Чудесен концерт на Jeff Scott Soto и TEMPESTT в София на 18 март

19 мар 2008, 01:40 ч. 427 / 6 14
пред./следв.
След като миналата година Jeff Scott Soto посети родината ни за два концерта в Бургас и в Каварна, през 2008-а той отново дойде у нас. Този път за шоу в София. Събитието се състоя в клуб "Black Box", а концерта в столицата беше част от съвместното европейско турне на Soto с бразилската група TEMPESTT. "Виновник" за проявата беше г-н Петър Стоянов, който до момента е бил съорганизатор на концертите на John Lawton, W.A.S.P. и Sebastian Bach в Каварна, както и разбира се двата концерта на Jeff Scott Soto от миналата година. Г-н Стоянов живее от доста години в Лондон, където е организирал концерти на български групи и изпълнители, сред които Б.Т.Р., ЩУРЦИТЕ, СИГНАЛ, Васил Найденов и др. Той направи и реверанс към участниците в играта, която "Metal Katehizis" организира, като не само осигури наградите на шестте победители, но и даде възможност на всички около 200 човека участвали в играта, да закупят своите билети с отстъпка.
   Самият концерт започна без подгряваща група, с около 50 минути очаквано закъснение. На сцената излязоха бразилците TEMPESTT и с безкомпромисен звук загатнаха, че в следващите близо два часа и половина публиката няма да скучае. Едноименната песен от дебютния им албум "Bring 'Em On" ознаменува началото на концерта, а в следващите около 50 минути групата акцентира основно върху песните от единствения им за сега албум. С перфектния си вокалист BJ групата се опита да компенсира доста пресиления на моменти саунд, а след представянето на парчетата от новия албум дойде време и за първия голям хит за вечерта.
   Първоначалните акорди на "Burn" събудиха публиката, която съвсем разбираемо не познаваше песните на TEMPESTT. И тъкмо когато всички си мислеха, че това е просто песен, използвана от бразилците за спечелването на по-голямо впечатление на сцената се появи и чаканият от всички Jeff Scott Soto. Заедно с вокалиста на бразилците той изпя песента по начин, който накара дори и най-големите скептици в залата да станат на крака. Оттук до края на концерта беше време за рок, подправен с невъздържаното поведение на Soto.
   Jeff изпълни песни както от соловия си репертоар, така и от периода си с групата TALISMAN. Естествено, той не пропусна да зарадва българските си фенове и с няколко подбрани кавъра. Публиката имаше възможността да чуе както песни на VAN HALEN, така и класики като "Crazy" на Seal. През цялото време именития вокалист не спираше да се заиграва с българките си фенове, като непрекъснато демонстрираше завидните си вокални умения, а не пропусна и да "научи" бразилските си приятели да пият ракия. Логично и краят на концерта дойде с един от най-големите хитове на Soto с групата TALISMAN - "I’ll be waiting". Дълга игра с публиката, в която взе участие дори Наско от Б.Т.Р., след което песента преля в поредния кавър - "You Give Love A Bad Name" на BON JOVI.
   Задължителен бис за меломани - "Separate Ways" на JOURNEY. С това и концерта завърши и освен, че оставиха повече от добри впечатления, изпълнителите и организаторите показаха, че добър концерт може и да се организира и с не чак толкова много пари. Необходима е просто добра реклама, желание и задължителното условие - да си човек, уважаващ и обичащ рок музиката. Нещо, което не всеки тръгнал да организира рок концерти у нас изповядва. Освен повече от приятните моменти, които Jeff Scott Soto даде на българските си фенове, той направи и още нещо. И то беше специално за читателите на "Metal Katehizis". Интервюто, което Soto даде за вас, ще може да прочетете след няколко дни, а тук може да видите фотогалерия с 30 снимки от запомнящото се събитие.

soto



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.03.2008 14:45:03 отговори + 0 0
http://zazz.bg/play:6ffdbadc

http://zazz.bg/play:31d7a24a

http://zazz.bg/play:d363faba http://zazz.bg/play:61784272

http://zazz.bg/play:6a31a31c

http://zazz.bg/play:dfc77a6f

http://zazz.bg/play:45a551ea

http://zazz.bg/play:18ae6c8d

http://zazz.bg/play:1dbbcb20

http://zazz.bg/play:8d31ce6d

http://zazz.bg/play:0d8f8be9
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ititokotoko 20.03.2008 01:12:58 отговори + 0 0
Ето малко снимчици да разтлеждате.Имам и видео-скоро и за него ще дам линк,а ако някой хареса видеото и го иска може да ми пише на ititokotoko@abv.bg

http://zrockbg.com/forum/viewtopic.php?t=2852&highlight=talisman
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 19.03.2008 17:48:41 отговори + 0 0
дано следващия път да е пак по морето яд ме е, че не успях да отида вчера... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sweeps 19.03.2008 17:44:51 отговори + 0 0
Браво на Scorpio, ако се помоли, може да пробвам да му уредя клипче с изпълнението (sweeps19@gmail.com), BTW може мн скоро да ги видим пак (сеkретна информация)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 19.03.2008 13:28:44 отговори + 0 0
""в залата да станат на крака"... от кога в Black Box има седящи места, за да станат хората, или пък може би са били заспали...""

Има се предвид, че хората са се поразбудили, защото на Темпест публиката беше доста заспала. Иначе да - Блек Бокса не е със столове
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 19.03.2008 13:22:07 отговори + 0 0
Има мека мебел в дъното на залата и горе на балкона ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nikki 19.03.2008 12:58:57 отговори + 0 0
"в залата да станат на крака"... от кога в Black Box има седящи места, за да станат хората, или пък може би са били заспали... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marto 19.03.2008 12:36:32 отговори + 0 0
страшен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 19.03.2008 10:55:30 отговори + 0 0
Е, имаше 15 секунди акапела от I Am A Viking. Много готин концерт, много ми хареса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2008 10:47:08 отговори + 0 0
Добре беше ама можеше по-свестни песни да избере. Нямаше break your chains, нямаше нищо от малмстеен и аксел руди пел, а по принцип на други концерти има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Scorpio 19.03.2008 09:49:03 отговори + 0 0
Stand Up and Shout
Stand Up, Stand Up, Stand Up and Let It Out
Stand Up and Shout
Stand Up, Stand Up
m/,

Благодаря на Сото за изключителната възможност да се изложа на сцената Все пак това е знак, че е видял колко голям фен съм му )) m/, За втори път го гледам и догодина пак ще отида !!! И Tempestt са яка групичка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2008 09:25:20 отговори + 0 0
Дааа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 19.03.2008 08:39:02 отговори + 0 0
Направиха ли Stand Up? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sweeps 19.03.2008 04:54:16 отговори + 0 0
Бешe невероятно, мн благодаря за наградата, концерта беше разцепващ, даже на снимките се разпознах, после бара и ресторанта, дето отидохме с тях - невероятно забавно, те са най-големите пичове, а BJ - най-големия сладур..JSS пък има такова излъчване,,, и българска мацка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".