Новият шампион на София по Въздушна китара ще бъде обявен след броени дни

16 юли 2014, 12:49 ч. 301 / 4 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Новият шампион на София по Въздушна китара ще стане известен на 22 юли. Състезанието ще се проведе от 21 часа в клуб Маймунарника. След Варна и Пловдив, където шампиони станаха съответно Атанас „Air Grinder” Цветков и Рубен „Tommy the Cat” Фермюлен, битката в София е третата в тазгодишния календар на българския шампионат. Следва регионалният кръг на Южното Черноморие - 26 юли в Созопол. На 31 юли е Националният финал. Победителят в него печели титлата шампион на България и ще представи страната на световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август.

Миналогодишният градски и национален шампион Жоро „Фотото” Николов вече заяви, че ще защитава титлата си с всички позволени средства. Освен миналгодишните оръжия – колоездачно трико и перука, сега се заканва да се появи с лична агитка от поне 20 души. Очаква се срещу него отново да се изправят столични ветерани на невидимия инструмент като Боян „Hellbobz” Генов, Боби „Ел Capiten” Димитров, Иван Шентов и Wolfy RC. Сред вече записалите се има и до момента неизвестни, изгряващи претенденти за градската корона. Водещ в Маймунарника ще бъде господин SDB, легендарният фронтмен на групите Vendetta, Piranha и Brothers in Blood.

Уастието в състезанието е безплатно, с предварително записване посредством кратък формуляр в блога на организаторите. Няма никакви специални изисквания, нито се изискват умения за свирене на истинска китара. Подробности за самото събитие можете да следите на страницата на събитието във FB.
В българския шампионат първите трима, от всяко регионално състезание, се класират на националния финал. Победителят печели титлата шампион на България и отива да защитава славата на страната ни пред света в Оулу, Финландия, в края на август. Ако стане световен шампион, влиза в залата на вечната слава на Въздушната китара и се превръща в международна рок и медийна звезда. Ако не стане шампион, трябва да опита да подобри или поне да повтори класирането на Жоро „Фотото” от миналата година - девети в света.

Препоръчително е сценичното поведение на участниците да имитира блестящо или да надминава безпощадно харизмата и динамиката в сценичното поведение на любимите им рок звезди. Обикновено има два вида участници – въздухари със сериозни намерения и въздухари, които идват просто да се забавляват. Журито оценява безпристрастно и двата вида с оценки от 4.0 до 6.0, като другите два критерия освен владеенето на сцената и публиката са убедително наподобяване на свирене на китара, и въздухарство – въплъщаване на духа и мисията на Въздушната китара.

Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. Състезанията се провеждат в два кръга по една минута. В първи кръг всеки състезател изпълнява парче, което е подготвил и тренирал предварително. Във втори кръг всички състезатели изпълняват едно и също непознато парче, за да може журито да ги оцени на еднаква база.

Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.
Make Air, Not War.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хашек 16.07.2014 19:24:20 отговори + 0 0
И аз това се чудя от обед.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Random 16.07.2014 19:13:57 отговори + 0 0
Ехеее, почти 40 гласували и още никой не се е размрънкал? Да не сменят парите, кво се случва?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".