Brian Johnson от AC/DC: "Bono трябва да върши благотворителната си дейност без публичност"

4 фев 2010, 00:52 ч. 593 / 10 21
пред./следв.
Наскоро вокалистът на AC/DC Brian Johnson е коментирал широко отразяваната демонстративна благотворителна дейност на Bono от U2 и Bob Geldof. По този начин:

   Когато бях работник, не исках да ходя на концерт, за да ми казва някакво копеле, че трябва да мисля за децата в Африка. Съжалявам, друже, направи го за себе си, похарчи от собствените си пари и приключвай. Другото ме ядосва и ставам много тираничен.
   Певецът допълва и че неговата банда предпочита да не дава гласност на благотворителните си акции, както и че подобните концерти не са за телевизията.

   Повече за естеството на Brian Johnson и AC/DC може да разберете от ревюто на актуалния им албум "Black Ice". Какво точно е естесвото на австралийските легенди ще може да видите със собственити си очи и да чуете със собствените си уши на 14 май на стадион "Васил Левски" в София. Тогава AC/DC ще изнесат първото си шоу на българска земя (поръчай билет онлайн).


Коментари   (21)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


метала 7.02.2010 21:46:47 отговори + 0 0
не мога да си представя че на някого може да му харесва ю2.чудно ми е как хора,които слушат ХЕВИ МЕТАЛ се сещат въобще за такива кретении като ю2?!а който дарява да дарява-не е необходимо да притеснява хора,които едва свързват двата края,като им натрапва добродушието си.и все пак ако някой може да помогне да го направи ,защото не се знае и нас какво ни чака,а и страданието е мъчително нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KISS 7.02.2010 17:49:44 отговори + 0 1
са смешници.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ай хейт ю две 6.02.2010 23:10:03 отговори + 0 0
"Кико - 2010-02-04 21:06:40
Ю2 са много добра банда"
По-точно на какво са много добра банда? На кегелбан, на кърлинг ли, или на ръгби? Ти добра банда чувал ли си през живота си, та да ни отваряш тука очите точно пък за тия умрели ирландски подобия на "рок" група... U2 съществуват само и единствено, за да има на света по-голяма боза от ирландското "уиски".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AryanRocker 6.02.2010 08:11:26 отговори + 0 0
Прав си е БРаян, всичко това се прави с цел популяеризирането и на без това изпадналите U2 ако наистина им пукапше за благотворителноста щяха да си даряват тихо мълкком всичко ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metaljojo 5.02.2010 17:25:40 отговори + 0 0
Кико, нещо не съм съгласен за Мотли и Кис. Кис са доказано велика група, 100% рокгрупа, за разлика от Ю2, които може и да са добри, но са далече от истинския рок. Мотли имат 100%ви рокалбуми от 80-те години, без слабо парче. Това, че имат различен и свой имидж само може да им помага, но без таланта си нямаше да сме ги чували. По повод благотворителността, всеки си решава дали да говори за нея или не, както и феновете си решават дали да ходят на дадени концерти или не. Лично аз харесвам чистия, твърд и стегнат рок от раждането му до началото на 90-те години. Ю2 за мен, не попадат в това определение, докато AC/DC 1000% са вътре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хейтър клуб 4.02.2010 21:12:14 отговори + 0 0
Ю2 НЕ СТРУВАТ ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 4.02.2010 21:06:40 отговори + 0 0
Ю2 са много добра банда,не намесвайте едното с другото.Друг е въпросът ,че напоследък въпросните им публични изяви им носят повече слава от музиката им.Наистина не харесвам,когато някой музикант е известен с всичко друго,но не и с музиката си - такива могат да се нарекът Мотли Крю,Кис и т.н Групи чийто имидж им е донесъл повече от композицийте им.Не мога да кажа същото за Ю2 ,защото все пак в миналото имат гигантски неща,а и Едж е много иновативен китарист.Това че не звучи като Инги Малмстийн не означава ,че не може да свири на този инстрмент.Свири си и то много добре.Има уникален звук,но иначе съм съгласен ,че гласността на благотворителността им е доста дразнеща на моменти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 4.02.2010 15:32:21 отговори + 0 0
"хах" нещо не разбрах... AC/DC ли не са дали нищо на музиката ??? ( смях смях смях...) Brian Johnson е напулно прав... отивам на rock'n'roll концерт просто за да се забавлявам, в крайна сметка това е истинския рок - забавление... и не е гот вместо да слушаш музика non-stop да ти се натяква "спасете това... спасете онова... дайте пари за това... помислете върху това..." ако трябва да е така що не станат политици или ние не почнем да ходим по митинги вместо на концерти?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mindcrime 4.02.2010 15:07:59 отговори + 0 1
EDGE, вероятно другият велик енвайроменталист след Боно Вокс, кое ли му е боното на тоя глас, ма нейсе, да вземе малко да се научи да посвири на тоя инструмент, а не само да срича и го ближе, че като го гледам чак срам ме хваща, и тогава да вземе да дава акъл за политиика, ма и той вероятно се самозабравил и пресмята колко са загубите му от нелегалното сваляне от нета на просташките му китарни амалгами. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стига сте плюли псев 4.02.2010 14:43:27 отговори + 1 0
Както казва Edge в филма Rattle and Hum - "хората казват,че не трябва да смесваме музиката с политиката.Аз мисля,че това са глупости!"
Аз пък мисля,че музиката е най-мащабното средство за политическа пропаганда.Така че,щом Ю2 се захващат с благотворителност, много други хора по света също ще го направят.Тази група си има принципи още от създаването си и не ги мени,а именно - Не се страхуват да казват това,което мислят.Само че го правят и с музика, и с думи, и с дела.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MD54 4.02.2010 13:45:32 отговори + 0 0
Mindcrime казва доста истини, макар и остричко- "чалгаджии" е малко неточно .Но "Показно лицемерие" е абслолютно на място казано. Напълно съм съгласен че на Боно хич не му пука за бедните хора по света, а само за неговите продажби и тшеславие. U2 се изчерпаха музикално с Zooropa, от там нататък всичко е бози или нещо вече чуто и ако не беше техния PR, който изполва страданието на хората за облагодетелстване, щяхме отдавна да сме забравили за тях.

хах- прекръсти се на "хаха" Твоето изказване може да предизвика само смях в мен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mindcrime 4.02.2010 11:28:48 отговори + 0 1
Напълно нормално инфантилно поведение от страна на Боньо, то каквато и музиката такива и хората, дълбоко потресаващо показно лицемерие!Но какво да се очаква от ирландски чалгаджии не са по-стока от нашенските, нашите поне демонстрират дебилщината си локално, а не като Боньо, на световния пиедестал, издигнат на основите именно на света, който уж не харесва и се бори да промени!Да си харчи милионите натрупанни от хорската непросветеност и да не се опитва да задуши лакомията си с някакви квазиблагородства! За него, явно неукия ирладнски чалгаджия, мога да припомня какво са казали римляните, едни по-достойни от него хора - съмнителни са благодеянията, за които сам благодеятелят напомня!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.02.2010 11:24:28 отговори + 0 0
Много е прав човекът. Боно е позьор, особено последните няколко години. Иначе харесвам и Ю2 и АС/DC... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 4.02.2010 10:50:14 отговори + 0 0
Браво на Браян! Крайно време беше някой да каже истината в очите на "величията" от U2, и по-специално на Боно. Не са лоши музиканти (макар че си останаха за мен със само два стойностни албума - Joshua Tree & Achtung Baby), но последните 20 години стоят в центъра на медийното внимание повече заради своите благотворителни прояви, а не заради музиката, която правят. Чакам с нетърпение AC/DC през май, но защо още няма никакво потвърждение за Sonisphere през юни? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xax 4.02.2010 10:47:02 отговори + 0 3
Определено доста комплексирано изказване... а и тази група АС/ДС изобщо какво е дала на музиката и децата в Африка е под сериозен въпрос... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.02.2010 09:56:23 отговори + 0 0
Боно съкс! Браян е прав! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.02.2010 09:00:48 отговори + 0 0
Нека да обявяват каква точно част отива от СМСсите до крайния получател, понеже не ми е приятно някакъв дебел чифутин да взема суспай от дарението към наистина нуждаещите се. Все си мисля че мобилните и др. телефонни компании могат и без комисионна също да направят достатъчно моного за благотворителноста. Сигурен съм, че ако обявяват че не получават ннищо от даден СМС, то постъпленията ще са доста повече ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tq 4.02.2010 04:11:26 отговори + 0 0
Аз не знам на кого е интересно да чете коя известна личност колко милиона е дарила. А, да на хорицата слушащи един друг по-лек жанр... ама нали, когато даряваш не очакваш благодарност, а го правиш, защото така го усещаш. г-н Brian Johnson си е напълно прав. Нямам търпение да видим бандата на живо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 4.02.2010 02:49:06 отговори + 0 0
Ами не! Всъщност идеята на подобен тип известни личности е да дават пример (или да рекламират, както ви е по-удобно). Като по този начин посланието достига до възможно най-широк кръг хора. Съвсем друга тема е правилна ли е формата: пускаш смс или даравяваш няколко стотин хиляди - и с това си си изпълнил задължението и изкупил индулгенцията.
Поздрави...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 4.02.2010 01:31:58 отговори + 0 0
Съгласен съм! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.02.2010 01:25:11 отговори + 0 0
напълно прав е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".