ТДК с песен, почитаща Димчо Дебелянов

3 авг 2015, 15:20 ч. 2980 / 10 4
пред./следв.

   Пловдивската банда ТДК публикува в своята Фейсбук-страница концертен запис на своята песен "Инфанта". Парчето, записано в студиото на "Campa Records", e композиция, посветена на класическия ни поет Димчо Дебелянов. С "директни заемки от изящните стихове на поета, ТДК създават преплитащо се творение, което в основата си е изконно българско, като е същевременно - с нотката на осъзната модерност и автентичност". Думите от "Легенда за разблудната царкиня" и "Светла вяра" на Дебелянов изобразяват позицията и уважението на пловдивските стоунър/ню-уейв ентусиасти към великаните в българската култура. Ето и видеоклипа към "Инфанта":

 

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Жълтия Мук 4.08.2015 22:56:56 отговори + 1 0
Поздравления момчета. Вие сте невероятни ХОРА, но като музиканти сте БОГОВЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mravoyad 4.08.2015 21:18:38 отговори + 0 0
Жестока песен!! Браво момци :о) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 3.08.2015 15:39:12 отговори + 5 0
Мноо добро! Браво на пичовете! Много сила и ряз има в това парче. Личи си младостта и енергията. Догодина на Вакен! Страшни психари са тия младежи. Ще ги следя. Ставам им фен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

концерт в София? 4.08.2015 11:22:07 + 1 0
очертава ли се? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".