Вокалистът на AC/DC Brian Johnson: "Нямах избор, освен да спра да изнасям концерти"

19 апр 2016, 17:55 ч. 5516 / 10 11
пред./следв.

   След като AC/DC отложиха 10 концерта от турнето си в САЩ заради проблеми със слуха на вокалиста Brian Johnson и обявиха, че ще пренасрочат датите с гост-певец, вече е официално, че не друг, а вокалистът на GUNS N' ROSES Axl Rose ще пее с австралийската банда в предстоящите месеци. Досега съобщенията за състоянието на титуляра бяха кратки и недаващи много информация. По този повод Brian Johnson разпространи официално изявление, което ви предаваме дословно:

Както много фенове на AC/DC знаят, останалите концерти от световното турне "Rock Or Bust 2016", включително 10 отложени шоута в САЩ, са пренасрочени с гост-вокалист. Искам лично да обясня причината, тъй като мисля, че предишните официални съобщения не казваха достатъчно, нито са поднесени по начина, по който искам да бъде обяснено на феновете.

На 7 март, след поредица изследвания при водещи специалисти по болести на слуха, бях посъветван, че ако продължа да изнасям концерти на големи места, рискувам да оглушея напълно. Въпреки че бях ужасен от тези новини, от известно време бях предупреден, че частичната ми загуба на слуха ще започне да оказва влияние върху представянето ми на сцената. Имах трудности да чувам китарите на сцената и понеже не можех да чувам останалите музиканти ясно, се страхувах, че качеството на изпълненията ми ще спадне. Честно казано, не бих могъл да си позволя това, докато имам ясно съзнание. Феновете ни заслужават представянето ми да бъде на най-високо ниво и, ако по някаква причина не мога да осигуря това, няма да разочаровам феновете или да изложа другите членове на AC/DC. Не съм кръшкач и искам да довършвам започнатото. Обаче докторите казаха ясно на мен и моите колеги от групата, че нямам избор, освен да спра да изнасям концерти за останалите шоута и в близко бъдеще. Това беше най-черният ден в професионалния ми живот.

От тогава имах няколко консултации с моите лекари и се оказа, че за обозримото бъдеще няма да мога да изнасям концерти в големи зали и места с размер на стадиони, където нивата на звука са по-високи отколкото мога да понеса, без да рискувам сериозна загуба на слуха си и пълно оглушаване. След това дадох всичко от себе си да продължа, въпреки болката и проблемите със слуха си, но се оказа, че това е твърде много, за да го понеса, и твърде рисковано.

Лично аз съм съкрушен от това положение повече отколкото някой може да си представи. Емоционалното ми състояние в момента е по-лошо от всичко в моя живот досега. Да бъда част от AC/DC, да записвам албуми и да изнасям концерти пред милиони запалени фенове през последните 36 години бе делото на моя живот. Не мога да си представя да продължа без да съм част от това, но в момента нямам избор. Едно е сигурно - че аз ще бъда с AC/DC винаги и на всеки концерт духом, ако не физически. Преди всичко - чувствам се ужасно да разочаровам феновете, които са си купили билети за отменените концерти и които са подкрепяли силно мен и AC/DC през всички тези години.

Думите не могат да изразят дълбоката ми признателност и сърдечни благодарности не само за отправените добри пожелания в последно време, но и за годините лоялна подкрепа на AC/DC. Благодаря и на Angus и Cliff за тяхната подкрепа.

Накрая, искам да уверя нашите фенове, че не се оттеглям. Докторите ми ме увериха, че мога да продължа да записвам в студио и иман намерение да правя това. В момента всичките ми усилия са насочени към продължаващото лечение за подобряване на слуха ми. Надявам се, че с времето слухът ми ще се подобри и ще ми позволи да се върна към изпълненията на живо. Макар изходът да е несигурен, аз съм насроен оптимистично. Само времето ще покаже.

Още веднъж - моите най-искрени пожелания и благодарности към всички за тяхната подкрепа и разбиране.

С любов, Brian.

 

ac/dc

още за:

Ac/dcBrian Johnson


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Марко Денчев 15.10.2017 14:22:05 отговори + 0 0
Когато си отиде Бон Скот на върха на славата си помислих,че със АС/ДС е свършено но не вярвах,че такъв вокал със дрезгъв глас от Нюкасъл ,Джорджи ще го замести. Тогава се приказваше,че друг шотландец от Назарет Дан Макафърти ще го замести.Дано се оправи гласътБраиън Джонсън чух и новото парче във Интернет.




Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тнт 20.04.2016 12:58:50 отговори + 1 2
Брайън е и си остава моят лиричиски герой. Достойно изявление,но малко закъсняло.Последиците са трудно предвидими.Фор доуз абаут ту рок!!!
Е,аз ще ги видя, но ми се искаше мениджмънта на групата и нейният основател да не се държат така,сякаш сме още 1981г. И ако менталните проблеми при МакКинън Йънг са фамилна черта, то все някъде в корпорацията би трябвало да има лица в непенсионна възраст/богато заплатени междувпрочем/, които да се сетят какво може да се очаква от феновете при толкова дълго мълчание по всички наболели въпроси.
Доколкото съм запознат/а това е така/,още през 1989г. покрай развода си Б.Дж. е бил пред уволнение от братята с обвинение за липса на креативност и свежи идеи за текстове.След 1988г. не го водят и съавтор в кредитите на песните.Тъй че той си е наемник още оттогава,ако не и от 1980та.Помня и интервюто в което Малкълм се чудеше кой е този Мът Ланг?! Помня как се отнесоха с Крис Слейд през 1994г.,през 2014/15 с Фил Ръд...............Сигурно договорите са железни от юридическа гледна точка,но.....какво ли би станало при един колективен фенски иск за обезщетение? Колко ли платиха по делата за Нощния скитник, а след това и за прегазените през 1991г. ? Подозирам че поводите за дрезгавия инфантилен смях на сто петдесет и седем сантиметровия великан няма да бъдат много в близко бъдеще. Да ,той отдавна си е извоювал правото да свири с когото си поиска,но дори и за него важи: Сик транзит глория мунди.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 20.04.2016 11:55:25 отговори + 5 0
Брайън е титан! Дано да се оправи бързо. Не съм фен на ДиСи, но успехът заслужава уважение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 20.04.2016 08:32:41 отговори + 5 0
Мога да сравня изпълненията и песните и от двете ери в AC/DC и наистина е субективно, но и песните и изпълненията с Бон Скот са по-добрите. Брайън не може, а и не иска да замести Бон Скот, самият той знае, че това е невъзможно, хубаво е, че успя да се включи в бандата след 1980-та и ги задържа на гребена на вълната на която те вече се бяха изкачили, дано успее да възстанови слуха си, и да продължи макар и не толкова интензивно, както до сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unbiased 19.04.2016 21:16:30 отговори + 10 0
Бързо оправяне, ще се пребориш!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Катунът 19.04.2016 20:07:05 отговори + 4 31
Цонко да не се ослушва ами да го кани на нашия фест за бивши певци, предвождан от бившия кмет. Катунът продължава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 19.04.2016 21:43:27 + 6 1
Не си забавен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.04.2016 23:09:30 + 1 2
Здрасти, Елече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 19.04.2016 18:41:59 отговори + 13 1
Дано човекът се оправи. Той е гласът на бандата и винаги ще бъде. С него са създали най-добрите си песни и му пожелавам пълно възстановяване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.04.2016 23:08:58 + 1 1
"С него са създали най-добрите си песни"

До голяма степен е така, но това е малко субективно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 20.04.2016 09:01:06 + 3 0
Всяко мнение е субективно. Но за мен с него са им най-добрите албуми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".