THE RASMUS и Kalush Orchestra с нова версия на песента "In the Shadows of Ukraine"

21 окт 2022, 13:25 ч. 493 / 10 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Kalush Orchestra, победителите в конкурса Евровизия 2022 година, обединяват усилия с финландските рок легенди The Rasmus, за да издадат нова, повлияна от украинския фолк версия на хита от 2000-те „In The Shadows“. Новата песен е озаглавена „In The Shadows Of Ukraine“.

Изданието е първото за Kalush Orchestra след техния хит „Stefania“, с който печелят Евровизия, а адаптацията на оригиналната песен отразява чувствата по време на продължаващата война в тяхната страна. То е придружено от черно-бял музикален видеоклип, режисиран от Leonid Kolosovsky, който допълнително подчертава ежедневните битки, пред които са изправени украинците. С предимно украински творчески екип, видеото служи като възможност за автентично отразяване на събитията в страната.
Оригиналният хит на The Rasmus прави истински фурор в Украйна, когато бива пуснат за първи път, така че когато Kalush Orchestra се срещат с групата в Торино, Италия, те веднага започват творческа връзка.

„Вероятно всички украинци на моята възраст си спомнят много добре това парче на The Rasmus. Бях на 17 години, когато го чух за първи път и не можех да спра да го слушам. Никога не бих могъл да си представя, че не само срещна The Rasmus лично, но ще си колаборирам с тях за нова версия на тази легендарна песен“, вълнува се фронтменът Oleg Psiuk.

Добавяйки своето уникално украинско фолк и хип-хоп влияние към „In The Shadows Of Ukraine“, Kalush Orchestra съчетава разпознаваемия звук на теленка (украински духов инструмент), мощния припев и забързания рап на Oleg Psiuk с класическия рок на The Rasmus. По този начин в емблематичния рок е внесена доза динамичен, нов звук.

„Първият път, когато се срещнахме с Kalush Orchestra, беше на пре-партито на Евровизия в Амстердам. Беше много емоционално, тъй като знаехме, че в Украйна се води война, така че срещата с тези музиканти беше като среща с приятели, които рискуваха да загубят живота си. В Торино те се обърнаха към нас с идеята за микс версия между „Stefania“, „The Shadows“ и „Jezebel“. Изпълнихме го на уличен концерт и беше магическо. Бях впечатлен от тяхната музика. Флейтата, комбинирана с бийтбокс, ме накара да настръхна. Радваме се, че можем да споделим тази нова творба с вас, беше вдъхновяващо да чуем как тази песен се прероди“, споделя Eero Heinonen, басиста на The Rasmus.

С много предстоящи изненади на хоризонта, сътрудничеството между Kalush Orchestra и The Rasmus далеч не свършва до тук!

 

 

the rasmus & kalush orchestra



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".