"Ticketmaster" и "Live Nation" ще връщат пари за отложени и отменени събития

18 апр 2020, 12:05 ч. 2242 / 12 9
пред./следв.

   Докато у нас очакваме решенията на промоутъри, Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Министерство на културата, най-голямата международна компания, предлагаща билети за концерти и др. - "Ticketmaster" - обяви, че ще връща парите за над 18 000 събития. Заради пандемията от коронавируса COVID-19 в момента в почти целия свят не се провеждат никакви концерти и др. масови мероприятия.

   Новата програма на фирмата ще започне от 1 май и идва след като наскоро тихомълком бяха променени общите условия при покупка на билет и там бе записано, че при отмяна или отлагане връщането на парите зависи от съответния огранизатор на конкретното събитие. Това предизвика масово негодувание и вълна от критики срещу "Ticketmaster".

   За окончателно отменени събития парите ще бъдат връщани в картите/сметките на клиентите автоматично. За отложени всеки притежател на билет има срок от 30 дни, в които да заяви, че иска връщане на съответната сума. В противен случай "ценните хартийки" ще важат за новата дата. 

   "Live Nation", които се сляха с "Ticketmaster" през 2010 г., дават и допълнителни възможности. Опцията "Rock When You're Ready" предлага на феновете 150% кредит от цената на отказан билет за бъдещо събитие на компанията. Друга схема, наречена "Hero Nation", дава възможност билетите да бъдат дарени на здравни работници.

   Нежеланието на "Live Nation" да предложи веднага връщане на парите за канселирани събития бе разгледано дори от Конгреса на САЩ. Компанията бе обвинена, че се опитва да печели от пандемията и ограниченията. Все пак, "Live Nation" показа и желание да помага на служителите и контрагентите си. Създаден бе фонд от 10 млн. долара за подпомагане на хората от сценичните и технически екипи, които са останали без работа заради коронавируса.

   Вероятно след великденските празници и в България ще бъде официално обявено генералното решение на проблема с отменените концерти. Докато няколко родни организатора предложиха връщане на парите, други, чиито събития имат пренасрочени дати, към момента отказват това.

 



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Lisa 30.06.2020 14:57:58 отговори + 0 0
Нямам информация някой от организаторите на Kiss, да е излизал с официално изявление, в което ни информира, че можем да заявим връщане на сумата за билетите в 30 дневен срок?!
Тоест може да се каже, че са ни изпратили да пием по една студена вода!!!
По принцип никога не се лъжа да купувам билети 6 месеца по-рано, но винаги има първи път! Да ни е честито!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gfhftg 19.04.2020 18:32:59 отговори + 2 0
ще има ли фестове у Булгария Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хихи 19.04.2020 20:07:50 + 2 0
Ще има. Ама д... огодина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 19.04.2020 13:17:12 отговори + 10 2
"канселирани" събития, "ценни хартийки", хахаха! Какво ли друго съм очаквал от пишещите в този сайт, всъщност?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 18.04.2020 18:25:21 отговори + 8 1
Да, по света не е като в Булгаристан (герберистан) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gfhftg 18.04.2020 17:32:54 отговори + 0 0
и накъде вървели Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Разбирач 18.04.2020 14:38:29 отговори + 8 2
За Хилса и Кис питайте организатор със страхотния никнейм "амеба", тоест никога! А за Мидалидаре съм сигурен, че това ще се случи съвсем скоро! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мазната Тантра 18.04.2020 12:38:34 отговори + 14 2
Live Nation у нас са Кис, Мидалидаре и Хилса! Те си траят и май няма да връщат! Тангра с Тиамат и МашинХед, Евантийсе с Инфлеймс и ФилАнселмо също не връщат, концертите на Строежа и Терминал също не се връщат, Маймунарника отдавна са ни направили на маймуни и кво стана? Боко защо мълчи, КЗП защо мълчи, Министерството защо мълчи, МВР защо мълчи, Прокурорите и те мълчат! Честито на печелившите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 18.04.2020 12:44:39 + 2 4
В Бургас и Челопеч по план вървели. Ко ривеш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".