Страхотен старт за "ABV Pro" с невероятното шоу на KAMELOT, FIREWIND и FOREVER SLAVE пред над 2000 души

18 апр 2008, 23:58 ч. 950 / 14 52
пред./следв.
Били ли сте някога на концерт в България, на който организацията да е била на очакваното от всички ни ниво? Не?! А били ли сте някога на концерт в България, който е започнал навреме? Но като казваме навреме, значи навреме! Както е обявено. Не?! А били ли сте на концерт в България, когато в зала ("Христо Ботев") звукът е бил еднакво добър и по време на подгряващите групи и по време на хедлайнъра? Дори когато не стоите пред озвучителния пулт, а примерно сте седнали някъде горе на седалките? Не?! Ами да бяхте дошли тогава!
   Над 2000 човека присъстваха на концерта на KAMELOT, провел се в зала "Христо Ботев" на 18 април. Поводът бе турнето в подкрепа на последния албум на групата "Ghost opera". Организатор на събитието беше "ABV Pro" - нова промоутърска фирма, появила се у нас наскоро, за която това беше първи концерт. Концерт, който феновете ще запомнят с чудесна подготовка и провеждане, нулево закъснение и добър звук. И разбира се, с впечатляващото представяне на KAMELOT. Но нека караме всичко по реда си...!
   В 19:30 ч. (толкова пишеше на плакатите и на билетите) на сцената се появи първата подгряваща група за вечерта - испанските готик метъли FOREVER SLAVE. Те успяха да ентусиазират до някаква степен прииждащата в този момент публика с половинчасов стегнат сет. Две неща направиха впечатление по време на тяхното изпълнение - добрия прием, който групата получи от родната публика и сексапилната вокалистка Lady Angellyca. Именно тя преди време бе спрягана за новата певица на NIGHTWISH.
   Точно в 20:15 ч. на сцената вече беше гръцката пауър метъл група FIREWIND. По време на тяхното изпълнение градусът на настроението на публиката значително се вдигна, а в 45-минутния си сет бандата на китарния герой Gus G. представи главно песни от новия си албум "The Premonition", излязъл на пазара съвсем скоро. Не бяха пропуснати и няколко от най-известните парчета от по-старите им албуми, на които на моменти първите редици на публиката пееха заедно с музикантите. Групата, предвождана от фронтмена си Apollo Papathanasio, вдигна на крака вече нетърпеливите фенове и в края на изпълнението си заслужено беше изпратена с бурни аплодисменти.
   Часът е 21:30... Сцената е потънала в мрак, публиката не спира да крещи. Загадъчна светлина и мъгла... На фона на тази мистична атмосфера на сцената се появява момиче с маска, което започва да свири нежна мелодия на своята цигулка... Това е Anne-Catrin, която с интрото "Solitaire" дава началото на приказката разказана ни от KAMELOT. На сцената вече се появяват Roy Khan и компания, и мощните звуци на "Rule the World" от новия албум на групата, дават да се разбере, че дългото чакане пауър/прогресив метъл бандата от САЩ да свири у нас вече е приключило. Отначало, съвсем разбираемо звукът не е добре балансиран, но след първите няколко песни това се оправя. Следват "When the Lights Are Down" и бързата "Soul Society", които вдигат на крака цялата зала. Човек остава с усещането, че на сцената няма хора, а перфектно работеща машина!
   Групата сякаш няма намерения да намалява темпото нито за миг - "Descent of Archangel" и "Center of the Universe" от албума "Epica" преминават като ураган, а публиката остава с впечатлението, че така ще е до края на концерта. Опровергава ги баладата "Abandoned" - прекрасно изпълнен дует между Roy и Anne, която освен че е доста красива, показа, че пее фантастично и с гласа си може да докосне сърцата на хората.
   "Nights of Arabia" връща публиката с десетина години назад, във времето когато албумът "The Fourth Legacy" беше актуален, а Roy Khan все още беше новак в групата. Тук идва моментът, в който останалите членове на KAMELOT показват какво могат и без него. Thomas Youngblood (китара), Sean Tibbets (бас), Oliver Palotai (кийборд) и Casey Grillo (барабани) изпълняват запомнящ се инструментал, завършващ със соло на барабани. В никой от присъстващите в залата не остава съмнение относно инструменталните способности на музикантите.
   Следва изпълнение на две песни от последния албум на бандата - безкомпромисната "The Human Stain" и мелодичната "EdenEcho", а след тях идва време и за солото на клавир. Към края си, то преминава в забързаното темпо на "Forever", което ни води до финала на концерта.
   Не на такова мнение обаче бяха българските фенове, които нямаха каквото и да е било намерение да се разделят с любимците си точно в този момент. Бурните аплодисменти и викове "Kamelot" върнаха музикантите на сцената за очаквания бис. Във видимо добро настроение те решиха да се отблагодарят на почитателите си с нови две песни от последния си албум - едноименната "Ghost Opera" и втората балада за вечерта - прекрасната "Love You to Death". На нея зрителите отново станаха свидетели на чудесен дует между Roy и Anne. Прозвуча и "Karma" от едноименния албум и KAMELOT отново напуснаха сцената. За да бъдат само след няколко минути отново върнати на нея, под нестихващите овации на публиката.
   Титаничната "March of Mephisto" дойде като логичен край на този чудесен концерт (закономерно гост-вокалите на фронтмена на DIMMU BORGIR Shagrat звучаха на запис). С това приказката на KAMELOT свърши...
   Като допълнение можем да кажем, че "ABV Pro" издържаха "изпита" за влизане в промоутърския бизнес у нас с шест плюс. Остава да им пожелаем оттук нататък да организират все повече и все по-качествени концерти.

   Ето сетлист на Firewind:
01. Into the Fire
02. Insanity
03. Mercenary Man
04. Head up High
05. Circle of Life
06. Destination Forever
07. Falling to Pieces
08. Between Heaven and Hell
09. I Am the Anger
   И на Kamelot:
01. Intro - Solitaire
02. Rule The World
03. When The Lights Are Down
04. Soul Society
05. Descent Of The Archangel
06. Center Of The Universe
07. Abandoned
08. Nights Of Arabia
09. Instrumental
10. The Human Stain
11. The Haunting
12. Eden Echo
13. Keyboard solo
14. Forever
Бис 1:
15. Ghost Opera
16. Love To Death
17. Karma
Бис 2:
18. March Of Mephisto
   
   Фотогалерия FOREVER SLAVE
   Над 50 снимки на FIREWIND
   Повече от 90 снимки на KAMELOT

kamelot



Коментари   (52)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kasapa 5.05.2008 21:41:29 отговори + 0 0
За кое СЕ и кое не се чува:

http://www.youtube.com/watch?v=OFzs6btEQC0

и

http://www.youtube.com/results?search_query=kamelot+sofia&search_type=

Останалото е суета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Verlinel 22.04.2008 09:46:36 отговори + 0 0
"А били ли сте на концерт в България, когато в зала ("Христо Ботев") звукът е бил еднакво добър и по време на подгряващите групи и по време на хедлайнъра?"
Мда, еднакво "добър" беше - ВОКАЛИТЕ ПОЧТИ НЕ СЕ ЧУВАХА, което си е повече от притеснително когато си на 2 метра от сцената и става въпрос за мощните гърла на Аполо и Кан :-(
Относно залата - доколкото се сещам звукът на WASP през 2005 беше доста по-добър, така че хайде моля ви се...
Надеждата ми е групите да дойдат пак, но на друго място
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Oder Was? 21.04.2008 20:31:14 отговори + 0 0
"ABV Pro" - Поздравления за концерта!
Много се радвам, че успях да гледам Forever Slave в България. За звука единствените ми притеснения бяха за микрофона на Анджи - много тих. Феновете не можаха да добият представа за истинските и певчески способности. Иначе всички знаем, че там добре звучат само електронни банди.

Ето и сетлиста им, макар аз лично да съм убеден, че завършиха със Say Goodbye.

Цитирам: http://www.metalsetlists.com/

It was their first time here so it was... epic Full hall, the crowd was on Fire(wind) and it was a great show.

Forever Slave's Setlist was the usual for the tour.

1. Dreams & Dust
2. Kristin A.I.D.S.
3. Say Goodbye
4. Our Story
5. Tristeza
6. Gothix Girls
7. Gasoline
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 21.04.2008 10:52:10 отговори + 0 0
Няма никакъв смисъл да се обсъжда звука.Тази зала всички я знаем и това беше невероятно постижение , което прави звука уникален за залата до момента/само да подсетя хората били във Фестивална на Мегадет и нека си припомнят там какво се чу от групата-това тогава беше ужасен звук/.
А концерта,групите и особено Камелот....Няма емотикони тук , за да покажа тотален преклон пред тия хора!Израза на редакторите на сайта по-горе "Човек остава с усещането, че на сцената няма хора, а перфектно работеща машина!" казва абсолютната истина!Не очаквах , че Камелот са чак такива чудовища!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Almighty 21.04.2008 09:08:24 отговори + 0 0
*....(закономерно гост-вокалите на фронтмена на DIMMU BORGIR Shagrat звучаха на запис).*

Според мен вокалите на Shagrat не бяха на запис а ги пееше китариста.
Концерта беше страхотен. Лошия звук не ми попречи да се изкефя максимално. Но от мясторто на което бях се чуваше ехото от барабаните в отсрещната стена.И другите инструменти на моменти се отразяваха ... Но това са подробности като цяло беше страхотен концерт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


florimel 20.04.2008 06:46:54 отговори + 0 0
ето още снимки: http://album.lozanova.com/thumbnails.php?album=27&sort=na Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3xx0r 20.04.2008 03:26:41 отговори + 0 0
Яко беше, толко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 20.04.2008 02:03:28 отговори + 0 0
Стахотен концер направо ни размазаха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FaFkiN ^^ 20.04.2008 00:39:44 отговори + 0 0
Предубежденията ми за организацията се оказаха напълно погрешни.Считам че abvpro се справиха отлично с първия си концерт и безкрайно надминаха други големи промоутъри.За Forever Slave единствено мога да кажа на онези от задните редове,че пропуснаха много(но не откъм музика),а по-скоро визия Firewind наистина нажежиха обстановката с едни от най-добрите си песни. А що се отнася до Kamelot - величествени.Чувството да видиш на не повече от 2 метра любимата си група беше неописуемо. Направиха голямо шоу,въпреки че sound-a малко куцаше,но какво да се прави(все пак това е "Христо Ботев")Наистина не очаквах ROy да бъде толкова засмян,но беше факт,че го изненадахме приятно - бг публика руулзз. И да,ще дойдат пак,мама му стара! Всичко беше просто една приказка,защото беше твърде хубаво,за да бъде реалност... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stavrogin 19.04.2008 22:15:30 отговори + 0 0
Концертът беше много добър, вярно, звукът съвсем не можеше да се сравни с онова, което предложиха Dream Theater, TOTO или Steve Вай, но да го отдадем на местоположението на гига и финансовите възможности на групата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


CORPUS VILI 19.04.2008 20:50:19 отговори + 0 0
концерта беше страхотен! страхотно изживяване... забравих къде се намирам. А Рой... по принцип винаги е намръщен на концерти, но вчера не свали усмивка от лицето си! СТРАХОТЕН КОНЦЕРТ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 19.04.2008 19:03:20 отговори + 0 0
Наистина страхотен и запомнящ се концерт. И 3-те банди направо пометоха публиката, която им отвърна със същото - наистина мисля, че впечтатлихме Камелтот. Организацията - перфекна!Обаче звукът беше отвратителен!! Оня басиста на Камелот - наистина ли не е Глен Бари?! Много прилица на него, а и се раздаваше на сцената все едно е от 15 години с групата...Относно залата - ми гадна е, а ето, че общини като Самоков си позволиха да направят страхотна зала. Верно, че Боровец е там, но Софийската община не е с по-скромни възможности! Вервайте ми :№ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 19.04.2008 19:01:31 отговори + 0 0
Малко съм тъжен, че не изпяха любимата ми песен - Farewell - нея чух за първи път Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Liona 19.04.2008 17:14:28 отговори + 0 0
просто си беше велико и толкова! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stinger 19.04.2008 16:41:31 отговори + 0 0
За да не повтарям впечатленията си - http://www.sthoughts.com/?p=373 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


florimel 19.04.2008 16:41:18 отговори + 0 0
@Ozzy: Абе аз ша ви я пратя, ама тя не е много за гледане Както и да е, сред над 1000-та които наснимах има и доста прилични за гледане, ще споделя когато си ги сортирам и обработя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 19.04.2008 16:27:15 отговори + 0 0
Следваща спирка - Sonata Arctica Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sungrief 19.04.2008 16:13:32 отговори + 0 0
florimel има сетлистата снимана на огньовете така че наистина 2рото е Insanity Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

добри 19.04.2008 15:47:51 отговори + 0 0
концерта беше епохален, Камелот вероятно не са виждали такова чудо преди, личеше си че се изкефиха на публиката. Звука беше зле, но изобщо не ми пука, аз издивях и не спрях да пея, така че и без тва нямаше да чуя много от вокалите В заключение мога само да си пожелая Камелот отново да дойдат, както и останалите концерти които предстоят да са на такова страхтно ниво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 19.04.2008 15:41:53 отговори + 0 0
"Сатире и Ози, ако искате ще ви пратя снимката за доказателство "

Не ни я пращай за доказателство, прати ни я за да го имаме в архива си Корекцията ще бъде направена - благодаря и на двама Ви (Sungrief & florimel)!
Мейла предполагам го знаеш, но за всеки случай: webmaster@katehizis.com
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


florimel 19.04.2008 15:14:42 отговори + 0 0
В сетлиста на Firewind наистина второто парче беше Insanity. Първо, помня го защото ми е едно от любимите на Firewind заради текста и второ, снимах един сетлист който техниците подадоха на феновете на предните редове, но за съжаление доста ми е блеснала светкавицата и се вижда почти бял лист. Все пак като знам имената на песните и като се вгледам малко повече, втората наистина беше Insanity. Сатире и Ози, ако искате ще ви пратя снимката за доказателство Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 19.04.2008 14:47:07 отговори + 0 0
Те Forever Slave така се радваха на медийния интерес към тях, че ако някой беше поискал и партитурите щяха да си дадат, ама не се сетих...
Дадоха поне три интервюта испанците, което е постижение за тях, а едното взе "Metal Katehizis", като то се проведе на родния на музикантите език 8-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 19.04.2008 14:44:05 отговори + 0 0
Също така ще се радваме, ако някой се е добрал до сетлист на Forever Slave - изпратете ни го за да го публикуваме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 19.04.2008 14:41:08 отговори + 0 0
"Sungrief - 2008-04-19 13:43:33
Страшно шоу стана, само дето сте объркали сета на Firewind, не пяха The Silent Code ами Insanity "

Възможно е. По принцип съм ги отмятал на място и мисля, че са така, както са написани. За съжаление няма как да проверим кое е вярното вече. Ако случайно си взел сетлист на Firewind от концерта, ще се радвам да ни изпратиш копие. Аз успях да се добера до сетлист само на Kamelot
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hendy 19.04.2008 14:03:53 отговори + 0 0
Дупките... мдам

Коментар относно снощи - мен пък ми хареса звукът
Отчитам, че не беше кристален, но отчитам и че беше в зала.
А и само една седмица след Молотов, каквото и да чуя ще ми се стори добро сигурно

На Камелот - 6+ по настроение, сценично поведение и контакт с публиката
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.04.2008 14:03:49 отговори + 0 0
Сатире.....кооолко струва да се направи концертна зала? само не ми казвай 4е неможе да се случи това...има хора..има и хора с пари...проблема не е колко струва,къде ше се направи и кой ше я направи....проблема е 4е на никой или не му се занимава или не се е появил човекът който ще даде инициативата....защото те пъва ще идват групи у нас и парите може да се избият....и тогава няма да ходиме по смешни читалиша и спортни зали и после да мрънкаме колко зле е бил звука....защото това е така поради горните причини.ако Цонко беше кмет на София щеше да има такава зала....явно само на него му пука и знае как с един фестивал в малко градче за нула време направи нещо голямо....трябва да си малко и бизнесмен...а не да мрънкат-ееее що в Каварна е концерта,а не в София-ми щото е така!!а тук за всяка нова група която идва се пояжява и нов организатор....и кво става накрая?така че не мрънкайте,защото докато вс тия музикални агенции не седнат заедно и не решат да направят нещо хубаво заедно,като зала напр....дереджето ще е такова... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 19.04.2008 13:57:41 отговори + 0 0
Трябва и ремонт на дупките по улиците да се направи и бат' Бойко, откакто е кмет уж се го прави...
Айде стига, има си форум за подобни дискусии, не е тук мястото.
Да се придържаме към коментари относно снощното събитие.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hendy 19.04.2008 13:55:48 отговори + 0 0
Satyr - 2008-04-19 12:40:59
Ти се изказа :-)
Опитай се, поне приблизително, да си представиш колко СТРУВА направата на една нова, добра зала за концерти...

ами колкото и да струва, ТРЯБВА да се направи.
Но не от организаторите, а от съответия орган.

иначе за хубав звук остават само стадионните концерти, но обикновено и там има недоволни.

За да няма недоволни - концертите да се правят без публика, май само това е начинът.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 19.04.2008 13:54:08 отговори + 0 0
@ mdenchev
Кое правителство? Това, за което по-важно да крепи и заздравява близките си връзки с организиранати престъпност ли? Или големи фирми, за които е по-важно как да укрият макс. приходи, а не примерно да си осигурят легални преференции, ако финансират обществено полезна кауза...
И т. н. Знаеш ли как е построен навремето Народният театър "Иван Вазов"? Построен е с пари на Държавната лотария. Когато, след Освобождението се прави Държавна лотария, правителството я освобождава за хикс години от всякакви данъци, с единственото условие да построи театър. Резултатът е налице и до ден днешен...
НЯМА ВЕЧЕ такива правителства и по всичко личи, че няма и да има...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.04.2008 13:48:26 отговори + 0 0
то и за звука са сбъркали.....да....звука не струваше особено на ония с мацката,която впрочем доста се мъчеше...никва силица нямаше в гласчето и...а и тези които продължават да ми твърдят ,че са чули нещо от вокалите на 3-те групи да си махнат ушната кал....."разбирачи" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sungrief 19.04.2008 13:43:33 отговори + 0 0
Страшно шоу стана, само дето сте объркали сета на Firewind, не пяха The Silent Code ами Insanity Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 19.04.2008 13:43:29 отговори + 0 0
@Satyr - защо ти се струва невъзможно? Колкото и да струва с правилната организация и подкрепата на 2-3 по-големи фирми, а и правителството може да се задейства в един момент ... не виждам защо да не стане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 19.04.2008 13:21:52 отговори + 0 0
Озвучителите са си резонни ,винагиЛюбопитно ми е как ще е звука за Металика и Кис,някой озвучител ще каже ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xристо 19.04.2008 12:52:53 отговори + 0 0
Не мога да повярвам как е възможно след такъв невероятен концерт да се изпишат толкова много глупости!!!Искам да ви кажа,че вие българчета нв заслужавате даже и руски групи да идват да правят концерти тук!!!Звука бил,скапан,вокала не се бил чувал,китарата била гадна...големи разбирачи бе еййй...
Как така аз чувам всичко а все ще се намерят разни дървени философи после,дето не им бил харесал звука или подгряващата група им била куца и бла,бла,бла...
Концерта беше убийствен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 19.04.2008 12:40:59 отговори + 0 0
Ти се изказа :-)
Опитай се, поне приблизително, да си представиш колко СТРУВА направата на една нова, добра зала за концерти...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mdenchev 19.04.2008 12:32:04 отговори + 0 0
Безспорно Камелот ни отвяха, но е добре организаторите да се замислят да направят зала с по-добро озвучение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trin 19.04.2008 12:25:22 отговори + 0 0
Edit: @Metallica fan: Ми да беше си седял у вас да си ги слушаш на уредбата в хола. Направо съм изумена как е възможно да направиш подобен коментар след снощното шоу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trin 19.04.2008 12:20:44 отговори + 0 0
Да речем, че сме били на други концерти в БГ, които са си започвали навреме и са били много добре организирани, но не това е най-важното в случая. Имайки предвид предназначението на залата, звукът си беше даже много добре. Аз седях на трибуните отляво на сцената. Наистина, на моменти вокалите се губеха, но какво от това.
Аз далеч не съм от най-заклетите die hard фенове на Kamelot, но бях абсолютно очарована и възхитена от чутото и видяното. Беше великолепно шоу, чудесни изпълнения и отличен 6+ по актьорско майсторство на Khan - то си личи на кой му идва отвътре. Рядко ми се случва така да се радвам и потопя в изпълнението на група.
Струва ми се, че направихме много добро впечатление като публика и изглежда Kamelot не очакваха такъв радушен прием. Както каза един приятел след концерта: "От всичко най-много ми хареса как тъкмо се канеха да ни похвалят като публика и останаха без думи."
В резюме: чудесен концерт, страхотна група, надявам се да дойдат пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PRETTY MAIDS 19.04.2008 12:11:23 отговори + 0 0
Тая зала НЕ е за концерти. Звука е отвратителен. Ако ще да свирят AC/DC, с подгтяващи Мetallica и билета да струва 2 лв. няма да отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carnalsoul 19.04.2008 10:34:55 отговори + 0 0
Не знам защо всички злобеят в тия коментари аз бях пред сцената звука си беше идеален като за зала , вярно е че в началото вокала са губеше , но викахме ли всички за тях ? викахме айде тогава без критики защото KAMELOT ни отвяха ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.04.2008 10:29:46 отговори + 0 0
..."като изключим че наистина имаше проблеми с чуването на вокалите, нямам никакви други забележки..."

ми да бяха дошли без вокала
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 19.04.2008 10:08:25 отговори + 0 0
Аз бях пред самата сцена и като изключим че наистина имаше проблеми с чуването на вокалите, нямам никакви други забележки. Като за тази зала наистина докараха възможно най-добрия звук. В крайна сметка за мен беше най-важна разтърсващата емоция и великолепното представяне на всички групи (дори Forever Slave бяха една идея по-добре, отколкото очаквах). Миналата година бях на шоуто на Камелот в Белград и тогава разказвах на всички как съм била на най-добрия концерт в живота си. Е, този го надмина.
ПП Отново подчертавам - това е концерт и никой не би трябвало да очаква да звучат съвсем като на запис. Ако музиката ви е развълнувала, ако шоуто ви е оставило без дъх, значи концертът е бил велик. За мен беше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.04.2008 10:05:15 отговори + 0 0
Звук под всякаква критика, то това като не е добро какво ме интересува в колко са пуснали, тва да не е детска градина, не се излагайте!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 19.04.2008 09:56:11 отговори + 0 0
И пак озвучителите се намесиха , и стана страшно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 19.04.2008 09:31:30 отговори + 0 0
"Morticia Dickinson - 2008-04-19 03:15:59
А и защо всички си мислят, че бяха с Glenn Barry? Като въпросният човек е Sean Tibbets и го замества в момента. "

Мой пропуск, за което се извинявам. Благодаря за подсещането, ще бъде оправено!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ozzy 19.04.2008 09:28:20 отговори + 1 0
За да не се получи разправия за това какъв е бил звука, ще вметна следното:
Обърнете внимание какво сме написали. По скалата "отвратителен-супер куц-гаден-лош-добър-много добър-чудесен-кристален-върхО" сме написали ДОБЪР. Нищо повече. Нито го превъзнасяме, нито говорим за звука с някакви суперлативи. За тази зала звука беше ДОБЪР. Нищо повече. То там не може и повече.
Освен за звука, спомнете си за наистина невероятната организация, за спазването с точност до секундата и на пускането на публиката и на началото на концерта /аз лично такова нещо не си спомням да е имало някога у нас/ и не на последно място за невероятната публика!
Дай Боже повече такива концерти!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 19.04.2008 09:20:48 отговори + 0 0
Поздравявам организаторите за добре свършената работа и основно за това, че видяхме Камелот, но не мога да не се съглася с мнението на част от останалите коментатори, че звукът беше под всякаква критика. Мисля си обаче, че причината за звука не е само в озвучителите, а и в самите Камелот. Струва ми се, че Firewind звучаха доста по-добре. Отдавна съм се убедил, че великите групи (като Металика например - хубаво е, че отново ще изпитаме много скоро върховното удоволствие от слушането на тяхното изпълнение)и изпълнители (към Стинг и Джордж Майкъл се отнасях с известно пренебрежение до момента, в който ги чух на живо и им станах заклет фен)показват какво са всъщност на сцената. В никакъв случай не омаловажавам таланта на хората от Камелот, но определено харесвам повече изпълненията им на запис. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morticia Dickinson 19.04.2008 03:15:59 отговори + 0 0
А и защо всички си мислят, че бяха с Glenn Barry? Като въпросният човек е Sean Tibbets и го замества в момента. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morticia Dickinson 19.04.2008 03:02:12 отговори + 0 0
За пръв път съм доволна от организацията.Казаха, че ще пуснат в 7 без 10 и пуснаха в толкова,а не като на други концерти да пускат с 1 час закъснение след обявения.Недостатъка на концерта беше ужасния звук.Не само вокалите, но и на места китарите се размиваха.Но като цяло концерта беше невероятен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blood_Anarki 19.04.2008 01:33:19 отговори + 0 0
До сцената бях доста близо, и звука си беше приличен, ако не перфектен. Само вокалите се размиваха в общите барабанно-китарни атаки, но иначе беше яко )
А пък за шоуто на Камелот няма какво да се каже - пометоха ни жестоко, особено вокалите на Roy Khan бяха могъщи. Евала
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


rangele 19.04.2008 00:51:25 отговори + 0 0
Беше прекрасен концерт. Наистина звукът много ехтеше и понякога въпреки, че съм заклет фен на групата, честно, просто не можех да разбера коя е песента. Но Kamelot са невероятни музиканти, свиреха страхотно въпреки, че сигурно и те не са чували добре какво точно свирят (ужас). Вокалистът нито веднъж не се предаде на лошата акустика на залата и продължи да пее изключително до самия край! Бе наистина чудесно! Концертът ме развълнува много, а и съдейки по прекрасната публика, не само мен!
Но, наистина, такъв невероятен вокалист, такива титанични музиканти, пъхнати в тази ужасна зала, в която нищо не се чува добре... Срамота! Казаха ми после, че пред самите колони звукът е бил много по-качествен, но ние откъде да знаем?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 19.04.2008 00:09:20 отговори + 0 0
Добър звук? Не се излагайте! На Forever Slave и на Firewind не се чуваше вокала изобщо. На Kamelot след Rule the world го пооправиха.
Иначе ABV Pro показаха как се организира концерт. Започна на секундата А и Kamelot ни се изкефиха доста, така че който не е могъл да ги види на 18, аз съм сигурен, че пак ще има тази възможност.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".