MEGADETH гостуват в София на 15 юни

8 дек 2023, 11:19 ч. 6774 / 50 46
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

MEGADETH Crush The World Tour на 15 юни в София

Билетите влизат в предварителна продажба за членовете на Megadeth Cyber Army фен клуба утре, а в масова продажба – в понеделник

MEGADETH, една от основополагащите групи в траш метъла, с легендарен статут и милиони почитатели по света, идва за концерт на Арена София, Столичен Колодрум, на 15 юни по покана на Fest Team. Българското музикално лято 2024 започва да изглежда все по-атрактивно с включването на концерт от турнето Crush The World и в София. Билетите за концерта на Мегадейв и компания влизат в предварителна продажба за членовете на Megadeth Cyber Army на 9 декември в 11:00 до 11 декември в 11:00 на ticketstation.bg с персоналния код на фен клуба на бандата. Билетите за членове на Fest Club и всички останали са в масова продажба от понеделник, 11 декември, в 11:00 на цени от 88 до 140 лв.

Групата, характерна с техническото си майсторство, амбициозните аранжименти, зашеметяващите китарни сола и нихилистични, но – красноречиви текстове се завръща в България след гостуването си през 2020, за да представи последния си албум „The Sick, The Dying... And The Dead!“ и у нас.

За него Дейв Мъстейн споделя: „Поставям този албум спокойно някъде между Countdown и Rust In Peace. Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на MEGADETH около Countdown to Extinction, доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на Rust in Peace. Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството,“ продължава Мъстейн. „Но мисля, че метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр - което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг."

Фронтменът и музикален архитект на MEGADETH, Мегадейв, има награда Grammy от 2017 за албума Dystopia, успя да пребори рака на гърлото, получи лилав колан по бразилското бойно изкуство жиу-житцу и стана дядо в рамките само на няколко години, като не спира да твори и да обикаля с групата си по света. Концертът на MEGADETH на Арена София е част от планираното световно Crush The World Tour на бандата за 2024.

Повече информация можете да намерите на https://www.megadeth.com. Билетите за концерта на MEGADETH влизат в продажба за членовете на Megadeth Cyber Army на 9 декември в 11:00 до 11 декември в 11:00 на ticketstation.bg с персоналния код на фен клуба на бандата. Билетите за членове на Fest Club и всички останали са в масова продажба от понеделник, 11 декември, в 11:00 на цени от 88 до 140 лв. MEGADETH предлагат за най-големите си фенове и възможност за лична среща с тях, снимки и участие в специална сесия Въпроси и Отговори. Повече информация за нея можете да намерите на https://www.megadeth.com.

Събитието във фейсбук е тук.

Новини за всички предстоящи събития може да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg, в събитието и в социалните мрежи с най-актуална информация.

 

megadeth

още за:

MegadethFest Team


Коментари   (46)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 26.12.2023 09:36:50 отговори + 0 0
Кога ли ще можемЕ да видимЕ FAITH NO MORE пак в България ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 18.12.2023 07:57:24 отговори + 0 3
Все си мисля , дали бат Бойко няма да поднесе поздравителна телеграма и кошница с цветя , ако Дейв му изпее любимата песен -Батальонът се строява !? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 14.12.2023 10:19:59 отговори + 1 0
Новината е за предстоящ концерт, а коментарите са за кой по-голем шмайзер вади... Омазана работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 14.12.2023 10:32:26 + 0 0
Нищо не пречи да се коментира групата на предстоящия концерт както и нейните бивши членове с немалък принос за нейното развитие, дори напротив. Все пак не коментираме чалга или риалити тв! И не е шмайзер, а изкуство. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 13.12.2023 23:42:11 отговори + 5 0
Редно е и за Марти Фридман да кажем няколко думи и за неговите заслуги и уникален, екзотичен стил на свирене, макар че и Кърк Хамет не е никак лош китарист и композитор. То е въпрос на вкус.... Всичките са от изключителна класа, а вие тука само си чешете езиците кой бил по-добър и кой бил по-лош, кой ставал или не ставал... Те си свирят и си живеят живота хората, да са живи и здрави още дълги години и да радват всички фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 13.12.2023 23:27:00 отговори + 3 0
Темата е сложна и дълбока. Франк Запа казва че наименованията на жанровете са журналистическа измислица за да има какво да работят журналистите. Колкото до муз. умения Сколник е най-добрия китарист в жанра. Но музиката е и чувство и композиране и хармонии, мелодии, динамика на свирене, звучене, талант Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


иво 13.12.2023 22:01:26 отговори + 7 2
"Феновете" на Металика, не могат да разберат, че Мъстейн е част от Металика. Мъстейн не е само част, а е създател на Металика. Ама те не и не. Еми, нали така им казаха Джеймс и Ларс, че не познават човек Дейв Мъстейн. Бил ударил Джеймс... Еми Джеймс нали е най- големия мъж в света. Да се защити. Не го е ударил, а го е набил. И то защото оня му изритал питбула. А и били пияни. Ама , като слушаш сегашните фенове на Металика, Джеймс почти не пие, той е некакъв Ангел трезвен. Не само Кил ем ол , а и следващия албум е с включени композиции на Мъстейн. Ама, нали Мъстейн е никой.... И после един пише, че Металика са най- велики понеже събират най- много фенове. Еми, тогава Тейлър Суифт е хиляда пъти по- велика от Металика. Металика беше супер, ама до 1990 и малко.....После стана толкова жалка, толкова жалка... Те сами я направиха такава, членовете на Металика. Скапани албуми, скапани песни, скапани прически, скапани обложки/най- тъпите обложки в света/, даже логото на групата унищожиха...... Сами го правят, ние какво сме виновни. Затова последният албум седи по магазините с тъпия си вид и никой не го иска, защото е толкова зле, че не може да запомниш и запееш припев..... Аз не съм краен фен на Мегадет и дори се чудя дали да ида на концерта, понеже Дейв напълно издиша като вокал, а цената на билета е висока. Ама това е за момента. Един пише, че бил само един албум добър- rust in peace. Еми на Ларс любимият е peace sells but who's buyin. Това Ларс го казва де. Ама според " фена на металика" тоя албум бъл пълнеж......... Смятай.........какви музикални дилетанти са новите фенове на Металика. Мегадет имат по- слаби албуми, ама Lulu нямат.................. Lulu, Бате......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обол 10.12.2023 14:26:58 отговори + 2 0
Опаааа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кънчо Драгнев (KEN) 9.12.2023 20:45:25 отговори + 6 5
Сериозна сидкусия се разрази, кой бил измислил траша, кой колко добър музикант бил, а на Тестамент всеки албум бил по-добър от който и да е на Металика. Хора разберете, че може да си изключителен музикант, но да си слаб композитор!!! Това го запомнете много добре!!! Примерите са много и затова няма да изпадам в подробности. Излиза, че най-голямата грешка в живота на Мъстейн е когато забива юмрук в лицето на Джеймс и ако това не се беше случило ... всеки сам си измисли собствена теория за развитието на Металика и Мегадет
Останете си със здраве , слушайте правилната музика и се забавлявайте
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 9.12.2023 21:38:17 + 3 0
Голем спам, големо нещо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RavenWing 9.12.2023 22:21:27 + 8 5
Нека да заложим на фактология, а? Дискусията по линия кой е измислил траша, както и кое се води траш и кое не, я стартира ти с поста "Мегадет не са траш и винаги ще останат в сянката на Металика. Това си е истината". Безкрайно неадекватно изказване, но ако искаш просветли ме какво се водят Мегадет, та да знам

А относно силни музиканти слави композиции и сие, генерално е така, но нека пак заложим на фактите. Редица траш групи са МЕГА по-постоянни в кариерата си откъм албуми от Металика - една музикална кариера е маратон, а не спринт (ако наистина пука за музиката и истинските фенове, а не за мангизите и славата. От група, която ми излиза с Лейди Гага на концерти - нека не ги сравняваме с изклютиелни музиканти И композитори като един Сколник, а примери за далеч по-силни и последователни в кариерата си траш групи мога да извадя с кеф Наздраве и живи и здрави
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кънчо Драгнев (KEN) 12.12.2023 08:22:04 + 3 2
Ами какво се водят Мегадет , аз си имам лично мнение, а това че са ги сложили в графа "ТРАШ" и че били част от голямата четворка на американския траш си е чисто журналистическа измислица. Даже и Металика не бих казал, че са траш и за сравнение нека направим паралела с Reign in Blood на Slayer . Защото последните са най-постоянни в стила си . А на Мегадет кое му е траша? Ритъма ли, пискливите вокали на Дейв Мъстейн, самите композиции не са в стила траш. А Тестамент са повече траш сравнително постоянни в стила си от Мегадет, но времето показа,че не са толкова успешна банда като изброените по-горе. Сколник е изключителен китарист, но не е такъв композитор ( въпреки, че това е до лично разбиране). А Металика и кънтри им отива да свирят и с Лейди Гага и т.н. , аз лично не го одобрявам, но кой ли ме пита Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 9.12.2023 10:10:14 отговори + 9 10
Е не може да не се почне престрелка Мегадет vs Металика, и както винаги всичко тръгва от някой комплексиран фен на Металика. Това тука е тема за концерт на Мегадет, какво им пречат Мегадет на някои хора изобщо не е ясно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Витамин Би Компкексен 9.12.2023 11:45:09 + 16 6
И как точно е комплексиран фен?
Че то Бай Мъстейн 40 години бе спря да плаче колко е прецакан и окраден от Металика! Ай, сиктер!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.12.2023 00:34:28 + 7 9
Виж сега, всички обичаме Металика от 80-те, но след1990 са направили най-много три слушаеми песни. Така че феновете на Металика, които обичат всичко направено от тях, са бая комплексирани до един, защото не могат да приемат критиката за случващото се, а си търсят върху кого да излеят злобата си, и я насочват например срещу Мъстейн, който с нищо не им е виновен - човекът, за разлика от Металика, си прави четирийсет години прилични албуми, повече или по-малко равномерни, взима си Грамита, има съвсем добри продажби, макар и да не са като на Металика, но при парите, които изкарва, това не му се отразява особено. Стана ли ти сега ясно кой е комплексиран и защо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Витамин Би Компкексен 10.12.2023 21:18:24 + 6 3
Ако беше по-малко надут, щях да ти отговоря подобаващо и професионално аргументирано, но подобни трапецовидни парвенюта трябва да ги игнорираме както в музиката, така и във всяка житейска дейност. "Равномерни" албуми имал, тонове полюция избълва ревльото, и начинът да привлича внимание е един, да хули Металика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MaxXx 13.12.2023 00:40:49 + 5 0
Аз предпочитам Мегадет, но слушам наравно и Металика.

Относно албумите след 2000та,

Death Magnetic и 72 Seasons са страхотни албуми и поне за мен не отстъпват на 80-тарските работи на Металика.

А на Мегадет просто боготворя The System has Failed и много харесвам Endgame и Dystopia
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 9.12.2023 09:45:07 отговори + 5 1
Много добра новина. Гледах ги първия път като идваха и с Big 4. После май поне още веднъж бяха тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kveben 9.12.2023 10:07:50 + 2 6
Май през 2016 свириха в Христо Ботев? И след това заедно с Пръстите? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 9.12.2023 17:43:47 + 8 1
2005 г. им беше първия концерт тук. Не знам, явно наистина не знаеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MaxXx 13.12.2023 00:34:57 + 5 0
Така е, 2005г - това ми беше първия концерт на чужда група, който посещавам . Размазващо яко! Гледах ги и на Биг 4 и в САЩ, докато бях на студентска бригада - но 2005г. беше невероятно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 8.12.2023 15:42:11 отговори + 11 8
Въпреки голямата новина, 1000% пак ще се появят дежурните комплексари, които след концерта ще пишат, че бирата била скъпа и озвучаването било слабо.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 8.12.2023 17:14:47 + 31 0
Фест бирата винаги е скъпа. Но за сметка на това е гадна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 8.12.2023 14:22:23 отговори + 10 1
Оу, йеааа. Кеф, кеф. И се пада събота - още по-добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кънчо Драгнев (KEN) 8.12.2023 14:16:18 отговори + 11 37
Мегадет не са траш и винаги ще останат в сянката на Металика. Това си е истината. Иначе , нека феновете им се забавляват на концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 8.12.2023 14:35:28 + 19 4
Не са, разбира се. Само са едни от създателите на този стил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 8.12.2023 15:29:36 + 10 21
Абсолютно съм съгласен! С изключение на "Rust in Peace", всички останали албуми са поне наполовина пълнежи, а някои са само пълнежи. Композиционно, първите 5 албума на Металика са недостижими от всички траш банди взети заедно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.12.2023 16:04:25 + 13 19
Към Кънчо - вярно, че Металика са комерсиални великани. Също като Мадона или тем подобни. Но като музиканти са джуджета в сравнение с Дейв и компания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен алкохолик 8.12.2023 16:32:09 + 5 12
То си личи, коя банда събира повече хора на концерт.
Създатели на траш и Мегадет са несъвместими понятия. А хората са над 60 годишни вече и всички знаем, че Ларс няма да стане по-добър барабанист, но успехите на Металика от миналия век и особено от 80-те са много повече от тези на бившия им китарист. А който иска да чуе що е траш нека си пусне Кавалера конспирация презаписаните първи демо и албум на Сепултура и да съпостави траша на Мегадет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иво 8.12.2023 18:41:30 + 8 16
Тоя стил е създаден от Дейв Мъстейн. Тогава той е единствения китарист, който го свири. После се запознават с Джеймс, който тогава не свири , а е само на микрофона. Мъстейн е учител не само на Джеймс, но и на Кери Кинг, Скот Ян и т.н. и т.н. Интервютата ги има в ютуб. После записват metal up your asse, пак с Мъстейн, където са всички песни от бъдещия kill em all. После изгонват Мъстен, после му ограбват труда и записват албума в Ню Йорк с Кърк Хамет, който свири буквално изцяло партиите написани от Дейв, които учи за една седмица. После Металика почват да заличават изобщо данните, че Мъстейн е бил в групата. После Металика/Джеймс и Ларс де/ пускат слуха , че .....Мъстейн не може добре да свири на ......... китара...... Даааа. Е такива работи . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 8.12.2023 19:33:00 + 13 1
Ivo, Ivo...единственото оправдание за подобно мнение е, че наскоро си прослушал метъл и си прочел 2-3 статии из нета. И с това "после"...
Макар да съм фен на Металика и да не понасям Мъстейн, радвам, че ще имат концерт тук. Голямо събитие е, а ако има и яка група за подгрявка, още по-добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RavenWing 8.12.2023 22:28:24 + 14 10
С цялото ми уважение, но " Композиционно, първите 5 албума на Металика са недостижими от всички траш банди взети заедно." е пълен абсурд като изказване. Всеки с мнението и вкуса си, разбира се, но това си е преувеличено, и то доста. Само ще кажа: Тестамент >>>>>> Металика. Който албум на Тестамент да хване човек, Металика са толкова назад, че не е истина, особено откъм барабани (като барабанист го казвам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Местен 8.12.2023 23:52:04 + 5 0
За да говориш такива глупости трябва да си пиян, дрогиран, или с психически отклонения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 10.12.2023 21:30:13 + 3 6
RavenWig, от композиране и аранжимент имаш ли представа?
Изобщо не иде реч за техника, ама хич! Като искаш техника, отвори си едно Русенско варено и си пусни Майкъл Анджело Батио.
Преувеличено е мнението ми, да. Обаче да цитираш Тестамент, това е като да кажеш, че ЛОМският футбол е по-добър от ЛОНДОНския! Пълни глупости!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RavenWing 11.12.2023 12:40:54 + 7 3
@destroy_and_sick
Подозирам, че не си слушал много Тестамент, но както и да е (защом и твърдиш, че Мегадет имат само един силен албум и останалото са "предимно пълнежи", а и се съгласяваш, че не са Траш). Аргументът ми бе, че изказването ти по този категоричен му начин, по който бе направено, беше тотално преувеличен - и aко моито са пълни глупости, то твоето не знам какво са тогава .

Иначе го написах и на другия колега същото - като сравнявате групи, нека поне да се правят по-смислени сравнения. Тестамент бе един пример, мога да изброя множество още Траш (а за групи извън Траша да не говорим) групи, които са в пъти, ама в пъти по-силни от Металика във всеки един аспект (от композиции през техника до кариерна последователност). Металика някъде от поне 25 години не са изкарвали нищо истински стойностно - да живееш на славата на 4 албума от преди 30+ години не е особен знак за музикално развитие и отдаденост към феновете, но пък виж феновете на Лейди Гага (или каквито и други поп пръдни вкарват в концертите си, не им следя лайвовете отдавна) може и да се изкефят.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Човекът Пентаграм Жоро 11.12.2023 16:18:56 + 7 3
destroy_and_sick , ходи се скрии, сигурно другата ти любима банда е SlipКnot.

К за металика, любимата поп рок група на всички нормита като теб.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Псевдо метъл 8.12.2023 13:58:15 отговори + 18 8
Мъстейн си е най-великия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 8.12.2023 13:47:13 отговори + 1 8
Къде ще се проведе концертът? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


CoreyT 8.12.2023 13:53:49 + 8 1
А кога и кой ще свири на концерта?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 8.12.2023 13:53:49 + 8 1
Кой ще свири?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 8.12.2023 16:05:35 + 5 1
Да, не съм прочел докрай, мерси за ироничните подмятания.
Дано не ни тепа дъжд само, щото там си става кочинка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хейтър 8.12.2023 20:57:02 + 4 1
Нема ли да има еднодневни билети, нема ли да има блек и нема ли да избичат смока? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 8.12.2023 12:56:48 отговори + 3 0
Там съм! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъла 8.12.2023 11:40:02 отговори + 20 0
Познайте песента на Мегадет и спечелете билет за концерта:

дж дж дж
дж дж дж
дж-дж-дж дж дж дж
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockFan 8.12.2023 13:35:51 + 17 0
Symphony of destruction m/

Евала за добрата новина, там сме, за да си махнем главите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 8.12.2023 11:33:10 отговори + 16 0
Екстра! Давайте и другите банди... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".