ОСТАВА отбелязват 30 години с турне, нов албум и видео сингъл

8 мар 2022, 10:57 ч. 1024 / 1 12
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов “30 години Остава” и нов шести студиен албум.

Момчетата стартират отбелязването на годишнината си ударно, с видео към най-новия сингъл „Мама“ и анонсиране на първите дати на големите им концерти.

На 20-ти май, в Sofia Live Club ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври, момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди-това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно „Мама“. Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място, както в живота, така и в песента.

Текстът и музиката на „Мама“ са дело на Свилен. „Когато песента беше само идея, в текста си пеех “Mother” и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с „Мама“. В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш „Мама“ да оправи нещата“ – разказва Свилен.

За аранжимента Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев.

Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия Доза. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен - Невена Спасова и е много интересна. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

Билети за всички концерти на групата, ще могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси от 10-ти март.

 

 

още за:

Остава


Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MetalHeadbanger 9.03.2022 18:21:25 отговори + 7 2
Че е лигаво,лигаво е...като "музика"...Но е и уродливо като клип.А жена/жени толкова много могат да дадат страст и копнеж на едно видео с готина песен.Тука всичко копае дъното...Да се чудиш тия нямат ли приятели,които да им кажат,че се излагат и потъват боядисвайки се до л-но кафяво...Да им простим...или не... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 9.03.2022 12:52:27 отговори + 6 1
Ужас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 9.03.2022 09:32:21 отговори + 8 1
Изгледах целия клип. Просто бях толкова смаян, че докато успея да повярвам на очите си какво гледам, клипът свърши. Ако има нещо по-ужасно от музиката на тази група, то това е точно този клип. Не мога да проумея как някой може до такава степен да е лишен от усещане за естетика. Нищо не оправдава създаването на това безумие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!!!! 9.03.2022 00:23:38 отговори + 10 3
Ужасна група! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 8.03.2022 21:29:30 отговори + 11 2
Изгледах го целия. По квартала вече ми викат "Мазохиста"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 8.03.2022 13:14:29 отговори + 15 1
Егати клипа. Казва се "Мама", а през цялото време показва женски бюстове с различна форма и големина. Режисьорът да не е имал едипов комплекс или нещо такова? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 8.03.2022 14:12:31 + 14 2
Ти можа ли да го изгледаш и изслушаш цялото?Не бих си го причинила... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.03.2022 21:03:01 + 8 0
Издържах първите две минути. И те ми бяха много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 8.03.2022 11:51:19 отговори + 9 2
Точно в този момент и точно Остава ми ,,липсват,,най- много... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ако е рок 8.03.2022 11:44:53 отговори + 8 2
Аз съм траймвай Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 8.03.2022 16:25:24 + 5 1
Това е така нареченият "боза рок". Когато се сетя и имам време, ще им сложа такъв таг в ласт.фм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 9.03.2022 18:10:04 + 3 1
Това е поредният ,,творчески,, напън и няма нищо общо с рока.Видеото е подходящо за един друг,,жанр,, - харесван от простолюдието. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".