Сцената "На тъмно" с изненади за публиката на "SPIRIT of Burgas"

10 авг 2010, 08:12 ч. 350 / 4 11
пред./следв.
Организаторите на фестивала "SPIRIT of Burgas" разпространиха следното съобщение:

   Очакването приближава своя край... Тази седмица започва най-мащабният летен фестивал в България – "SPIRIT of Burgas"! Неговите атракции ще ви очакват още преди входа на фестивалната зона. Веригата "На тъмно", която за поредна година е промоутър на една от основните фестивални сцени организира и "Фен зона" пред самия вход на фестивала. Това е място, което ще предлага различни удобства и атракции. Най-интересната от тях е уникалното за България преживяване "Portattino". Съкратено от портативно кино, това е опит на създателите му да вкарат доза изкуство в ежедневието. "Portattino" е мобилна инсталация, която се поставя на главата и докато гледате прожекцията, единствено вие ще чувате автентичните звуци, съпътстващи преживяването. Негови създатели са Кирил Захариев (студент по Сценография в НХА), Иван Москов (режисьор, актьор, фотограф и студент по Операторско майсторство в НАТФИЗ), Неделчо Хазърбасанов (актьор) и Захари Хазъриванов (управител на студио "ШИЗО" за патентовани изобретения). Всеки ден във Фен зоната "На тъмно" ще се разиграва жребий с награди - безплатен билет за съответния фестивален ден или ваучер за отстъпка за тандемен скок с парашут, предоставени от "Skydive Plovdiv"! За да участвате, трябва да попълните специален талон, който ще намерите както във "Фен зоната", така и в магазина "На тъмно" в Бургас (ул. "Богориди" 16). На място ще може да се възползвате и от гардероб, в който да оставите ценните вещи, които не искате да внасяте с вас в зоната на фестивала. Всеки ден, между 17 и 18 ч., феновете ще имат възможността да се срещнат с изпълнителите, които участват в програмата на сцената "На тъмно".
   Тази година всяка една от фестивалните вечери в програмата на "На тъмно" е тематична. През първата (13 август) артистите са обединение под мотото "Рunk & Ska Night", през втората (14 август) - "Ethno & Alternative Happy Night", а третата (15 август) - "Punk is not death in BG".
   На 14 август в програмата на "На тъмно" е много интересната румънска група Popa Sapka. Те определят стила си като "балкански поп-ска" и твърдят, че този стил е много популярен и извън границите на Балканите. Popa Sapka са група от 2008 г. и досега са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата смесват румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български език. За това спомага българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.
   Последната вечер (15 август), "На тъмно" ще събере на едно място много групи от миналото, станали легендарни в българската пънк история! Една от тях е ЕРЕКЦИЯ, за която този реюниън ще бъде първи след 20 години затишие. В днешно време, фронтменът на бандата Тодор Георгиев се занимава с дублаж, но едва ли феновете на феста ще познаят гласа му като Ерик Форестър от сериала "Дързост и красота" – персонаж, който от години той озвучава на български! Заедно с ЕРЕКЦИЯ, на 15 август на "На тъмно" сцената ще се качат и НОВИ ЦВЕТЯ, PIZZA, АБОРТ, ALL INC. (Нели Воева и музиканти от МЪРТВИ ПОЕТИ, МАЛКИ ТРАГЕДИИ и ДРУГИ ГЛАСОВЕ) и РЕВЮ.
   Добър звук, осветление, търговска зона, татуировки, пиърсинг, фен зона - това са само малка част от атракциите, които предстоят в "На тъмно" зоната през трите дни от фестивала.
   Част от високите градуси на забавление с българските групи, които ще се качат на сцената на "На тъмно" през трите вечери, ще бъде и немска марка бира номер едно "Beck's". Брандът е основен партньор на "Spririt of Burgas" и по този начин отново дава възможност на почитателите на качествената музика да станат свидетели на вълнуващото шоу на едни от най-добрите групи от световната и българската сцена. Да партнира на фестивал, който обединява зашеметяващо разнообразие от хитови музиканти от различни стилове, е част от философията на марката "Beck's". По този начин брандът предоставя персонален шанс на всеки един от хилядите фенове да избере и види шоуто на своите любими банди.


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 12.08.2010 22:29:05 отговори + 0 0
скука... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2010 18:26:44 отговори + 0 0
Кокоша Глава няма да свирят на фестивала поради проблеми от независещи от никой естество. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 10.08.2010 17:30:21 отговори + 0 0
Супер зле и нещастен фестивал! И какво общо има той с метъла, че е тук в новините?
И не спряха с тъпите си реклами, а една свястна група няма!
Аман!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2010 17:12:30 отговори + 0 0
МЪРТВИ ПОЕТИ ... МАЛКИ и ДРУГИ ТРАГЕДИИ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2010 13:39:52 отговори + 0 0
Ами който познава "промоутъра", знае че "соц. духа" му е в кръвта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.08.2010 12:43:54 отговори + 0 0
Punk's Not Death или Punk's Not Dead??? А че е в БГ е повече от ясно след горния, зареден със социалистически дух "прес рилийз". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2010 11:58:11 отговори + 0 0
Стига с тия комични напъни и опити за реклама на тези *********. Сори, но това е опит за направа на боя от пръдня. ...Няма ли да има изненада - ревю на смешни гащи ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2010 11:51:57 отговори + 0 0
ЛЕЛЕ МАЛЕ,ЩОМ И СМЕШНИЦИТЕ ОТ НА ТЪМНО СЕ НАБИХА В ПЪНК СЦЕНАТА,ЗНАЧИ ПОЛОЖЕНИЕТО Е СУПЕР ЗЛЕ !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 10.08.2010 09:59:04 отговори + 0 0
Това го виждат само по-наблюдателните, а повечето хора ще се излъжат и ще отидат именно заради Кокоша глава, демек умишлено се премълчава, то е ясно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sepulnation 10.08.2010 09:49:21 отговори + 0 0
Чудно! И все пак някой няма ли да обясни защо "Кокоша глава" изчезнаха от програмата?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


soregashi 10.08.2010 08:55:10 отговори + 0 0
А-хахахаха... Ерик Форестър от Дързост и Красота ще пее в група Ерекция на Спирит ъф Бъъгъъс.... муахахахаххаха...
*не се стърпях, сори*
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".