WARTIME записват първия си албум с италиански продуцент

14 окт 2008, 16:31 ч. 668 / 8 9
пред./следв.
От 11 до 13 октомври в София пристигна Alessandro Azzali по покана на българската траш-прогресив група WARTIME. Поводът беше записът на първият студиен албум на групата в тяхното собствено "Warzone" студио. Alex е италиански продуцент, тонинженер, собственик на звукозаписното студио "Alpha-Omega" в гр. Комо. Няколко думи за група WARTIME - Бандата е официално създадна през 2000 г., но чак сега, след като изгражда собственото си студио, започва работа по дългосвирещ албум. Той е с работно заглавие "Against Destiny" и включва 9 авторски композиции. Шест от песните са от 2000 и 2006 г., а три - нови. Записаното в студио "Warzone" ще бъде смесено и мастерирано в студио "Alpha-Omega" от самия сеньор Azzali.
   Очаквайте и нов официален сайт на бандата на адрес www.wartime.bg.

   Ето и няколко въпроса към Alex, на които той бе така любезен да отговори:
От колко време се занимаваш със звукозапис и от кога работи твоето студио?
Със звукозапис се занимавам от 14-15 години, но студио "Alpha-Omega" работи точно от 10 години. Преди това съм работил основно като продуцент, а също така в миналото съм свирил с доста италиански банди, предимно пънк, кор и металкор като басист. С различните групи, в които съм участвал, имам почти 100 000 продадени копия.
Коя е първата известна група с която си работил?
Това са швейцарците CATARACT. Те в последствие успяха да подпишат с "Metal Blade". Други групи с които съм работил (или все още работя) са: ANCIENT, MORTUARI DRAPE, също така българите LAST HOPE! И доста италиански групи най-вече кор, дет и блек като стил и групи от Русия, Беларус – ТТ34 например и др.
Кои са основните проекти върху които работиш в момента?
Един амбициозен проект е рок-опера базирана върху сюжета за Каин и Авел. Рок-операта все още няма заглавие. Песните са композирани от певецът на италианската група CLAYRVOYANCE. Те са официалната италианска кавър-група на IRON MAIDEN. В този проект участват Blaze Bayley, Andre Matos, Jon Oliva, Simone от EPICA и клавириста на KAMELOT. Очаквам като басист да се включи Stive DiGiorgio и китариста на Doro Pesch – Luca Princiotta, който всъщност е и един от моите асистенти. Проектът сe очаква да излезе пролетта-лятото на 2009 г.
Известен е твоят интерес към групи от цяла Европа и включително Източна Европа и Русия. На какво се дължи този интерес?
Според мен, групите от източна Европа имат нужда да им бъде обърнато внимание, те се нуждаят от опит, а също така и от професионална подкрепа. Наистина вярвам в силния им потенциал, въпрос е да се работи върху собствен стил и звучене.
Разбрах, че си тур-мениджър на някои групи.
Да. Ето например в края на октомври заминавам с BEHEMOTH на азиатско турне. С тях ще бъда в качеството си на тон инженер. Банди за чиито турнета съм отговарял са ANCIENT, DISMEMBER, GRAVE, MARDUK...
Няколко заключителни думи.
Към музикантите – Бъдете упорити и работете върху собственото си звучене!
Към феновете – подкрепяйте българската сцена!




Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


DICKINSON_ 15.10.2008 10:49:01 отговори + 0 0
Велизарееееееее,много си фотогеничен бре моето моче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ники 15.10.2008 08:08:57 отговори + 0 0
Офф и аз се обърках, демотата са 3, имах в предвид че това за което ти говориш си е демo, не албум - "Entrapment", а другите 2 са "Perfect World" и "Preordained Game". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.10.2008 08:05:08 отговори + 0 0
@xaxa, това ще е първият албум на бандата. Преди това има само едно демо

Успех на Wartime!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 15.10.2008 00:06:18 отговори + 0 0
тоя пич беше идвам в България да действа с Korozy ама си хареса тогава Last Hope (щот по концертите им става лудница, а няма блек метъл дървета гримирани шибани), нали така и беше в Шипка да гледа некадърните Фангория (има 3 такива групи и 3те са *****) и Redhate. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 14.10.2008 23:43:50 отговори + 0 0
чакай чакай ... а 1000 иьрс оф кома ?? или както там беше заглавието ?? УБЕДЕН сьм че това не е пьрви албум Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


makeyouownbones 14.10.2008 22:05:57 отговори + 0 0
Браво! Дано се получи нещо добро Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 14.10.2008 18:45:08 отговори + 0 0
Поздравления за WARTIME! m/
Пича е бачкал с CATARACT? Впечатлен съм! :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

"магелан" 14.10.2008 18:33:59 отговори + 0 0
Само така бате Стьмпи!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 14.10.2008 16:49:03 отговори + 0 0
Записвал е и 7 песни на Last Hope, 3 от тях са включени в пуснатия наскоро сплит с руснаците What We Feel. Last Hope ще издават и EP "Reality Check" с тези 7 песни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".