Тази година няма да има летен рок фестивал в Каварна

25 май 2017, 14:15 ч. 7061 / 10 33
пред./следв.

   Това, за което почти всеки рок фен може вече да се досети и сам - че през предстоящото лято няма да се проведе рок фестивал в Каварна - е вече официално. Според публикация на бившия кмет на града Цонко Цонев в социалната мрежа "Фейсбук", снощи настоящият градоначалник Нина Ставрева е казала пред местна кабелна телевизия, че фестивал тази година няма да има. Информацията е потвърдена от пресцентъра на общината пред колегите от "OFFNews".

   Започналото с името "Kaliakra Rock Fest" през 2006 г. събитие, продължило като "Kavarna Rock Fest", след това "Kavarna Rock", и отново "Kavarna Rock Fest" през 2016-а, няма да се състои през 2017-а. Така бива прекъсната една 11-годишна традиция, превърнала Каварна в Морската рок столица на България.

   WeRock.bg изпрати официално писмо на Община Каварна още на 8 април със запитване дали през тази година ще има фестивал. Не получихме абсолютно никакъв отговор на въпроса си. Сега отговорът идва задочно. Събитието се проведе през 2016-а, когато Ставрева вече беше кмет, и в рамките му в черноморския град гостуваха AVANTASIA, MYRATH, SOILWORK, Axel Rudi Pell, THERION, VARG и др.

   През ноември м.г. г-жа Ставрева заяви в телевизионно интервю, че фестивалът ще продължи. Вече е 25 май и това просто няма как да се случи. Вероятността да се проведе фестивал догодина е малка. И дори такъв да има, ще бъде факт прекъсването след 11 поредни години. Така най-дълго съществувалият български рок/метъл фестивал към момента остава в миналото.

 

kavarna rock fest



Коментари   (33)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Каварненец 26.05.2017 22:19:40 отговори + 7 3
Простия българин не е никак прост! Браво за коментара имало и трезвомислещи!
П.С.: Ц. Цонев понастоящем е общински съветник в Каварна, но му е 300 пъти по-удобно да действа опозиционно, отколкото да продължи хобито си в града.
Както искате така ме разбирайте.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dalenty 26.05.2017 22:14:25 отговори + 5 1
С всичко дотук съм съгласен.
Аз само недоумявам кой така подривно и подло успя да манипулира местното население, за да изберат въпросната кметица вместо Ц.Ц.
Сега най-вероятно ще последва момент на осъзнаване, предизвикан от силна плесница по бизнеса. Неблагодарници! Аз наистина не се сещам кой ще пълни хотелите, ресторантите и кафетата им. Но нека всеки си получи възмездие за глупостта си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 26.05.2017 22:24:09 + 6 3
Приятелю, още от миналото лято хотелите са пълни с туристи, като това лято се очаква още по-голям прираст. Съжалявам онези, които смятат, че икономиката на целия град се е крепяла на рок концертите. От миналото лято плажът е реновиран и изглежда прекрасно (такъв не е бил от около 15 години)... но "манипулираното местно население" си знае най-добре, мисля си... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 26.05.2017 12:35:36 отговори + 12 12
Според мен единствената вина на Цонко Цонев е, че се отеггли доброволно и не се кандидатира повторно за кмет. Може би му е писнало родните мйетъли постоянно да плюят по него и по и фестовете му, макар да ги посещават религиозно и да си тръгват доволни. Ето - пак си направи фест, само че в друг край на страната.

Цонко Цонев превърна Каварна от малко селце в един от най-културните градове в иначе селската ни държава! Накара циганите да работят, а не да крадат, и ги цивилизова. Прослави България с фестивалите си в цял свят и идваха купища туристи от съседните и по-далечнте държави да видят любимите си изпълнители. Изрисува блоковете и издигна паметник на Дио, какъвто има само в България. Създаде една българска традиция, която можеше още да продължи, ако не беше Червената вещица.

Да не говорим какви хора си купиха имоти в Каварна, благодарение на Цонко. Сега дали ще ги продадат, когато червените човечета издигат паметник на Сталин?

Гостували са ни десетки от най-великите групи, именно на стадион "Калиакра". Цонко ги извика.

Моторхед, Хевън Енд Хел и Меноуор свиреха в три поредни вчери. Цонко ги извика.

Пърпъл гостуваха един милион пъти в Каварна. Цонко ги извика.

МЕНОУОР изсвириха най-дългия метъл концерт на всички времена на живо в Каварна! Цонко ги извика.

И нито веднъж не видяхме "метъл" величия като Линкин Парк, Слипнот, Царевицата, Лимп Бизкит, Папа Роуч и прочие в Каварна. Те да си свирят на "фестивалите" в Бургас...

Най-хубавото беше, че Цонко Цонев остана независим през цялото време. Самата му кола си беше един музей с автографи на едни от най-великте музиканти. За жалост колата е общинска и комунистите най-вероятно вече са я дали на скрап.

Кой друг КМЕТ или ПОЛИТИК, където и да е до света, може да се похвали с такива ПОСТИЖЕНИЯ?

А какво са постигнали червените човечета, освен да рушат? Какво е постигнала Червената вещица, която дори не е от Каварна, откакто седна на стола? Свали постерите в спортната зала. Организира дни на РУСКАТА КУЛТУРА. Организира и някакъв цирк за 12-годишни. Очаквам да замаже блоковете в червен цвят, да свали паметниците и да организира "Каварна Естрада Фест" с хедлайнери Лили Иванова и дует "Ритон".

Както каза коментиращия под мен, жалко е, че в най-якото събитие на годината трябва да се намеси политиката

Да живее Цонко, да живее Праведната музикаи смърт на комунизма!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 26.05.2017 12:36:51 + 1 2
оттегли* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 26.05.2017 13:28:37 + 10 6
Абе, човек, пий си хапчетата и изчакай малко да подействат преди да пишеш. баси фермана, баси глупостите си написал.
Къде ги видя тия тълпи туристи в Каварна и тая световна прослава на България. Глупости на търкалета! Имаше малко румънци, още по-малко сърби и гърци и по нЕкой и друг заблуден от други държави.
В Каварна имаше традиция и жалко, че се прекъсва, но за прекъсването вина има и Цонко, даже много повече той, като не е кмет, какво пречи да е организатор, но явно не е само това проблемът.
Който и друг кмет да беше, независимо от боята, едва ли щеше да се захване да продължи с феста, като се има предвид, че самите каварненци не го искаха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

izomorphius 26.05.2017 11:16:59 отговори + 18 2
Според мен приноса за тази върховна простотия е по равно на кметицата и на Цонко. Бившият кметъл направи всичко възможно да покаже че ако не се избира, който той подкрепя фестивал не може да има. Той и миналата година разправяше че фестивал няма да има а всъщност беше един от най-силните фестивали според мен(а съм бил на 10 поред).
Ясно беше че фестивал през 2016 ще има ако ще само за да се направи сечено на Цонко. Тази година обаче се организираха няколко конкурентни събития, които допълнително намаляват шанса за добра посещаемост. Жалко е че и в най-якото събитие на годината трябва да се намеси политиката. Надявам се че създателят на фестивала е доволен че го съсипа за да докаже че само той може да е прав. Бирата му да е все кисела и топла докато вдига наздравици по повода!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 26.05.2017 22:13:53 + 4 1
Най-смисленият и точен коментар от всички. Поздравления! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 26.05.2017 09:06:48 отговори + 9 5
Според мен каварненци са щастливи, без друго едва изтрайваха метълските тълпи за 3-4 дни и с нетърпение чакаха да се отърват и потънат отново в безвремие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Old School 26.05.2017 09:01:45 отговори + 8 1
Всички каварненци които са инвестирали заради този фестивал и са се изхранвали от него,сега да ги видим какво ще правят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dickinson 26.05.2017 01:50:49 отговори + 12 1
Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го причини. Честито на избирателите на кметицата! Сега няма да има вече 3-4 дни година хранят!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 25.05.2017 22:32:29 отговори + 12 2
Единственото безрезервно хубаво нещо създадено в Бъглария за последните супер много години ;(. Толкова много ми харесваше колко много трябва да пътуваш за да стигнеш до това място, където изцяло да се откъснеш от стандартния живот, колко много ми харесваше как през деня животът беше сякаш спрял.

Никога няма да направя своята юбилейна, десета, Каварна ;(
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 25.05.2017 20:04:21 отговори + 26 4
Проклети да сте всички вие,които разрушените с лека ръка,това,което бе градено с години!
Всички вие,мръсни политици!
Проклинам ви,во век и веков!
Амин!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 25.05.2017 17:06:31 отговори + 22 2
Жалко! Въпреки това, сомените остават.
Много хубава идея беше алеята с паметниците, на които за съжалени вече няма да има кой да се поклони...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 25.05.2017 21:53:36 + 2 7
Че как? Червените човечета са луди по Праведната музика! Очаквам цялата партия БСП, начело с Червената вещица, да поднесат цветя пред паметника на Дио. Надали комунистите биха съборили такава културна забележителност, каквато само в България има и каквато привлича(ше) толкова много туристи. Току виж поканят Сабатон да свирят за Нова година. Или Лили Иванова!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 25.05.2017 16:29:06 отговори + 17 14
Не мисля, че това ще се отрази на /метъл/ концертния живот в България, честно казано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 25.05.2017 21:48:41 + 9 5
Ако мислиш, че "Spirit of Burgas" и "Summer Chaos Festival" са истински фестивали, може би. Надявам се нещата с Мидалидаре да потръгнат както трябва! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 25.05.2017 23:16:42 + 8 7
Спирита беше 100 пъти по-истински фестивал от Каварна. Която е просто концерти с по 3-4-5 банди в поредни дни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Misery 25.05.2017 16:26:42 отговори + 14 6
Миналата година, въпреки фестивала, градчето изглеждаше по-призрачно и опустяло от Припят.
Едвам намерихме къде да хапнем и да гледаме мача в деня преди феста...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marie_4 25.05.2017 16:11:53 отговори + 32 3
Жалко за традицията, за паметниците на Рони и Георги Минчев, но ще го преживеем. По-скоро трябва да се намери някое по-свястно място на морето за нов фест и да се продължи. Нито Каварна е град като град, нито плажът им струва - плажът е в един залив с лодките, масло и бензин се смесва с плажните кремове на плажуващите, ужасно е, изобщо няма нужда да съжаляваме за това западнало място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 25.05.2017 16:08:02 отговори + 32 5
Казачока победи рока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КОМИСАРАТРАШЪР 25.05.2017 15:27:25 отговори + 31 8
Тия в Каварна ще си изгният в умрелия си гагаузки град да си газят фъшкийте селяците ньедни .Нищо не става от тоя град без фест ,едно голямо нищо.
Сбогом рокфест.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ченко Чонов 25.05.2017 15:20:11 отговори + 16 8
Следващият път аз ще спечеля изборите и ще възродя феста. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 25.05.2017 15:14:22 отговори + 36 6
Бахти... всичко в тази държава се съсипва! Нина Ставрева на въже! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аха 25.05.2017 14:55:43 отговори + 15 4
Венсеремос! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 25.05.2017 14:26:22 отговори + 18 11
Почивай в мир, Каварна

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 25.05.2017 14:27:06 + 27 18
Може би сега троловете ще могат да оценят това, което Цонко Цонев създаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 25.05.2017 14:41:38 + 20 12
И тъй като ти си най-големия трол и още не си го оценил - трябва да се самообесиш и да изчезнеш безкрайно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ерих Мария Ремарк 25.05.2017 14:26:04 отговори + 21 2
Това е началото на края. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


susoma 25.05.2017 15:31:14 + 12 2
Не, това е краят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 25.05.2017 14:22:04 отговори + 51 9
Каварненци си избраха кметица комунистка и резултатите не закъсняха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 25.05.2017 15:15:32 + 7 16
Едва ли това е фактор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дани 25.05.2017 15:33:37 + 32 6
фактор е! На много места е така, прекъснаха дори мото събори с посещаемост, защото видите ли, шума бил непоносим (а даденото място е извън селището с озвучение, насочено извън населеното място), обаче когато има някакви малцинствени сватби, населеното място проглушава от маанета няма проблем.
(На същите места кметовете им пак са комунисти, или издигнати от такива)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".