Васко Кръпката с остра позиция срещу Слави Бинев, Юзбаши с плах опит да го подкрепи

9 дек 2014, 20:27 ч. 1391 / 8 18
пред./следв.

   Избирането на депутата от Патриотичен блок Слави Бинев за председател на Парламентарната комисия по култура и медии разбуни духовете както не бе се случвало от опита за назначение на Делян Пеевски за шеф ДАНС насам. На г-н Бинев бяха необходими доста дни за да вземе достойното решение за оттегляне от поста, а плахият полуопит за подкрепа от страна на Иван Лазаров - Юзбаши (група БГ Рок, "NFM Agency") не успя да даде нужната смелост на спортиста-политик. На 5 декември информационна агенция "ПИК" публикува материал със заглавие "Рокаджии се вдигат на контрапротест срещу недоволните от Слави Бинев". От текста става ясно, че Иван Лазаров ще събере рок групи и поведе контрапротест срещу недоволните от избора на Бинев. Ето думите на Юзбаши пред "ПИК":

Мисля, че ще съберем много групи. Аз съм работил със Слави Бинев, познавам го много добре. Мисля, че той ще си свърши перфектно работата. Добър меценат е и страхотен професионалист. Когато каже нещо, думата му не се дели на две. Според мен протестите срещу него са напълно необосновани.

   По-долу може да видите и коментар на Лазаров, направен чрез "Фейсбук", в който той потвърждава подкрепата си за скандалния политик. 

  А вчера друг, къде-къде по-сериозен и авторитетен музикант - Васко Кръпката от ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД - публикува следната позиция в своя профил в социалната мрежа:

Няколко НЕ-та за Слави Бинев, известен напоследък депутат, до днес оглавявал за няколко дни комисията по култура и медии в Българския Парламент. За втори път започвам това писмо. Първо го бях адресирал до ръководителите на Патриотичен фронт – респективно телевизия Скат, в която 7-ма година от как получих свободен форум да представям българския Рокендрол – такъв, какъвто е и съм благодарен на Скат за това.
Бинев, не Ви познавам, но напоследък Ви поопознах.
Искате аргументи и основателни причини, защо културата не прие Вашият политически възход от изведнъж втори в листата на Атака (сигурно са се впечатлили много от Вашата предизборна „платформа”....или както се казва там, за да Ви сложат на второ, сигурно избираемо място за евро-депутат).... до шеф на комисията по култура и медии към НС.
Ето няколко аргумента от един свободен музикант и автор на песни, който няма представа и никаква нужда от комисии, министерства и пр. инстанции, със 17 издадени САМ-ИЗДАТ албума, със стотици хиляди километра зад гърба си и с някое и друго парче в учебниците по пеене:
Значи Вие сте били собственик на клуб Библиотека в средата на 90-те , където ние с Подуене Блус Бенд свирихме няколко пъти и си изкарвахме честно хляба.Не съм Ви срещал там на наш концерт. Добре, твърдите, че сте давали хляб на музиканти ,
НЕ, категорично НЕ!!!
Ние Ви давахме хляб, защото заведението се пълнеше и печелхте от това!!!
Въпрос.....и защо го зарязахте и се втурнахте в чалга-бизнеса??????
.....Да отвориш чалга свърталище на мутрите, муцуните, тиквите, борчетата, борцата и пр. тогавашни определения на хората, които под давлението и спонсорирани от ДС и Москва спряха естествения път, свободния бизнес и демокрацията изобщо, на всички нива с бухалките, на място, където през 30-те години е било прогресивно и се е свирил първия Джаз в София и България – БИАД е меко казано престъпление срещу прогрес, напредък и култура!!!
....Да се втурнеш да подкрепяш и поддържаш тая посттекезесарска-селяндуско-силиконово-плейбекаджийска суб-халтура е най-голямото престъпление срещу културата в най-новите ни времена!!!
НЕ!!! Слави Бинев, категорично НЕ НЕ НЕ е истина, че сте врял и кипял в шоу-бизнеса, защото изкарвайки някакви пари, с което се гордеете....Вие се подписахте с двете ръце , заедно със Слави Трифонов – шоу , Пайнера , няколкото чалга тв канали, радиа и др. чалга-бизнес далавераджии под това, българските деца да не знаят кои са Янка Рупкина, Валя Балканска, Стефка Съботинова, Мистерията на Българските гласове, Ибро Лолов, Костадин Гугов, Райна Кабаиванска, Борис Христов, Гена Димитрова, Николай Гяуров..... и много други... за Моцарт, Бетовен, Бийтълс, Роулинг Стоунс и пр. изобщо не отварям дума....
...подписахте се под това, български момичета на 14 години да изглеждат като проститутки....
....Гнус ме е да припомням послания, като „дънките ш’ти цепна... на кметицата цицата...шат на патката главата....баровец съм аз....за крадец не ставаш, сине ти си будала....тигре имаш ли пари”.... и пр. неграмотни, бездуховни, отчайващи, безсрамни, отвратителни извращения , с които денонощно облъчваше радио Мила, едно от първите чалга радиа, на което бяхте собственик тогава... скоро след създателя на първата чалга станция „Сигнал плюс” и издател на порно списания Кеворк Кеворкян....гнус ме е!!!
.. Е, щом сте толкова петимен да изкарвате пари от простотията, ще трябва да се приготвите да посрещнете пренебрежението на интелигентните, умните и културни хора!!!

..Можете ли да си представите какви усилия и колко затворени врати сме срещали ние, малкото, които останахме от другата страна и не без нашите усилия сега Вашата довчерашна сестра-чалгата отива на кино!!!..

...дисковети им са в краката по бензиностанциите и са по 2 лв. ... пайнерските пълни стадиони са история и никой не им ходи вече на крака....Разтурените Ви холдинги, които по Ваш пример се втурнаха да организират чалготеки са в колапс, няма ги вече ония баровци, дето плащаха големите пачки за простотии.... кметовете вече се срамуват да канят силиконки по площадите...
....чалготеките станаха хоротеки...
....Нерон – едно от най-известните заведения на муцуните отдавна фалира и е един от най-успешните софийски джаз-клубове в момента.....
....Виновни сте, пред българската култура, Вие и всички чалга-ентусиасти от средата на 90-те , а прошка без покаяние няма!!!
Васко Кръпката

 





Коментари   (18)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


werk 17.12.2014 09:07:36 отговори + 6 0
То това забравя ли се. Тоя е човека издънка! Иначе браво на Кръпката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

9gag 12.12.2014 23:32:09 отговори + 9 0
забравихте ли?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 11.12.2014 17:25:57 отговори + 8 0
А юзбаши е тоталното леке! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaaa 11.12.2014 17:25:15 отговори + 6 0
Няма спасение от тия гадни крадливи мутри. Нагли и тъпи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Драган 11.12.2014 12:46:53 отговори + 7 0
О, Боже, Юзбаши пее! Просълзих се просто...
http://youtu.be/72jX0V_oYow
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


жунибек алстарнтумтунбато 10.12.2014 21:36:33 отговори + 5 0
Очаквайте еднодневен рок фест с участието на Дийп Пърпъл, Джон Лоутън, и Атлантик. Хедлайнер на вечерта ще е Лазаров с БГ Рок, а мероприятието ще премине под наслов "Рок Срещу Хомосексуалистите и Доказалите се Музиканти"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пияна Вишна 10.12.2014 11:21:15 отговори + 3 7
По принцип Васко Кръпката и всички протестиращи са прави...
ПО ПРИНЦИП!
Де факто обаче, се вижда, че най-отявлените протестиращи (тези, от които тръгна протеста) са представители на комунистическата хранилка. А именно хората с най-високи хонорари и постоянно присъствие в публичното, и медийното пространство. Хора, които постоянно се изявяват във всевъзможни социално-икономически дебати, с политическа окраска (като Нидал Алгафари например).
Това ме кара да се замислям, дали тези хора по някакъв начин не се чувстват застрашени, за облагите, които получават.

П.П. Юзбаши е бастун и пропадняк. Но това си го знаем и няма нужда от коментар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 10.12.2014 11:42:49 + 9 0
Защо намесваш тук някакъв си Алгафари? Темата е за изявлението на Кръпката. Не на Алгафари. Не се опитваш да наречеш Кръпката "представител на комунистическата хранилка", нали? Най-малкото защото, той е последният човек в България, за когото може да бъде казано подобно нещо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пияна Вишна 10.12.2014 13:56:44 + 4 1
И през ум не ми минава. Само отбелязвам, че позицията му по темата, съвпада с тази на въпросните представители. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 10.12.2014 08:08:27 отговори + 17 1
Евалла, Кръпка, така се дава отпор на простаците-политици! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 10.12.2014 02:15:54 отговори + 20 2
Браво, Васко! Абсолютно точно написано. Да обобщя с едно изречение: Интелигентните хора смятат, че простаци, докосвали се до чалгата, не трябва да бъдат асоциирани с култура, камо ли да оглавяват постове, свързани с нея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 10.12.2014 09:52:33 + 9 7
Нищо лошо мутрата да си ходи, ама къде бяха тия интелигентни творци като министри на културата бяха неграмотната израелска проститутка нина чилова, неграмотния плондер ламбо и оня неграмотник веждито, дето пиян биеше полицаи. Много изборно се активизират нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

папарковски 9.12.2014 23:57:50 отговори + 5 7
Дайте шанс на Юзбаши! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Разбирач 9.12.2014 23:04:43 отговори + 22 2
Браво, Васко! Добре си ги нахранил. И Бинев мутрата, и комунистическата арменска пача Кево, и учиндолския селяк! Така се прави.
За всеобщия рок любимец Юзи, мисля, няма какво да говорим. Голям, както винаги!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Random 9.12.2014 22:54:30 отговори + 6 22
А па ако може да не политизираме сайта и да не се качват подобни новини ще е най-хубаво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 9.12.2014 23:01:45 + 15 6
А па, ако може да не говориш простотии, ще е хептем най-хубаво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bowie му майката 9.12.2014 22:40:47 отговори + 17 2
Браво на Васко, дано само сега Патреотете не му затрият хубавото предаване по СКАТ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ариана Радлер /лимон/ 9.12.2014 21:30:18 отговори + 21 2
Юзбаши е плюскал безплатни чюбапчитъ в БИАД и е кушал шкембе-чорба на корем. Как няма да подкрепя. Разбира я, бай ви Юзбаши културътъ, и още как! Я какъв прекрасен фонетик праска. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".