Софийският клуб "Jet Rock" затваря, строят хипермаркет на негово място

28 яну 2015, 07:30 ч. 1296 / 4 17
пред./следв.

   На официалния уебсайт на клуб "Jet Rock", София се появи следното съобщение:

Скъпи приятели,

След близо три години яки ъндърграунд концерти и безброй незабравими мигове, любимият ни клуб Jet Rock затваря врати. Както сигурно сте разбрали вече, причината е, че ще ни „бутат” – паднахме в боя с евро-консуматорството: Добре дошли в поредния Кауфланд!

Въпреки това за екипа на клуба това бяха 3-те най-вълнуващи години от живота – с невероятните емоции и преживявания, с новите запознаства, с интересните и готини персонажи, които гастролираха в клуба, това място се превърна в истинско убежище за рок и метъл фенове. На сцената на Jet Rock се изявиха почти всички наши подземни групи. Повечето даже предпочетоха имено тук да направят и промоциите на своите нови албуми. Често чувахме тяхните позитивни отзиви за звука, условията за изява и отношението. Това ни радваше и окуражаваше да даваме още повече от себе си, за да се превърнем в едно от най-яките места за жива музика в България, което бе самия замисъл още в началото. С гордост можем да заключим, че през тези 3 години дадохме своя принос към развитието на ъндърграунд сцената – над 300 концерта във всички рок стилове и повече от 400 музиканти изявили се на сцената ни. Давахме равен шанс за авторска изява на знайни и незнайни групи, нови и стари родни музиканти с едничката идея да ги подкрепяме и помагаме да се развиват творчески, защото ние вярваме, че в България има страхотни музиканти, които правят много качествена музика! Тази музика не бива да заглъхне безславно в мазетата и гаражите им. Нека заедно с вас техните фенове, продължим да изграждаме рок и метъл сцената на България! Ние вярваме, че добрите времена не са отминали, а тепърва предстоят!

Приятели, продължете каузата Jet Rock – Подкрепяйте българските музиканти!
Ходете на техните клубни и фестивални лайфове и купувайте техните CD-та и мърч. Снимайте ги, запознайте се с тях лично. Вземете автограф за спомен. Споделете по бира. След това коментирайте, публикувайте, споделяте в Мрежата. Заедно можем много!

 

 

още за:

Jet Rock


Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-елек 28.01.2015 22:19:19 отговори + 3 0
От скоро съм в София,но бях там на няколко концерта и все на здрави неща.Откъм визия и звук най-много там ми хареса.Бар Зар с тея бири по 4 лева,да ме извиняват.И ми почват в 7 часа концертите(в петък),за да могат да свършат в 11.Еми не сме на детска дискотека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Anton 28.01.2015 19:35:52 отговори + 1 1
Жaлко. Вместо ъндъргрaунд-еврейщинa ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 28.01.2015 19:07:13 отговори + 4 0
Много жалко, харесвах клуба, отношението и музиката. Дано същите собственици се преместят скоро другаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сигурно 28.01.2015 16:43:02 отговори + 3 0
Извадка директно от сайта им:
" МУЗИКАЛЕН СТИЛ - В клуба се допускат за изява само групи които свирят БЛУС и РОК – в най-широкото понятие определящо стила. Изключения са само групите в най-крайните стилове, които се потвърждават само в изолирани случаи.

• АВТОРСКА МУЗИКА – Сцената на клуб Jet Rock е създадена с идеята да се подкрепят и насърчават българските рок и метал групи. Приоритетно се “букват” групи с авторска музика, като условието е групата да има поне 7 авторски песни и да е имала поне 1 публична изява, на клубно ниво през последната година."

http://www.jetrockclub.com/for-bands/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свин 28.01.2015 17:06:01 + 1 0
Изстрел от упор Баце, трябвало е да идеш там барем веднъж, щеше да ти хареса и нямаше да се занимаваш с глупости Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свин 28.01.2015 16:28:33 отговори + 5 1
Едно готино място по- малко! Миналия декември там изкъртиха Dying Fetus. Къф блус, кви пет лева, бе Джеймз? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Соломон Хюцлер 28.01.2015 16:26:37 отговори + 7 6
Крайно време беше! Грозния склад, който от транспортна гледна точка се намира в нищото, но като цени на питиетата е в идеалния център, пак доста дълго се задържа. Стилово разнообразие и озвучаване - да, но всичко останало беше супер зле - разположение, разпределение, обслужване, оформление, безопасност, комфорт, сцена. Истински пример как не трябва да се прави клуб. Ще изпратя благодарствено писмо на Кауфланд! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вв 4.02.2015 20:48:50 + 1 0
Ми стани касиер в кауфланд Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хюломон Соцлер 17.02.2015 20:39:54 + 0 0
Пич ли си, пи*ка ли си-не знам, ама си жалък като смачкан червей на пътя. *******--*-*********...Дано е по-скоро само! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сигурно 28.01.2015 12:41:26 отговори + 3 9
Дало възможност ама друг път... Явно никой не е прочел стиловите (и други) ограничения , които се налагат върху БеГе групите. С две думи - ако свириш "рок и блус" си добре дошъл. Ако е различен стил от изброените или тепърва започваш - търсиш друг бар. Бар "Зар" в това отношение много по-добър избор! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Club 28.01.2015 12:46:54 + 6 0
Само за пример - последният проведен там концерт бе на български групи, а именно Hyperbore, Warscum и Impenitence. Чуй ги и ми кажи дали това са рок или блус групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

13+1/89-1 28.01.2015 14:21:34 + 3 0
И аз съм бил само на некви метълии там - интересно, дай подробности. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Amarok 29.01.2015 01:58:04 + 1 1
Това са гнусни инсинуации, клубът беше страхотен, прекрасна организация, чист и спретнат бекстейдж /колко клубове имат изобщо такъв?/, място за продажба на мърч и добри услови. Свирили сме там и да - метъл! Друг е въпроса кой на какво ниво е като изпълнител... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 28.01.2015 12:28:45 отговори + 9 0
Jet Rock беше много готино място и за свирене и за посещение на концерти, тъй като даваше възможност на българските групи, както и на някои чужди ъндърграунд групи да се изявят в непретенциозна обстановка и с добър звук. Трудно се гради "сцена" в какъвто и да е музикален жанр, когато няма места като Jet Rock, Fans и други подобни. Жалкото е че те намаляват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

13+1/89-1 28.01.2015 10:44:54 отговори + 14 1
Бил съм на 5-6 онцерта там и мисля, че беше добър клуб за български музиканти (за по-големи имена - не). Жалко, че затварят, клубовете взеха да намаляват доста в последните 2 г...но пък в рок-ит ще правят "пънкарски" прически. 2 новини една под друга, които без да искат казват тоооолкова много затова какви "фенове" сме тука - стаханме жалки поп-фолк твари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Консуматор от Била 28.01.2015 10:42:45 отговори + 11 0
Много тъпо... Дано намерят готино място и отворят отново. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Никой 28.01.2015 10:16:52 отговори + 15 0
Ае стига с тия хипермаркети бе... да беше някакъв спортен център поне.
Жалко за готиното клубче.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".