Бразилски военен оркестър изпълнява "Smoking Snakes" на SABATON

17 май 2015, 07:54 ч. 732 / 10 1
пред./следв.

   По-долу може да гледате видеоклип на бразилски военен оркестър, който изпълнява парчето "Smoking Snakes" на SABATON. Това съвсем не е случайно, тъй като песента е посветена на воините от единствената южноамериканска страна, Бразилия, взела участие във Втората световна война, сражавали се в Италия на страната на Съюзниците. Пушещата змия (smoking snake) е талисманът на Бразилския експедиционен корпус - формированието участвало във военните действия. Изображението, които може да се види и върху раменните нашивки на войниците, идва от бразилския израз "когато змията започне да пуши", използван като еквивалент на нашето "на куково лято", т.е. нещо, което никога няма да стане. Смятало се е, че по-скоро някой ще види змия да пуши лула, отколкото чернокожи и индианци от бразилската армия да победят войниците на нацистка Германия. След достойното представяне на бразилците във военните действия, изразът започнал да се употребява в точно противоположно значение, че нещо има голяма вероятност да се случи.

   В интервю за официалния блог на Въоръжените сили на Бразилия, басистът на SABATON Par Sundstrom споделя, че идеята за песента "Smoking Snakes" дошла, след като правел проучване за албума "Heroes" (2014) и пуснал търсене на думата "Helden", която значи "герои" на немски. Натъкнал се на историята за трима войници от бразилски патрул, които се сражавали, докато били убити, срещу цял взвод германци. Германците, впечатлени от храбростта на бразилците, ги погребали, като поставили на гроба кръст с надпис "Drei Brasilianischen Helden" ("Трима бразилски герои").

   На 28 януари 2015 г. SABATON осъществиха шестото си гостуване в България и изнесоха вълнуващ концерт в компанията на DELAIN и BATTLE BEAST. След това бандата благодари на българската публика на страницата си в социалната мрежа "Фейсбук" с публикация, започваща на български език - "Благодарим Ви, приятели от България!"и два пъти сподели репортажа от шоуто на WeRock.bg.

 

 

 

още за:

SabatonPar Sundstrom


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гилгамеш 17.05.2015 08:31:30 отговори + 6 1
"Германците, впечатлени от храбростта на бразилците, ги погребали, като поставили на гроба кръст с надпис "Drei Brasilianischen Helden" ("Трима бразилски герои")."

Представям си случка, в която трима войници на страната на Германия проявяват храброст срещу цял взвод руснаци. Добре де - срещу цял полк щото трима срещу взвод руснаци общо взето значи гибел на взвода

Та сражават се тримата срещу полк и накрая загиват. Впечатлени от храбростта им после руснаците ще ги ограбят само пребърквайки им джобовете и смъквайки им обувките. Няма да им вадят златните зъби от устите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".