Udo Dirkschneider каза сбогом на ACCEPT пред близо 3000 фенове в София

18 мар 2016, 06:45 ч. 7384 / 8 34
пред./следв.

   Приказката ACCEPT започва някъде около 1968-а, когато две германски момчета в тийнейджърска възраст се събират, за да основат заедно метъл банда. А за нас – българските почитатели на групата, същата тази приказка започна в началото/средата на 80-е години на миналия век, когато касетките с "Restless and Wild", "Balls to the Wall" и "Metal Heart" се въртяха до умопобъркване на касетофоните ни. И слушайки тези албуми, ние си мечтаехме някога да ги чуем не на запис, а на живо. Мечтаехме, но с ясното съзнание, че това няма как да стане. Не бе възможно да се случи.

   Да, ама не. Както обичаше да казва наскоро починалият журналист Петко Бочаров.

   София, 19 май 1993 г., зала "Универсиада". Демокрацията е дошла в България преди цели три години и половина, но концертният живот, особено този, който касае рок и метъл музиката, все още не е отлепил от дъното. Всъщност, до този момент след идването на промените през 1989-а, в България са гостували само SODOM, TANKARD, Ian Gillan и NAZARETH. Затова и идването на ACCEPT – една от най-обичаните немски метъл банди у нас, си е истинско музикално събитие. Препълнената зала изпада в екстаз, когато Udo и компания стъпват на сцената. Германците записват концерта и са толкова впечатлени от начина, по който ги посрещат българските им фенове, че няколко години по-късно включват три песни от изпълнението си в концертното DVD "Metal Blast from the Past". Нещо, което май до онзи момент не беше правил никой друг.

   Каварна, 27 август 2005 г., стадион "Калиакра". Неочаквано за феновете, ACCEPT обявяват, че групата прекратява съществуването си, а вокалистът им добавя, че от тук нататък ще се концентрира върху соловата си кариера. Още по неочаквано за всички е, че последният концерт, на който Udo ще бъде на една сцена с колегите си от ACCEPT, ще се състои в българско градче, чието точно местоположение към онзи момент не е известно на поне осемдесет процента от населението на България. Германската метъл машина прави убийствен концерт на стадион "Калиакра" и приказката "ACCEPT с Udo" приключва. От тук насетне вокалистът гостува у нас със собствената си група четири пъти. При всяко от тях той включва в сетлиста си и няколко песни на ACCEPT, но набляга предимно на композиции от соловото си творчество.

   София, 17 март 2016 г., зала "Универсиада". Udo отново е тук. Този път групата е кръстена на фамилното му име – DIRKSCHNEIDER, а концертът е част от турнето, на което той казва окончателно сбогом на творчеството на ACCEPT. Според собствените му думи, след края на тази световна обиколка той никога повече няма да изпълнява песни на бившата си банда. Затова и сега на концертите звучат само и единствено песни на ACCEPT. Убийствен сетлист! Направо си е сбъдната мечта за всеки почитател на метъл машината от Солинген. 24 композиции, коя от коя по-любими на дошлите близо три хиляди фенове. Парчета, които помним, слушаме и пеем повече три десетилетия. И които май вече няма да чуем никога на живо. Или поне не изпети от уникалния глас на Udo, който, няма какво да се лъжем, е емблематичен и един от най-разпознаваемите за метъла като цяло. Но нека все пак да не избързваме с "погребенията", а да караме всичко по реда си.


   Честта да открият концерта на DIRKSCHNEIDER у нас се падна на германската метъл банда PALACE. Групата вече веднъж се е представяла пред българска публика – отново като подгряваща, но на концерт на PRIMAL FEAR през 2012 г. PALACE е от онези банди, които по една или друга причина са останали извън големите сцени, но това пък е запазило в музиката им първичната, неподправена атмосфера на класическия хеви метъл. Като добавим и факта, че са опитни музиканти, с над 25 години стаж и изпитват удоволствие от това, което правят, логично, представянето им се превърна в едно приятно изживяване за всички присъстващи в залата. PALACE се оттеглиха под заслужени аплодисметни, за да отстъпят мястото си на канадските ветерани ANVIL.

   ANVIL също посещаваха нашата страна за втори път, но предишната им изява е доста отдалечена във времето – през 2005 г., като тогава те изнасят хедлайнърски концерт. През годините групата е претърпяла много промени в състава, но тази вечер тя се представи като трио: Steve "Lips" Kudlow – вокал, китара, Robb Reiner – барабани и най-новото попълнение – басистът Chris Robertson. ANVIL бяха подбрали сетлист от първите си три и от последните си три албума, включително и композиции от най-новото си творение "Anvil Is Anvil", издадено през февруари тази година.

   Канадците се появиха на сцената под звуците на инструменталното парче "March of the Crabs" от албума им "Metal on Metal" (1982), който е втори дългосвирещ запис на бандата и се счита за знаков, тъй като с него ANVIL обръщат вниманието на критиката и почитателите на твърдата музика върху себе си. В началото представянето им започна обещаващо. Фронтменът Steve "Lips" Kudlow пусна някоя и друга шега за побелелите вече музиканти и фенове. ANVIL бодро забиха и "666" от "Metal on Metal", а после се върнаха с "Oooh Baby" и към дебютната си творба "Hard 'n' Heavy". Постепенно началният ентусиазъм охладня и стана видно, че групата не е за тази публика и публиката не е за тази група. От сцената забелязаха липсата на ентусиазъм и запитаха колко стари фена имат в залата. Вдигнаха се четири-пет ръце, а групичка от около дузина ентусиасти подкрепяше по-интересните парчета.

   Въпреки реакцията на зрителите ANVIL доказаха, че ветераните не се огъват лесно и геройски продължаваха да се движат по предвидения сет. Не съкратиха дори доста дългите инструментални сола по време на изпълнението на парчето "Mothra". Последвалото соло на барабаниста Robb Reiner успя да спечели вниманието на повече присъстващи и да съживи контакта между музиканти и публика. Определено, с повече интерес се приеха песните от последните творби на бандата и особено бодряшкото пиратско парче "Daggers and Rum" от най-новия й студиен албум. ANVIL завършиха изпълнението си със смятаната за техен химн песен "Metal on Metal" и освободиха сцената за хедлайнъра на вечерта.

Сетлист на ANVIL:
01. Mаrch of the Crabs
02. 666
03. Ooоh Baby
04. Badass Rock 'n' Roll
05. Winged Assassins
06. Free as the Wind
07. Daggers and Rum
08. Mоthra
09. Swing Thing
10. Die for a Lie
11. Mеtal on Metаl


   21:25 часа. Залата е в трепетно очакване. Музикантите, без фронтмена на групата, са вече на сцената и забиват първите акорди на "Starlight" от далечната 1981-а. Появява се и Udo. Дрезгавият му глас изпълва "Универсиада" със страховита мощ, неоставяйки съмнение, че ни предстоят над два часа метъл сеч. Удар след удар! Така Dirkschneider изкова своето "сбогом" към ACCEPT. Точно това и чака насъбралото се множество, което не спира да припява на един от големите си любимците. Може и да се повтаряме, но е факт, че към сетлиста тази вечер не можеше да има никакви забележки. Съставен от най-доброто, което може да се вземе от първите седем албуми на ACCEPT (с изключение на дебютния, който остана непредставен), той не даваше възможност дори за минута почивка нито на зрителите, нито на групата. Е, може би съвсем за малко, по време на "Winterdreams", оказала се единствената изпълнена балада. И ако беше съвсем естествено да очакваме най-големите хитове на германската метъл машина (и съответно да ги получим), то сред изпълнените композиции присъстваха и чудесни изненади, дошли някак неочаквано. Като "London Leatherboys" примерно, на чийто припев българската публика отново показа на какво е способна. Или "Midnight Mover" и "Wrong Is Right", които ни върнаха три десетилетия назад, във времето на култовия албум "Metal Heart". Да не говорим пък за скорострелната "Losers and Winners", оставила ни направо без дъх. Спор няма, публиката доста си попя (покрещя, ако трябва да бъдем точни) на този концерт и вероятно много хора изгубили гласа си снощи, днес ще говорят шепнешком :)

   Самият Udo Dirkschneider бе на очакваното от феновете ниво. Както винаги досега, междувпрочем. Въпреки че голяма част от изпетите композиции не бяха изпълнявани от него от много, много години, той безпроблемно влезе в любимата на почитателите му роля – Гласът на ACCEPT, раздавайки се докрай и предоставяйки на зрителите пред сцената най-доброто, на което е способен. След изпълнението му снощи, за него можем да кажем само суперлативи, особено предвид това, че отдавна не е първа младост (на 63 години е), но не бива и да пропускаме факта, че концертът бе на едно наистина високо и изключително професионално ниво (включително и в технически аспект - звук, осветление и т.н.) и благодарение на останалите музиканти. Най-новите попълнения в бандата на Udo – китаристите Andrey Smirnov и Kasperi Heikkinen успяха да се справят с нелеката задача да заменят (привидно) незаменимия Wolf Hoffman. Е, да, ясно е, че щеше да бъде още по-по-най, ако самият той беше на сцената до Udo, но както вече споменахме, тази приказка отдавна свърши. Синът на DirkschneiderSven, налагаше барабаните като за последно, а за симпатичния Fitty Wienhold (бас) каквото и да кажем, ще е малко. Всъщност, той до такава степен се е сраснал с U.D.O. (вече почти 20 години е в бандата), че май е невъзможно, да си представим концерт на тази група без него.

   Четиримата музиканти около Udo допринесоха доста за това метъл класики като "Head Over Heels", "Neon Nights" и "Restless and Wild" да звучат както в оригинал. Това не остана незабелязано от публиката и тя ги аплодираше бурно след всяко от изпълненията. Което пък от своя страна караше Udo и колегите му да нанасят нови, по-тежки и по-бързи "удари", върху искащите още и още фенове. "Son of a Bitch", "Up to the Limit" и "Screaming for a Love-Bite" се стоварваха като тежък чук върху главите на трите хиляди ACCEPT маниаци и като че ли след тях нямаше още какво да се иска от DIRKSCHNEIDER. Всичко дотук обаче, представляваше общо взето нещо като лека подготовка за финалната част на шоуто. Защото, ако можем да определим биса само с две думи, то това със сигурност беше тежката артилерия на този концерт. "Metal Heart" се оказа един от малкото моменти от над двучасовата музикална вакханалия, в които публиката успяваше да надвика гръмогласния певец. Това обаче нямаше как да се случи по време на "I'm a Rebel" и особено в момента, в който цялата зала се разтресе от онзи, познат ни до болка крясък, даващ началото на спийд метъл химна "Fast as a Shark". Група и фенове дружно изпяха "Balls to the Wall", а последният забит от Udo пирон в ковчега на ACCEPT творчеството му бе възпламеняващата "Burning". Край!

   Това ли беше? Никога вече? Тайничко се надяваме нещата да не стоят точно по този начин. Надяваме се, че на следващите едно-две турнета хер Dirkschneider ще изпълни обещанието си и ще ни представи по-подробно (отколкото го е правил досега) творчеството на U.D.O., след което отново ще можем заедно с него да пеем с пълно гърло: "Hei-di, heido, heida, hei-di, heido, heida, heidi, heido, heidahahahahahahaha!" И ако това се случи, ние ще му простим, че (мъничко) ни е излъгал ;)

   Ето и пълен сетлист от концерта на DIRKSCHNEIDER, организиран от "Sofia Music Enterprises", състоял се на 17 март, 2016 г., в зала "Универсиада":

--- Intro: Just a Gigolo (David Lee Roth version)
01. Stаrlight ("Breaker" - 1981)
02. Living for Tonite ("Metal Heart" - 1985)
03. Flаsh Rockin' Man ("Restless and Wild" - 1981)
04. London Leatherboys ("Balls to the Wall" - 1983)
05. Midnight Mover ("Metal Heart" - 1985)
06. Breaker ("Breaker" - 1981)
07. Head Over Heels ("Balls to the Wall" - 1983)
08. Neon Nights ("Restless and Wild" - 1981)
09. Princess of the Dawn ("Restless and Wild" - 1981)
10. Winterdreams ("Balls to the Wall" - 1983)
11. Restless and Wild ("Restless and Wild" - 1981)
12. Son of a Bitch ("Breaker" - 1981)
13. Up to the Limit ("Metal Heart" - 1985)
14. Wrong Is Right ("Metal Heart" - 1985)
15. Midnight Highway ("Breaker" - 1981)
16. Screaming for a Love-Bite ("Metal Heart" - 1985)
17. Monsterman ("Russian Roulette" - 1986)
18. T.V. War ("Russian Roulette" - 1986)
19. Losers and Winners ("Balls to the Wall" - 1983)
Бис:
20. Metal Heart ("Metal Heart" - 1985)
21. I'm a Rebel ("I'm a Rebel" - 1980)
22. Fast as a Shark ("Restless and Wild" - 1981)
23. Balls to the Wаll ("Balls to the Wall" - 1983)
24. Burning ("Breaker" - 1981)
--- Outro: My Way (Frank Sinatra song)


Текст: Ози, HeathenHeart
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате и над 70 снимки от концерта на DIRKSCHNEIDER в София.

 



Коментари   (34)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Mark is The Best 21.03.2016 13:18:06 отговори + 2 28
UDO е умряла работа. Все едно и също. Скука!! Добре, че не е в ACCEPT вече.
Какво ревете за цените на алкохола бе пияндета??? Наливайте се в кварталната кръчма и трайте. Като ви е скъпо няма да пиете, тъпаци с тъпаци. На концерт ли отивате или да се напивате???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 21.03.2016 13:58:15 + 16 0
Този е трол.

Иначе Аксепт са ок с Марк, кефят ме, звучат по-съвременно.
Удо обаче си е голяма работа, със или без Аксепт, той си е легенда.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mark is The Best 22.03.2016 14:57:26 + 0 16
Кей Уай Пи за гУдо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nvb 21.03.2016 12:03:15 отговори + 14 0
Концертът беше невероятен! УДО е велик! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 19.03.2016 17:36:22 отговори + 7 0
Наистина се получи страхотен концерт, макар първите две банди да ги пропуснах между ушите...
Само ще добавя малък акцент, заради припаднал човек, когото впоследствие изнесоха с линейка - дано се оправи пичът - охраната се омота и изтърва някъв дришльо да се качи на сцената и докато се ориентират от бекстейджа на немците изкочи един младеж да го сваля. Останалото беше на завидно високо ниво за сме-шниците
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сашо метала 19.03.2016 15:11:15 отговори + 6 16
много пърдяха феновете, смърдеше яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Old School 19.03.2016 09:12:30 отговори + 25 1
4лв бира,6лв 50грама концентрат, 3лв вода, такива цени няма на фестивалите в Европа бре, бахти и ненаялите се СМЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


...... 27.03.2016 13:36:16 + 1 0
6лв 25 грама концентрат.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 19.03.2016 00:13:54 отговори + 5 30
Все есно сте били на боксов мач?На Удо щях да заспя.. Сериозен съм.. Ебати смятания сайт.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 18.03.2016 23:34:22 отговори + 24 1


Удо си е Удо, и концертите му тук винаги са били много силни. Изненадах се, че изпя "Wrong is Right" - страхотна, песен, и то толкова добре.

За звука- имайте предвид, че аз бях горе на трибуните, и се чуваше идеално всичко. Честно казано, не очаквах толкова хейт по адрес на Anvil, на мен ми харесаха. Но отново да вметна - чуваше се идеално всичко... Да не говорим за Robb Reiner, какво шоу направи.

Между другото Palace също сцепиха кочината... А бе с една дума, много силен концерт, който ще се помни. А който не беше там, а се е двоумил, може само да съжалява.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 18.03.2016 18:54:10 отговори + 12 0
Наистина се получи страхотен концерт, макар първите две банди да ги пропуснах между ушите...
Само ще добавя малък акцент, заради припаднал човек, когото впоследствие изнесоха с линейка - дано се оправи пичът - охраната се омота и изтърва някъв дришльо да се качи на сцената и докато се ориентират от бекстейджа на немците изкочи един младеж да го сваля. Останалото беше на завидно високо ниво за сме-шниците
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Роланд 18.03.2016 15:55:15 отговори + 8 14
На СМЕх концертите винаги са с лошо(сигурно и евтино) озвучаване. Където и да са звука им е лош и охраната отвратителна! За баровете нямам думи! Какви бяха тези цени??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 18.03.2016 16:13:53 + 17 1
Е, пепел ти на клавиатурата. На Anvil звукът наистина можеше и по-добър да е, обаче Palace звучаха съвсем наред, а Dirkschneider бяха близо до перфектното в това отношение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 18.03.2016 16:24:16 + 15 2
Защо му се връзваш на този провокатор? Тоя е сто процента същият, който по-долу е с псевдоним Недоволен и коментарът му вече не се вижда, защото хората отдавна се научиха да надушват провокативните тролове от сто километра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 18.03.2016 15:45:14 отговори + 18 3
Оплаквате се от цената на бирата? А какво ще кажете за водата - 3 лв. малката бутилка?!?!?!?!

То ясно, че от "водата се хваща ръжда", както казваше Георги Минчев, а също така и "Д-р Радева ми е за-бра-ни-ла да пия вода!!!", ама все пак, може ли такава наглост и безочие?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анунимен 19.03.2016 00:19:18 + 5 0
Това беше всичко друго но не и бира ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 18.03.2016 15:13:27 отговори + 18 0
Супер беше концерта. Уау!
бира не пих, боли ме гърлото даже и не разбрах че била 4 лв.
срамота бе, то и малко хора пиеха бира, явно са бойкотирали цената
браво за солидарността
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 18.03.2016 15:00:27 отговори + 20 0
Супер беше вчера!Само наистина с цената на бирата прекалиха...4лв. е много! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вальо 18.03.2016 14:18:44 отговори + 12 1
Страхотен звук, силни групи! Palace ме спечелиха с 1-2 парчета. Anvil накараха предните редове да избухнат включително и мен, въпреки че не съм запознат с творчеството им, а и Lips направи яко шоу(не завиждам на микрофоня, че бая плюене отнесе хаха). За UDO нямам какво да кажа. Иначе бира не пих, че бях само с джобни не ми се ходеше до банкомат. И много снимат с тея телефони и ма дразнят ама .. кво да са прави Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вальо 18.03.2016 14:19:31 + 12 0
Нямам какво да кажа за УДО в положителния смисъл! Отнесе ми главата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

плевенски метал 18.03.2016 14:16:08 отговори + 10 0
обаче най ме кефят китаристите - Смирноф и Касперски Хайнекен.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Monti 19.03.2016 21:34:57 + 2 0
Каспери Хайкинен... Да те поправя
Иначе си прав този е много добър!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

плевенски метал 18.03.2016 14:14:54 отговори + 16 0
навремето заради метъл харт прослушах метъл..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гошо 18.03.2016 18:44:53 + 10 0
И аз!
(y)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Val 18.03.2016 13:18:08 отговори + 10 6
Да се чуди човек Anvil как са от толкова години на сцената. Ужасна група, с още по-ужасен звук снощи. Удо обаче беше на ниво. По-добре не ги е изпълнявал тия песни на родна земя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 18.03.2016 13:35:02 + 8 0
Чак пък ужасна да е групата...
На мен ми допаднаха, обаче озвучаването им трябваше да е по-добро. Бях точно пред пултовете, а чух няколко микрофонии, въпреки че там би трябвало звукът да е най-добър.
А и това протяжно, но еднообразно соло...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Недоволен 18.03.2016 12:34:26 отговори + 3 28
В залата беше лисича дупка. Звукът беше гаден. Охраната бяха някакви неандерталци. Балканска история. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ttt 18.03.2016 15:29:34 + 6 6
Така си е, това е зала направена за спортни мероприятия, а не за концерти. Нулева акустика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 19.03.2016 00:17:47 + 2 1
Ами аз си влезнат и излезнах с цял Билет, иначе охраната пред сцената бяха някви 20кг лапета . .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 18.03.2016 10:44:33 отговори + 25 3
Удо ни смачка! Велик!!!
Обаче не искам да чувам повече, че българската публика се кефи само на стари групи. Кефи се, ама ако ги бива. Такава заспала публика, като по време на изпълнението на Anvil не е бивало досега. Anvil са спряли, старомодни и досадни и съвсем очевидно личеше, че хората едва ги изтрайват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 18.03.2016 10:40:40 отговори + 25 4
Единственото, което не ми хареса бяха Anvil. И не казвам, че момчетата бяха лоши, просто, лично на мен, ми бяха някак скучни. Palace бяха добра изненада. Истински хеви резачки. Още с първата песен ме хванаха. Ще ги прослушам по-обстойно.
А колкото до METAL MANIAC MASTER UDO.... Голям е, няма какво да говорим. Няма празни приказки, уникално парче след уникално парче, прекрасно борави с гласа си. Стана дълъг и много, ама много, добър концерт. Не че се е очаквало нещо друго. Все пак, за каква класа става въпрос!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Monti 18.03.2016 10:35:38 отговори + 25 1
Жесток концерт! Направо се размазах снощи, настроението в залата беше страхотно, даже на 2-3 песни се заформи пого! А за Удо само една дума: Велик!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван 18.03.2016 10:33:36 отговори + 26 1
Страхотен концерт! Удо е уникален! Удо е Аксепт и Аксепт е Удо! Точка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 18.03.2016 10:34:56 + 46 1
Обаче да допълня! Бирата 4 лв! Алчни говеда! Самозабравихте се! Не пих нито една, на пук! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".