Местят Jon Schaffer във Вашингтон, където ще се гледа делото за нахлуването в Капитолия

23 яну 2021, 22:32 ч. 906 / 7 6
пред./следв.

   Китаристът и лидер на ICED EARTH Jon Schaffer ще бъде екстрадиран във Вашингтон, където ще бъде съден по шест обвинения за федерални престъпления по време на нахлуването на тълпа протестиращи поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп в Капитолия на 6 януари.

   Музикантът бе заснет да предна линия при сблъсъците с полицията в сградата на американския конгрес. Той е обвинен, че е използвал спрей против мечки срещу органите на реда, осъществил е вербално насилие и е нахлул непозволено в държавна институция, пречейки на нормалното ѝ функциониране. ФБР разпространи снимки на издирваните лица във връзка с бунта от 6 януари, а сред тях бе и Schaffer. Скоро след това той сам се предаде на властите в родния си щат Индиана.

   Jon бе задържан в местния арест, а вчера, 22 януари, се очакваше да се яви пред съдия, който би могъл да го пусне под гаранция. Правителствените адвокати обаче отправиха искане към съда музикантът да не бъде освобождаван под гаранция. До такова решение така и не се е стигнало, тъй като и неговите защитници, и юристите на държавата са се съгласили да бъде преместен в столицата Вашингтон, където ще се гледа делото му.

   Самият Schaffer още не е направил публично изявление по повод събитията. Колегите му от ICED EARTH принципно се разграничиха от насилието и нахлуването на протестиращия в Капитолия.

   Преди няколко дни дългогодишният лейбъл на "Заледените" - "Century Media Records" премахна безследно от каталога си и ICED EARTH, и проектa на Jon и вокалиста на BLIND GUARDIAN Hansi Kursch DEMONS & WIZARDS. По всичко личи, че тепърва ще има развитие по казусите и с бунта на 6 януари, и с бъдещето на групите с участието на американеца. Преди малко повече от 10 години Schaffer създаде и друг страничен проект - SONS OF LIBERTY, чиито текстове са силно политически ангажирани.

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цезар 24.01.2021 19:51:42 отговори + 86 114
Тоя може да забрави за големи договори вече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Найс а? 24.01.2021 00:21:49 отговори + 107 130
В съседната новина един гей се разхожда свободно на токчета и ни прави модно ревю, а тука белият хетеро (предолагаемо) супремасист го разхождат между затворите.
Найс а?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.01.2021 02:02:55 + 101 122
Халфорд не е нападал правителствена сграда и не си е признавал пред световните медии, че е извършил терористичен акт. Къде е мястото за сравнение? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Найс а? 24.01.2021 12:44:38 + 89 114
Именно. Аз не сравнявам, а противопоставям. Показвам т.нар. Ирония на Съдбата.

Роб: Бъди какъвто си, живей си фриволно, без да пречиш на другите и да им налагаш своите възгледи и всичко ще ти е наред
Джон: Бъди винаги намръщеният Патреот, на който все нещо му е криво и който непременно държи да вкара другите в своя път. И Съдбата в някакъв момент ти го връща и те праща по занданите

Отворих сайта и на Сонс Ъф Либерти. Е тоя човек (Джон) е напълно и тотално изтрещял....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 24.01.2021 15:14:44 + 93 117
Варг Викернес Номер 2
Като си излежи присъдата да идва в Европа и да си изплакват мъката заедно.
Mark my words!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 26.01.2021 12:22:16 + 18 7
Едните са терористи, а другите 'mostly peaceful protestors". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".