Sully Erna говори за най-голямата борба на GODSMACK

11 ное 2019, 15:38 ч. 2853 / 18 2
пред./следв.

sully erna


   Наскоро в интервю с Jave Patterson от радио "Rock 104.5" фронтменът на GODSMACK Sully Erna сподели за една от най-големите трудности пред бандата през годините. Определянето на правилния стил на групата според Еrna е тяхната най-голяма борба, тъй като в повечето случаи музиката им бива категоризирана като хеви метъл вместо хард рок.

   Вокалистът споделя, че първите записи на GODSMACK са повлияни от различните стилове, които са слушали членовете на групата - "от NINE INCH NAILS до ALICE IN CHAINS". С времето те попадат под определението "ню метъл" банда, въпреки че никога не са определяли себе си като част от метъл стила.

   "За мен метъл банди, които заслужават подобно определение, са от категорията на SLIPKNOT и SLAYER и други такива, които наистина са метъл", казва Erna. Той споделя, че GODSMACK винаги са се борили за своята идентичност, опитвайки се да накарат хората да разберат, че те са хард рок, а не метъл група. "С времето дори се опитахме да бъдем заобиколени от повече хард рок банди, така че да паснем в този жанр". Той пояснява, че няма нищо против метъл бандите, които според него са страхотни, но просто те не са част от тях.

   Въпреки тази борба за идентичност обаче GODSMACK се радват на все по-голяма популярност именно поради способността си да експериментират с музиката си и да опитват нови неща. Наскоро те направиха значимо постижение в кариерата си, като класираха на номер 1 цели три сингъла от новия си албум "When Legends Rise". На върха на чартовете бяха едноименната песен "When Legends Rise", "Bulletproof", която се превърна и в най-слушаната песен по рок станциите през 2018 г., и по-новото парче "Under Your Scars", което се изкачи на върха в края на юли.

   Групата прекара повече от година в турнета в Северна Америка и Европа (и все още продължава) по разпространение на новия си албум, което доведе до този голям успех. В интервю пред "SiriusXM" от "Trunk Nation" Sully разказва за промяната, която са забелязали на последните си концерти. Разликата в музиката им неминуемо води и до известна промяна в публиката и почитателите на групата, което ги изненадва приятно. Те виждат повече различни поколения, които посещават турнетата им, както и все повече жени. "Този албум е нещо като нова врата, която се отваря пред нас, за да започнем нова глава в кариерата си", смята Sully Erna. "Трябва да растем и да се развиваме и да опитваме нови неща... Не можеш да намериш магията освен ако не експериментираш и не проучваш нови идеи".

 

sully erna

 

   Вокалистът с уникален глас основава групата още през 1995 г. През 2010 г. той издаде и първия си солов албум "Avalon". Самият Sully Erna го определя като нещо тотално различно от всичко, което е записвал досега. В албума взимат участие и други певци и музиканти, сред които е и българката Ирина Чиркова, която свири на виолончело.

   Освен с музикалната си кариера, Sully е познат и с интереса си към играта на покер. През годините той се е появявал няколко пъти на големи световни събития като "World Series of Poker", като играч, както и на "PokerStars Festival" в Ню Джърси, като изпълнител.

   Вокалистът на GODSMACK издава и свой мемоар още през 2007 г. с името "The Paths We Choose", който излиза на пазара в деня на рождения му ден - 7 февруари. Книгата се превърна в абсолютен хит и към днешна дата от нея са продадени над милион копия в цял свят. За щастие преди година книгата се появи и на българския пазар под името Пътищата, които избираме, в превод от Елена Розберг.

   Автобиографичната книга разказва за живота на Sully и трудностите по пътя към славата. Той описва живота си преди известността на GODSMACK, своето израстване като музикант и фронтмен, говори за успехите, провалите и трудностите в музикалната индустрия. Освен за музиката като кариера обаче, Erna говори за нея и като за призвание, изцеление и основна движеща сила. Любовта му към музикалното изкуство превръща книгата не просто в автобиография, но и в една вдъхновяваща и вълнуваща история.

още за:

GodsmackSully Erna


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-eлек 11.11.2019 21:13:49 отговори + 3 1
Последния не е толкова зле,предпоследнияан е скучен рок,истината е в първите няколко албума.Гневен ню-метъл с тук-там леки хеви влияния. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дано 11.11.2019 18:10:43 отговори + 5 3
Аз мисля, че с последният си албум изгубиха повече фенове отколкото спечелиха. Но той си знае най-добре по броя на продажбите. Добре, че на концертите продължават да свирят и стари неща. Поне покрай поите познати няма никой очарован от последния. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".