GUS G. - "Brand New Revolution"

2015, Century Media Records/Animato Music

"Brand New Revolution" е вторият дългосвирещ албум на гръцкия китарист Konstantinos "Kostas" Karamitroudis, популярен под псевдонима Gus G. Както е известно, музикантът се сдоби със световна слава поради участието си в групата на Ozzy Osbourne, а и поради собствените си качества на виртуозен изпълнител. Също така, Gus G. се представя успешно като китарист и лидер на гостувалата неколкократно у нас банда FIREWIND.

   С новия си албум музикантът продължава и развива заложеното в дебютното му солово усилие "I Am The Fire" (2014). Краткият интервал на излизане на албумите и сходното звучене на някои композиции явно подсказват, че са плод на една и съща творческа искра и близки идеи. В "Brand New Revolution" обаче се вижда и развитие в посока на по-твърдо звучене, но промяната е ненатрапчива, плавна, разнообразява и внася допълнителна интрига.

   Като цяло, "Brand New Revolution", както и предшественика си, е прецизен, обмислен албум, без да бъде излишно претенциозен, но в никакъв случай лековат. Именно споменатото известно втвърдяване на звука, прави по-ангажирано и целенасочено предимно AOR звученето на творбата. Последното пък предпазва композициите от претрупване с претенциозни китарни сола, а слага акцент към мелодичност, свежест и леко възприемане.

   Албумът започва с единственото инструментално парче "The Quest". Следва заглавната композиция, "Brand New Revolution", като наименованието също категорично показва, че в творбата ще звучи модерен висококачествен хард рок. Гръцкият китарен герой отново се спира на различни певци за вокалните партии. От участвалите и в дебютния албум "I Am The Fire", освен Mats Leven, познат от CANDLEMASS, с когото Gus G. работи често, се включват Jeff Scott Soto и Jacob Bunton. Дамското присъствие е в лицето на харизматичната Elize Ryd от AMARANTHE, която може да се чуе в зареденото с напрежение парче "What Lies Below".

   Всяка от песните в албума има собствен облик и свои достойнства, съответно всеки слушател би посочил различна най-запомняща се композиция. Може би най-силно впечатление правят ритмичната "Burn", призивната "We Are One" и финалната, носеща философско послание, "тежка" балада "The Demon Inside".


11111111xo

HeathenHeart




 Други ревюта на GUS G.