Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на Димитър Воев на 20-22.10 в София

13 окт 2017, 13:39 ч. 1213 / 6 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Тридневен фестивал в памет на Димитър Воев, легендарният фронтмен на Нова Генерация, Кале, Воцек и Чугра - ъндърграунд групи от края на авторитарния социализъм и началото на прехода, ще се проведе от 20 до 22 октомври в София.

Фестивалът “Улица Нов Живот – Вход Б”, с препратка едновременно към песен на Кале и албум на Нова Генерация, се прави от фенове на Воев за фенове на Воев и е по повод 25-годишнината от смъртта на поета и музиканта.

Първият фестивален ден ще включва литературен пърформънс, прожекция, откриване на фото изложба и диджей сет от 19:00 ч. във Фабрика Автономия на ул. „Цар Самуил“ 149.

Фотографската листа включва имената на Вероника Петрова, Румен Димитров, Методи Лицев, Христина Нестерова, Камен Горанов и Велислава Кирилова. Сред участниците в литературната част са Бистра Величкова, Петър Чухов, Иван Димитров, Райчо Ангелов, Велина Минкоф, Калоян Праматаров, Димитър Илиев, Надежда Московска, Галар, Борис Бъндев и Галина Лачева. Арт филмите за прожекцията са на режисьорката Биляна Кирилова, а музикалното оформление - на DJ Gothprince.

Вторият и третият ден от фестивала ще дадат възможност за изява на поне 14 музикални групи, двама диджеи и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на ул. „Владайска река“ 4.

Изложбата, която ще се открие на 21 октомври от 18:00 ще представи специално подбрани творби на Димитър Яранов, Артур Панов, Пенко Скумов, Росен Тошев, Войн де Войн, Дана и Момчил Генов. След нея на сцената ще се качат музиканти като Проект Димитър Воев, Мефисто, Жълти стъкла, Психобагажник, Нормално, Илко Биров, Ретроспекция, както и djsupermax.

На 22 октомври почитта си към Димитър Воев ще отдадат и Абсолютно начинаещи, ЛаТекст, ПънкиБлуз, Глас народен, Лоши петли, Тимо и Любо, Froyd, с подкрепата на DJ BoriS и светлинния пърформънс на Ани Георгиева. Не са изключени и изненади.

Отличително за събитието е, че е с напълно идеални цели. Според анонса на самоорганизираната за него общност, в названието на “Улица Нов Живот – Вход Б” Б е не като Билет, а като “Безнадеждност моя любима” (песен на Воев) и като Безкористност. Затова за покриването на транспортните разходи на гост участниците от други градове се разчита на солидарни дарения, които могат да бъдат направени по следните четири канала:
- дарителска акция в epay.bg 
- дарителски кутии във Фабрика Автономия и Underground Gallery, в часовете, когато са отворени за събития и по време на самия фестивал;
- солидарна продажба на дискове, дарени от AON Records – чрез Фейсбук събитието на феста и във Фабрика Автономия;
- солидарна продажба на афишите на феста – чрез Фейсбук събитието и по време на феста.

От феновете за феновете на Воев 25 години след него. Ние сме Нова Генерация завинаги.

 

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


тттт 13.10.2017 16:36:27 отговори + 1 13
А с какво е легендарен? За мен музиката му е посредствена. По-скоро се води за дисидент ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 13.10.2017 16:49:25 + 7 1
С какво ли не е легендарен- текстове на песните, с личността си, с присъствието си абе с всичко- който е имал досег с него знае защо, на останалите трудно може да се обясни защо Воев е велик. А музиката му не беше посредствена- нямаше никакви пари и беше записана в примитивни условия (а даже и тия дето имаха средства пак трудно можеха да направят запис, който да не е ужасен. Ако бяха записани като хората, щеше да се види че нещата му бяха много много добри. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дилдорий 13.10.2017 18:07:03 + 5 1
Посредствена музика? С какво е известен Воев?
Леле колко мъка има по тоя свят....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".