MALTWORM с лирик-видео към сингъла "The Ballad of Caleb"

31 окт 2023, 09:32 ч. 497 / 15 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Петимата съпредседатели на Сектата на Червея от Стокхолм, Захарна Фабрика...

- лично платили за снизходителен коментар от Gary Holt (Exodus, ex-Slayer)
- 40 седмици предизвиквали с дет метъл слушателския вкус в класацията за български рок 'Reynaers Top 30' по радио Z-Rock
- по неведоми причини свирили цели два пъти на фестивала Wacken Open Air по-рано тази година

...с удоволствие обявяват официалната премиера на новия си сингъл 'The Ballad Of Caleb'.

Музикално Maltworm определено хранят носталгия към суровия метъл на 90-те, но част от наследството на тази декада са и редица култови видео игри, които компенсират едрите си пиксели с часове интензивен екшън и нефилтриран хумор.

Следвайки тази линия, 'The Ballad Of Caleb' е вдъхновена от и базирана на историята на основния протагонист в класическия шутър 'Blood' (1997), който излиза от своя каменен саркофаг и с ръждива вила, чифте пищови и рязана двуцевка търси отговори на натрупали се с времето въпроси.

Записът, миксът и мастерингът са извършени от китариста на бандата и ъндърграунд гуру Николай Велев, а артът е на Юлия Костадинова.

Днес, навръх Хелоуин, мелодичната дет метъл банда пуска парчето във всяка позната онлайн платформа за стрийминг и теглене на музика - а самата "лирична рок балада" можете да чуете от линка по-долу.

 

maltworm

още за:

Maltworm


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пешо Грайнда 1.11.2023 05:04:41 отговори + 4 7
Не е лошо, вокалът е добър. Леко стария Пестиленс или Асфикс. Звукът на китарите иска работа, все едно са с руски дисторшън, но това не е вина на групата. Морално остаряла музика, но като има кой да ги слуша, да са живи и здрави момчетата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".