикалния контест да каже на света, че изчезването на бедността не е утопия, а реална цел" – са думи на Луис Михел - Европейски комисар по развитието и човешките права.
   "Музиката не познава граници, тя не прави разлика между богатство и бедност. Тя носи енергия и позитивни усещания. Какъв по-добър начин от този за младите талантливи музиканти в Европа да се активират, за да се присъединят към нашата цел: редуциране на бедността на нашата планета! Аз очаквам множество участници от цяла Европа да се включат в надпреварата, за да бъдат представени в Стокхолм." - отбелязва Бенита Фереро-Уалднер – комисар по външните отношения и европейската политика на добросъседство.
   Посредством социалните мрежи в Интернет и музикални фестивали като "SPIRIT of Burgas" млади хора между 15 и 30 години са поканени да се присъединят към музикалния формат за борба с бедността в глобалната мрежа. Гласуването ще се случи онлайн до 09.09.09 г. в 09:09 ч. Победителите ще получат професионален запис на песента си и възможност да я изпълнят в Стокхолм по време на Европейските дни за развитие 2009.
   Музикалният контест ще бъде отворен в рамките на кампанията "Аз се боря срещу бедността", чието начало бе поставено в края на 2008 г. чрез онлайн интерактивни презентации, млади хора се запознават с политиката за развитие, както и с конкретни проекти в сферата на търговията, контрола върху качеството на храните и водата, образованието, инфраструктурата, превенцията от конфликти, здравеопазването, демокрацията и човешките права.
   "SPIRIT of Burgas" е сред големите музикални фестивали, провеждани на територията на Стария континент, избран от Европейската комисия като форум, на който младите хора да се запознаят с целите на кампанията и условията за музикалния контест.
   Освен в кампанията за борба с бедността по света "SPIRIT of Burgas" се присъединява и към още една социална кауза, в която са се включили и редица популярни български групи и личности. Това е инициативата "И аз мога" ("I Can Too"), която е насочена към най-ощетените членове на обществото ни, а именно – децата с увреждания. Тя цели промяна на обществената нагласа към децата с увреждания и техните семейства, а от там и промяна в социалния им статус, запознавайки широката публика с истинските им проблеми и нужди.
   Една от целите на инициативата е откриването на Дневен център за деца с множествени увреждания, отговарящ на европейските стандарти, какъвто в България все още не съществува.


   Билетите за фестивала се продават от 18 май в мрежата на "Евентим". Еднодневен пропуск струва 40 лв., а на входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв. (поръчай онлайн). Тридневните билети са на цена 100 лв. На входа на фестивала те ще струват 120 лв. (поръчай онлайн).

още за:

Spirit Of Burgas


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 17.07.2009 16:24:40 отговори + 0 0
нали? голяма излагация с липсата на групи тази година! а колко добри изпълнители минават покрай БГ,ама няма явно кой да ги покани! Община Бургас да вземат да ме назначат да отговарям за феста, че нещата да потръгнат малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.07.2009 10:29:16 отговори + 0 0
Присъединете се ако искате към хората с болки в ануса, ама по -добре обявете групите на фестивала си, че май ще ви е за последно ... )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 17.07.2009 09:48:01 отговори + 0 0
Трогателно, браво! Догодина да се борят за световен мир и срещу глобалното затопляне.
А мевждувременно хич няма да е зле и да обявят кой ще свири на тоя фестивал, защото има по-малко от месец дотогава, а като гледам плаката, май групата TBA ще свири на всички сцени едновременно. Във всеки случай аз една стотинка няма да дам, докато не видя всички групи за трите дни. Диджеите, дето ги обявяват, ама хич не ме интересуват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hendy 17.07.2009 09:25:25 отговори + 0 0
Envy, lol, точно това си помислих и аз... крайно време е, август чука на вратата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 17.07.2009 09:22:01 отговори + 0 0
Браво за присъединяването, борбата, кампанията и пр., ама няма ли НАЙ-СЕТНЕ уважаемите господа организатори да обявят и КОЙ ще свири на фестивала им? Засега положението е нещо от сорта на "7 сцени - 3 дни - 2 групи + 20 DJs"... После ако искат могат да се оплачат как хората не си купуват билети и, видите ли, затова им се провалил фестът... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Смърт! 17.07.2009 09:05:59 отговори + 0 0
Точно така! Да избием бедните Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".