David Crosby е работил по няколко албума преди смъртта си

22 яну 2023, 09:34 ч. 339 / 8 0
пред./следв.

   Легендарният фолк рок пионер David Crosby, сред основателите на THE BYRDS и CROSBY, STILLS & NASH (по-късно - CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG) почина на 18 януари на 81 години.

   От последни негови интервюта и изказвания става ясно, че той си е давал сметка, че няма да е на този свят още дълго. Затова и се е стараел да сътвори колкото може повече песни. В лекция пред колеж по журналистика музикантът казва:

Създавах записи със смайваща скорост. Направих пет албума за шест или седем години. Това е абсурдно темпо за издаване на албуми. Причината е, че ще умра. Всички умират. Сигурен съм, че някой ви го е казал. А аз искам да дам всичката музика, която мога, преди това да ми се случи. Сега съм на 80 години, така че ще умра съвсем скоро. Така се получава. И затова се опитвам наистина много да създам колкото се може повече музика, стига да е наистина добра


   Последният соло албум на Crosby "For Free" излезе през юли 2021 г. През миналия декември той казва, че има записан, миксиран и мастериран албум на LIGHTHOUSE BAND. Също и че му остават две песни, за да довърши нова творба на групата SKY TRAILS. Освен по самостоятелни творби, David е работил и по компилация с бившия си колега Graham Nash, както и по други проекти.

 

david crosby



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".