EXODUS в София - Изложба на зверствата, част 2

12 юли 2012, 14:51 ч. 748 / 11 55
пред./следв.
Фестивалният сезон е преполовен и ако за много от нас – екстремистите – дори може да бъде считан за приключил (веднага след изключително шумния двудневен спектакъл, който се развихри на Терминал 2), сега получаваме възможността да преживеем един от най-тежките удари по слуха и телата (!) ни тази година. Ако ни е писано да оцелеем…

   …Докато сериозното, близо тричасово закъснение съвсем естествено би напрегнало обикновения фен, струпалите се пред клуб “Mixtape 5” трашъри-радикали са обезпечени с достатъчно време да се подготвят за битката, в която съвсем скоро предстои да се хвърлят. Това, разбира се, не означава, че някой дори бегло си е представял какво ще се случи тази вечер. Защото първият концерт на EXODUS в София и общо втори в България наистина е на път да се превърне във война.

    Кръвта започва да се лее още с излизането на гърците SUICIDAL ANGELS, известни както с впечатляващата си продуктивност, така и с повече гостувания на наша земя, отколкото можем да преброим. Обикновено в такива случаи очакваш да видиш същото, което си видял и предния път - не че има нещо лошо, особено когато става дума за интимна среща на ранна SEPULTURA с класически SLAYER. Този път обаче е различно. Вместо рутинно подгряване и закономерно безразлична публика, изпълнението на младия квартет води до най-голямото буйство в столичен клуб от много време насам. Сякаш погото не е достатъчно ожесточено и Nick Melissourgos влиза в ролята на командир, чиито заповеди водят до уол ъф дет, а после още един… Феновете се (само)помитат, летят хаотично във всички посоки и обменят юмруци на случаен принцип. SUICIDAL ANGELS в никакъв случай не са най-иновативната траш банда на планетата, но тяхната сурова и консервативна музика подготвя терена, а за легендите от Бей Ейриа остава само да го изринат.

   И те го правят. След като не по-малко легендарната ходеща дръм машина Nick Barker (DIMMU BORGIR, CRADLE OF FILTH, LOCK UP, ATROCITY, ANCIENT и много други) се уверява, че барабаните са в изправност, зад тях най-после сяда Tom Hunting и EXODUS се появяват в отлично настроение за рязане на глави. “The Last Act of Defiance” мигновено връща тълпата в онова й състояние на амок, в което я заварихме малко по-рано същата вечер. Въпреки че саундчек все пак се състоя (противно на думите на организаторите), първоначално звукът не е на очакваното ниво. Но този проблем е изчистен сравнително бързо, а пред сцената отново настава зловещо меле. След сигурното начало EXODUS удрят с песен от “The Atrocity Exhibition: Exhibit A” – един от най-подценените албуми в тяхната дискография. Да се надяваме, че взели участие в “урока по насилие”, който е “Iconoclasm”, поне няколко човека ще успеят да преразгледат и съответно преосмислят „Изложбата на зверствата”. “I AM THE CHOSEN ONE!”, реве Rob Dukes с традиционно бръснещото си, (доста) специфично гласище. Прав е!

    Получаваме златната възможност да видим групата с бившия й китарист, Rick Hunolt. Той не просто замества принципно незаменимия Gary Holt, когото имахме възможността да гледаме със SLAYER – Rick е сърцето на този концерт и двамата с Lee Altus разсичат публиката без никаква прошка. “Impaler” и “War Is My Shepherd” упражняват върху тълпата почти същото въздействие, което имат и култовите “Piranha”, “A Lesson In Violence” и “Bonded By Blood”, доказвайки, че “Tempo of the Damned” действително е най-успешният EXODUS албум от новото хилядолетие.

    Накрая групата искрено се забавлява от неконтролируемата ситуация пред сцената. Rob Dukes е облякъл тениска с изображение на сърце (само че като анатомичен орган), поставено между думата “I” и съкращението “BG”. Ако и това не е достатъчно, близо 400 бойци виждат как фронтменът се загръща с българското национално знаме. И, за да демонстрират любовта по техния си начин, петимата главорези забиват “Strike of the Beast”.

    Да, EXODUS са опасни, но… По-опасни ли са от феновете им в България?

Shub-Niggurath
Exodus София


Коментари   (55)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ники 16.07.2012 09:43:05 отговори + 0 0
Ако е същия или е ударил шестица от тотото или се е лепнал за някой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2012 17:46:35 отговори + 0 0
Жалко че не можах да ида от приятели разбирам че е било зверско Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2012 20:33:29 отговори + 0 0
същият - www.bgtsc.eu ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ники 14.07.2012 20:15:06 отговори + 0 0
Два месеца бях в чужбина и вчера се прибрах. Втрещен съм!!!!!!!!!! Всички около мен (Ходили или не) говорят за този концерт!
Кой все пак е организатора? Според някои май е същият дето правеше манията в Тhe Box, според мен е някой друг.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даро 14.07.2012 19:50:22 отговори + 0 0
който не е искал да става жертва седеше зад погото или отстрани не и в него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Все тая 14.07.2012 11:27:03 отговори + 0 0
Подкрепям за мечките и гората. Тия, дето се оплакват от мелето сигурно не си дават сметка, че това се случва от 30 години по концерти на Exodus по целия свят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ULTRA 13.07.2012 23:52:02 отговори + 0 0
"Със здраве на всички ММА почитатели..."

А, на нас самбистите?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GARVAN 13.07.2012 22:23:36 отговори + 0 0
Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ледения 13.07.2012 17:21:04 отговори + 0 0
много ясно че на ММА двубой! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carlsberg 13.07.2012 15:51:02 отговори + 0 0
Аз лично не ходих,но едно приятелче се прибра с разбит нос и 2 зъба по-малко.

Много е нормално да ходиш на концерт и да хвърчат песници и шутове.....направо обичайна гледка.

Вие на музикален концерт ли сте отишли или на ММА двубой?

Това ми напомня студентски град след 12(и ако някой не е загинал наскоро,защото ако има починал студент обикновено е пълно с полицай на всеки метър през следващата седмица...до следващия случай....)

Със здраве на всички ММА почитатели.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


kkkkkkk 13.07.2012 12:30:42 отговори + 0 0
Това са рисковете на тази музика !! мъже ли сме или .,,? aeee THRASH TILL DEATH !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чаак пък толкова.... 13.07.2012 11:26:30 отговори + 0 0
по-голямата част от тея поражения са случайни, аре моля...аз не съм видял някой нарочно да се бие с друг. Хората дето случайно са го отнесли - ами имаше достатъчно място назад и отстрани...мисля че на всички присъстващи им е било ясно, че в центъра ще се излива масивно агресия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ULTRA 13.07.2012 11:15:59 отговори + 0 0
Е, не...какво искате? "Токсичен Валс", "Урок по Насилие", "Метъл Команда"...който не го кефи да сгъва цирка и да заминава да се лиже с хипарите на 1-и юли. Това е агресивна музика, а не да водя тъща си на концерт... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

война 13.07.2012 10:52:20 отговори + 0 0
Това си беше по голяма касапница от ''D.R.I'' ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2012 10:36:39 отговори + 0 0
Афтърпартито след концерта беше в ....Пирогов! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


xaoc 13.07.2012 10:16:52 отговори + 0 0
Това не е бой - където някой наранява умишлено друг, а контролирана агресия. Хората са отишли там и знаят какво ги чака. Някой наранен крайник е цената за невероятния кеф, който са изпитали зомбитата, пускайки на воля бесовете. Това не е непременно нещо лошо. Важното е да няма неволни жертви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2012 09:52:18 отговори + 0 0
Надявам се, че повечето от феновете са си изкарали яко. Аз лично пропуснах концерта... Парите не бяха проблем, а и време имах, ама честно си казвам аз не знаех, че EXODUS идват в БГ. Но за сметка на това от два месеца ми рекламират някви фестивали и концерти на гънс и годсмак.
Що се отнася до погата те са неизбежна част от такъв тип концерти. На концерта на Malevolent Creation беше сравнително спокойно, но няма как на такава музика да няма блъскане. Т'ва си е закон и ако някой протестира Мр3-ките го чакат в къщи. И разбира се има разлика между пого и побой и това не трябва да се забравя
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master of Puppets 13.07.2012 09:27:30 отговори + 0 0
Спрете дрогата на тея получовеци дето са скачали и беснели като туземци на концерта! Забрана за посещаване на концерти на банди по тежки от Гънс поне за 2г. , изтрящял народ, да идат на концерт да се изпотрошат, ей тва му викам малоумници, затова понякога чалгарите ни се смеят, именно заради такива идиотски изпълнения на трю, елек или незнам си какъв модел фиенове! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?????? 13.07.2012 08:58:59 отговори + 0 0
Напротив, добре, че беше охраната, можеше и по тежко да стане. Тия блъскащи се примати щяха да се изпотрепят и изпотъпчат сами! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2012 08:33:12 отговори + 0 0
И това е гордост за някои да има пребити и със счуени ръце? А къде е охраната се пита в задачата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Даро 13.07.2012 06:01:11 отговори + 0 0
тази статистика ми каза шефа на охраната от кудато са минали всички той ги е бройл а не аз
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stoner 13.07.2012 00:31:47 отговори + 0 0
Погото е забавно, но стават и такива неща.
Обаче и мен ме дразнят тез, избиващите комплекси индивиди, дето размахват юмруци и ритат по време на мош пит-а. Искате бой? Вървете в някоя чалготека с другите примати да си се млатите на воля. Ние си искаме нормално пого.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2012 00:25:44 отговори + 0 0
Интересно как чупенето на ръце, крака, ребра, челюсти и боят по време на концерт ги имате за нещо "яко". Това е показателно колко ходите заради музиката и колко за да се млатите като маймуни. Музиката си е чук ама вие нещо не сте у ред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даро 13.07.2012 00:08:41 отговори + 0 0
кратка статистика
4 счупени тикви
1 разбит фейс
1 мадама със счупена ръка
1 пич със пукнати или счупени 2 ребра
и 1/2ра от публиката ходеше като зомбита с проблеми в краката

честито на победителите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 23:36:11 отговори + 0 0
Рик заслужава поклон. Ходя от десетилетия по концерти, този човек ме изпълни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Буч Касиди 12.07.2012 23:14:50 отговори + 0 0
Концерта беше мега ултра жестоко як.Както казват по надолу в коментарите по-добре 400 който знаят за какво саотишли от колкото 40 000 който незнаят кой за какво е отишал.SA тотално размазаха и подгряха...Погото почна от 1 минута на SA и свърши с последния акорд на EXODUS...Лично аз отидох за EXODUS но се изкефих повече на SA...Да се похваля хванах 2 перца и от двете банди...
Пича май е със напукано ребро доколкото знам...а един беше със сцепена глава
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър Пешов 12.07.2012 23:12:13 отговори + 0 0
Ех ,Пешо не ги разбираш тия неща Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо (не Петров) 12.07.2012 22:54:22 отговори + 0 0
Не искам да си навлека гнева ви, защото не разбирам и не слушам точно такива групи, ама... Хора, наистина ли е такъв голям кеф да отидеш на концерт за да се биеш?!?

Иначе се кефя, че сте си изкарали добре - за всеки влак си има пътници.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бондед бай блъд 12.07.2012 22:25:50 отговори + 0 0
Не можах да отида на концерта ,но от това което гледах качено в мрежата виждам че е била голяма сеч ,нека има повече такива групи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodom 12.07.2012 22:19:27 отговори + 0 0
EXODUS убиха снощи! Брутална сеч падна да техния сет. Тотален мазаляк. А Рик е е*аси пича. Автографчета, снимки, пи биричка с нас след лайфа и дори не му се тръгваше към хотела. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


pen4o pitankata 12.07.2012 20:28:38 отговори + 0 0
жесток кютек във тоя пек,а имаше ли БЛЕК??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 12.07.2012 20:25:54 отговори + 0 0
Размазахме се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 20:05:00 отговори + 0 0
Снимки ще има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 12.07.2012 19:52:12 отговори + 0 0
SUICIDAL ANGELS - ВЕЛИКАНИ \\m// Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sash 12.07.2012 18:45:34 отговори + 0 0
Страшен концерт! Свиреха като за последно, звукът беше перфектен, разминах се само със скъсани дънки и изядох един лакът по челюстта и сега ме боли като се прозявам Иначе, доколкото видях 4-5 човека бяха нокаут и ги изкараха с краката напред. За 2-ри път ходя на концерт в Mixtape - първият път беше на Fates Warning. Много съм доволен и от 2-те събития. Яд ме е, че не ги слушаме на пълни стадиони, но така е някак "по-романтично" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Atention 12.07.2012 18:15:56 отговори + 0 0
Цитат от статията:
Въпреки, че саундчек все пак се състоя (противно на думите на организаторите)

Време е да се ограмотите и да спрете да клюкарствате и маскарите! При супер стегнат и добре организиран концерт пак търсите кусури!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 17:28:24 отговори + 0 0
Unleash hell! Дано съм отървал счупване, че си е ебало майката... Да идват Танкард! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 16:38:13 отговори + 0 0
Свинщина беше. Exodus смазаха, предните само вдигаха шум. Но за съжаление верно си летеха юмруци и нямаше 'колегиалност', а някои идиоти буквално търсеха кой да набият и кой да ги набие. Накрая и аз с кеф намлатих и наритах няколко мазни нагли елека. Туй беше жестокия кеф, чуек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 12.07.2012 16:38:00 отговори + 0 0
Поздравления и за репортажа, до сега не бях чела такъв който да се припокрива 1:1 със събитията.Дори и заглавието не е преувеличено, доста счупени глави, ръце и крака имаше снощи. Този, който се преби на Suicidal е ок, поне така казаха приятелчетата му отвън. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 12.07.2012 16:28:08 отговори + 0 0
ontrol_denied - 2012-07-12 15:52:00
Аз направо се размазах , не бих го заменил и за 10 София рокса :-) ето такива концерти искам да гледам по често в БГ, където всеки фен знае точно за какво е там !
---------------
Подкрепям напълно! По-добре 400, но да знаят за какво са отишли. С малко синини от оградата и откъснат врат, групите бяха машини, но моите предпочитания са за SA!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


haini 12.07.2012 16:19:32 отговори + 0 0
Отдавна не съм бил на място, където толкова много хора искат да сложат край на живота си. Още ме боли левият крак след като един пич се опита да се размаже в пода, помитайки няколко човека, включително и мен... После част от оцелелите имахме честта да пием по бира и да се снимаме с причинителите на тази бруталия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 12.07.2012 16:06:06 отговори + 0 0
Евалата, Саше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Илян 12.07.2012 16:05:46 отговори + 0 0
Момчетаааа, перфектния концерт и перфектния промоутър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 16:02:58 отговори + 0 0
control_denied

That's the truth!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 12.07.2012 16:01:24 отговори + 0 0
Супер репортаж, колега! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.07.2012 15:58:21 отговори + 0 0
Беше нещо страшно просто!!!Само се питам дали е добре оня човек,който се утрепа на Suicidal??
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 15:56:24 отговори + 0 0
Както казваше един познат: "Вчера бяха пуснати хрътките от Ада, на свобода"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

control_denied 12.07.2012 15:52:00 отговори + 0 0
Аз направо се размазах , не бих го заменил и за 10 София рокса :-) ето такива концерти искам да гледам по често в БГ, където всеки фен знае точно за какво е там ! Trash till death ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?????? 12.07.2012 15:43:13 отговори + 0 0
Големи Exodus! Пичовете направиха само Line Check и се наместиха доста бързо след началото! \m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 15:29:20 отговори + 0 0
Попринцип не съм фен на Exodus, но след този репортаж съжалих, че не съм бил на концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Петър 12.07.2012 15:20:02 отговори + 0 0
Тялото ме боли на няколко места, но оцелях... Незабравим концерт. Огромни Exodus. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zeke 12.07.2012 15:17:06 отговори + 0 0
Зверски лайф и удоволствие да гледаш Rick Hunolt, който определено се забавляваше, че е отново на сцена!
Дано има повече такива лайфове...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shitmix 12.07.2012 15:14:30 отговори + 0 0
Концерта прото беше КУЛТ направо няма какво друго да кажа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2012 15:11:15 отговори + 0 0
Аре, бе, надраскайте некви впечатления! Мен малко ме е яд, че пропуснах, ама криза е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смучка без вибриране 12.07.2012 14:56:46 отговори + 0 0
Убавичко е да слушаш трашец ,заразата е дълбоко неизлечима))))))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".