Художникът Roger Dean загуби делото за плагиатство в "Аватар" срещу Джеймс Камерън

19 сеп 2014, 12:26 ч. 782 / 9 1
пред./следв.

    Сценаристът и режисьор на фантастичния блокбъстър "Аватар" Джеймс Камерън (James Cameron) спечели четвърто поредно дело, заведено срещу него по повод филма. Този път обвиненията в плагиатство дойдоха от художника Roger Dean, рисувал обложки за YES, URIAH HEEP и др. рок групи. 

   Dean твърдеше, че летящите планини в "Аватар" приличат твърде много на подобни обекти в редица негови картини/обложки. Съдия в Ню Йорк обаче е определил иска като "неточен" и е прекратил делото, в което бе търсено обезщетение от 50 млн. долара.

   "Аватар" се появи през 2009 г. и за кратко време счупи всички рекорди за приходи с над 2,7 млрд. долара. Джеймс Камерън подготвя цели три продължения на лентата. Първото трябва да се появи през декември 2016-а, другите две да го последват през 2017 и 2018 г.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ronnie 19.09.2014 20:00:02 отговори + 2 2
Понеже никой никога не е изобразявал летящи късове земя, само Дийн и Камерън... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".