Страхотен втори концерт на Slash у нас на 29 юни

30 юни 2015, 08:32 ч. 4635 / 21 28
пред./следв.

   Минаха малко повече от две години от първото гостуване на Slash и групата му у нас. Може би заради добре посетените рок събития от последните дни - фестивала "Kavarna Rock" и концерта на TOTO в София, плюс предстоящото шоу на JUDAS PRIEST, очакванията за броя зрители на второто шоу на Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators не бяха особено високи. За щастие обаче българските фенове показаха, че място за умора няма и изпълниха столичната зала "Христо Ботев".

   От доста време не се беше провеждал рок концерт на това място, което междувременно претърпя сериозен ремонт, както и подмяна на седалките. Имайки предвид проблемите със звука в концертното минало на "Христо Ботев", изпълнението на Милена звучеше чудесно и даде големи надежди за шоуто на хедлайнъра. Милена започна с няколко по-нови песни 30-минутния си сет, а за края остави някои от най-големите си хитове - "Отгоре", "Истина", "Месо" и "Ха-ха". Трябва да споменем, че в тази обстановка и на тази сцена, музиката на Милена звучеше чувствително по-твърдо от студийните ѝ записи, което допълнително наелектризира влезлите да я видят около 2000 души. По време на по-известните ѝ песни Милена получи сериозна вокална подкрепа от публиката, а култовата "Ха-ха" безспорно беше кулминацията на нейното шоу. Трябва да отбележим и че Примата на българския рок беше в страхотна форма, а гласът ѝ караше стъклата в залата да потреперват. Феновете определено бяха добре подгряти за основната част от вечерта.

Сетлист на Милена:
01. Купон
02. Firе in My Hair
03. Ох
04. Отгорe
05. Истина
06. Месо
07. Ха-ха




   Групата на Slash излезе малко преди 21:00 ч. Залата вече беше доволно изпълнена - близо 3000 души аплодираха мощно любимците си. Концертът започна с "You're a Lie" от предишния албум на групата - "Apocalyptic Love". За съжаление, тук се появи по-сериозният проблем на шоуто, а именно вокалите на невероятния Myles Kennedy от ALTER BRIDGE. Нямаме предвид изпълнението му, напротив - Myles пя убийствено, както винаги, но микрофонът му беше лошо озвучен и човек трудно можеше да разбере текстовете, дори и закачките между песните. Което е много жалко, тъй като Myles е един от най-добрите вокалисти в съвременната рок музика. Като изключим това, останалата част от звука беше на приемливо ниво, дотолкова, че да не попречи и на групата и на публиката да сътворят едно невероятно шоу. Slash, разбира се, беше с неизменните си цилиндър и слънчеви очила. Само цигарата липсва от имиджа му от златните години на GUNS, но това е навик, от който Slash отдавна се е отървал. Интересно как, въпреки че той е един от най-значимите китаристи в рока, неговото шоу а и музика му като цяло, макар и да имат акцент върху него, не са изцяло фокусирани върху фигурата му. Да, по време на солата си, китаристът излизаше по-напред в средата на сцената, но като цяло предпочиташе да остави справящият се перфектно с ролята Myles Kennedy да бъде неоспоримия фронтмен.

   Музикантите бяха избрали сет, съставен приблизително една трета от песни от последния албум на групата "World on Fire", една трета по-стари техни парчета и една трета песни на GUNS N' ROSES. Безспорно голяма част от хората бяха дошли да чуят именно хитовете на GNR, но всъщност повечето от публиката знаеше много добре и песните на Slash и се забавляваше и пя с пълно гърло, особено на "Back to Cali" и "Anastasia". За някои от изпълненията Myles Kennedy отстъпи микрофона на басиста Todd Kerns, който изпя "Doctor Alibi" (оригинално с Lemmy Kilmister от MOTORHEAD), както и GNR класиката "Welcome to the Jungle". Slash от своя страна смени може би около 6-7 китари, като освен характерния за него "Les Paul", видяхме впечатляващ двугрифов инструмент в две вариации - стандартната комбинация от 12-струнна и 6-струнна китара за изпълнението на "The Dissident" и доста любопитна версия, съставена от акустична и електрическа част, която вируозът използва за "Anastasia". В средата на "Rocket Queen" Slash все пак напомни, че именно той е в центъра на събитието и си взе около 15 минути, за да изсвири изпепеляващо соло, което хвърли в екстаз феновете. Безспорно, кулминацията на шоуто бяха последните три песни - "Sweet Child O' Mine", "Slither" на VELVET REVOLVER и особено оставената за бис "Paradise City", когато цялата зала подскачаше и пееше с пълно гърло.

   Въпреки несъвършения звук и прекомерната горещина в "Христо Ботев", Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators направиха великолепен рок концерт и определено и самите те адски много се забавляваха. Myles на няколко пъти спомена, че не са свирили пред такава публика от началото на турнето, а в края на концерта стигна малко по-далеч и заяви, че в България е една от най-добрите публики, пред които е свирил изобщо. Имайки предвид супер успешната му кариера с ALTER BRIDGE, това е огромен комплимент. И най-вече, защото Myles звучеше и изглеждаше напълно искрен. Нямаме основание да не вярваме и на Slash, който обеща скоро да се видим отново.

Ето и пълен сетлист от концерта на Slash:

01. You're a Lie
02. Nightrain (GUNS N' ROSES cover)
03. Avalon
04. Standing in the Sun
05. Back from Cali (Slash cover)
06. Wickеd Stоne
07. Double Talkin' Jive (GUNS N' ROSES cover)
08. You Could Be Mine (GUNS N' ROSES cover)
09. Doctor Alibi (Slash cover) (Todd Kerns on lead vocals)
10. Welcome to the Jungle (GUNS N' ROSЕS cover) (Todd Kerns on lead vocals)
11. Starlight (Slash cover)
12. Beneath the Savage Sun
13. The Dissidеnt
14. Rocket Queen (GUNS N' ROSES cover)
15. Bent tо Fly
16. World on Fire
17. Anastasia
18. Sweet Child O' Mine (GUNS N' ROSES cover)
19. Slither (VELVET REVOLVER cover)
Бис:
20. Paradise City (GUNS N' ROSES cover)


Текст: Янислав Атанасов
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите на WeRock.bg може да разгледате и над 60 снимки от концерта на Slash, Myles Kennedy и Милена, както винаги за сгъстения лайв график в края на този месец - качени броени часове след събитието.




Коментари   (28)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


смегма 1.07.2015 06:11:34 отговори + 1 9
"Трябва да отбележим и че Примата на българския рок беше в страхотна форма" Не знам как са ви разбиранията за страхотна форма, но ако тази тетка свали един сериозен процент мазнини най-малкото ще се подмлади чувствително... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тупак 2.07.2015 11:29:48 + 3 0
Ти си много глупав. Една певица да е в страхотна форма не означава да е с нормено тегло. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоан 30.06.2015 21:25:51 отговори + 5 0
Това беше концерта с най-лошият звук на който съм бил и с най-добрата публика. Ще ми се да кажа, нещо за групата на Милена, правят точно симпатична музика, китариста им много ме изкефи, а и Милена е някаква много готина, през цялото време докато я гледах ми приличаше на Звезди от ахат, ама в женски вариант(не с лошо). Звука още от сета на Милена беше ужас, не знам защо българите сме такива- пише че пейката е боядисана и веднага отиваме да я пипнем, да сме сигурни, че и с тази зала така и промоутъри и фенове знаят, че не става за концерти и пак се правят. Гадният звук не ми скапа настроението и си изкарах супер. Мисля, че публиката допринесе много за този концерт, наистина българите сме силни в това. До мен имаше двойка чужденци, ами те през цялото време стояха и слушаха все едно всяка една нота се чува ясно и всяка една извивка на вокала се чува добре, а в същото време до мен едни се разбиха да викат и пеят, голяма разлика имаше между нашенци и чужденци и не случайно казаха и слаш и майлс на няколко пъти, че сме най шумната публика. Саммо добри думи за Майлс, земен, харизматичен, не е точно моя стил вокалист, но определено ми харесва и като поведение и като пеене. За Слаш няма какво да се коментира, велик китарист, който заслужава както по-голяма публика, така и по-добра зала. Дойде ли трети път, пак ще отида, определено си заслужава, въпреки ужасния звук, емоцията на живо е уникална, Браво пак на публиката и музикантите видя се че и те се изкефиха на максимум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stage hand 1.07.2015 20:15:01 + 2 0
Подкрепям всичко, ама чак пък ужасен саунд...не беше така, въпреки че не беше и най-добрия звук, разбира се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

h0l0 30.06.2015 19:30:28 отговори + 0 5
В тая скапана зала само са прееебали хората.Некой за звука нема ли да каже как е било? ;] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 30.06.2015 17:05:05 отговори + 6 2
Ми хади дйя.От куга ва чиякаме да си размърдате дрътата кошница хахаха. Краварненската чета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фактолог 30.06.2015 16:51:19 отговори + 2 5
Сега Каварненската чета ще ви покаже как се правят концерти... Ганьовци и Байганьовчета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кънев 30.06.2015 16:36:49 отговори + 8 1
ШИТКО,ще шъткаш на жена си у дома, ако смееш разбира се Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 30.06.2015 16:30:50 отговори + 11 2
Кво си се разшъткал бе ШИТ?? Което си е истина-истина си е!!! M.E.MUSIC за пореден път доказаха ,че са перфектни в организация Айде оставям те да си шиткаш там в шита Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШШШШШт 30.06.2015 17:07:54 + 1 6
Ма, ти нещо на бой ще ми скочиш още малко, клавиатурен отворко, ХАХАХА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 30.06.2015 17:24:19 + 6 2
Е, то се вижда кой е клавиатурен отворко,но и комплексиран Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШШШШШт 30.06.2015 19:20:13 + 1 5
хахахах, уууууу, клишенцааа, клишенца

Ми кажи къде и ще видим кой какъв е, отворко.

Ма по-бързо, че излизам за Джудас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даскал 30.06.2015 19:29:42 + 4 2
То понеже ти си много оригинален. Дано не се върнеш от Джудас, че да утихне малко тука от простаци като тебе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШШШШШт 1.07.2015 10:54:20 + 1 3
Мри, бре, псевдодаскале.
Даскал ще се пише, хахаххаа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШШШШШт 30.06.2015 16:12:45 отговори + 2 7
Eeeй, фрашкано с ганьовски дружки под всяка новина, свързана с тех. Или по-вероятно самия Ганьо седи и дебне. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 30.06.2015 11:40:12 отговори + 17 1
Много добре си беше снощи.В Бургас преди 2 седмици също всичко си беше ок.Надявам се скоро да видим Майлс със Alter Bridge. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 30.06.2015 11:55:28 + 7 1
Съгласен! А за AB - мног силно се надявам и аз, но не мисля, че имат много голяма публика у нас... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШШШШШт 30.06.2015 16:10:29 + 1 6
Тишина, Джасти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Галин 30.06.2015 11:17:17 отговори + 3 0
Някой може ли да каже каква е работата с детските играчки които бяга подредени на сцената? Виждал съм ги на записи от други концерти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stage hand 30.06.2015 20:24:19 + 3 0
На Слаш са (99% от тях). Китарният му техник ги подреди съвсем старателно преди чека на трупата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nightrain 30.06.2015 21:15:42 + 3 0
На Слаш са всичките тези върху маршалите, мъкне си ги по турнетата, някои са от години. Тези в лявата половина на сцената не са на Слаш: плюшеният слон е на Майлс Кенеди и куклата Dee Dee Ramone е на Тод. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Галин 1.07.2015 03:28:07 + 1 0
Добре, ама от къде да тия играчки? На децата му ли са? Или какво?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nightrain 1.07.2015 14:50:27 + 0 0
Негови са си.
Децата му не са толкова малки вече
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фактолог 30.06.2015 09:44:11 отговори + 5 22
Няма читав концерт на МЕ и това си е!
Който и да поканят винаги се о*ират с нещо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До Фактолог 30.06.2015 09:51:34 + 13 5
И кое се е осрало злобна мижитурка такава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 30.06.2015 09:51:56 + 15 4
Аман от хейтърчета.
Снощи Слаш и компания разбиха тотално! Много съм доволен от концерта. Никакви проблеми на влизане и излизане. Никакви проблеми с купуването на бира. Единствено жегата беше сериозна, но аз освен "Армеец" и "Зала 1", за друга зала с климатизация не се сещам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FUCK-толог 30.06.2015 11:02:17 + 18 3
Докога ще обвинявате организаторите за неща извън техните възможности.
Озвучителя си е на Слаш - МЕ нямат нищо общо тук.
Климатизацията на залата си е проблем на ш*****та зала. Коя зала е била ок като температура в топлия сезон? Универсиада, за Гардиън беше сигурно 45 градуса вътре и нямаше никакъв въздух (все пак страхотен звук). Арена-та е пак шит - кънтеж и задух. Истината е, че трябва концертна зала, а не спортна или "многофункционална" за такива събития. Докато не се построи такава, няма кой да ти наеме стадион за 3000 души.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 30.06.2015 12:19:21 + 10 5
От МЕ само можете да се учите некадърни копеуенца . О*сраното фактологче да плува! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".