Наздравица за славните викинги и верните им фенове: AMON AMARTH в София на 3 декември

4 дек 2016, 11:29 ч. 3978 / 9 50
пред./следв.

   Още преди да прочетете какво се случи снощи, AMON AMARTH публикуваха на Фейсбук-страницата си снимка от събитието и изразиха възхищението си от ентусиазма, горещите сърца и страхотното посрещане от българската публика. Не че имаше от какво да се оплакват при предишните посещения, но суровите викинги донякъде бранеха своята непристъпност. Снощи обаче "защитата" им рухна не под натиска на оръжието, а от топлото отношение на родните фенове. Дали още идното лято шведската шайка няма да "паркира" страховития дракар на някое родно пристанище и да превземе някое рибарско селище, тепърва ни предстои да разберем. Сега вдигнете наздравица за славните викинги и верните им последователи, а ние, двама скромни хроникьори, ще ви разкажем как протече концертът на AMON AMARTH и GRAND MAGUS на 3 декември 2016 г. в София.

   Първо ще напишем няколко думи за "Firestorm Productions", организатори, които наскоро започнаха дейност. Снощи беше претворена пословицата: "Има ли желание, има и начин". Очевидно беше старанието хамбароподобното хале да се превърне в уютна зала. Беше отоплено, но имаше и вентилация, бяха докарани десетина химически тоалетни, предлагаха се напитки и храна, включително няколко вида бира. Охраната беше любезна, а самите организатори през цялото време се грижеха за реда в залата. Озвучаването беше добро. Концертът вървеше по разписание и завърши в 23 ч., така че посетителите да успеят да ползват метрото за прибиране по домовете си.

   Малко преди 20 ч. на сцената излязоха GRAND MAGUS и веднага стана ясно, че ненапразно придружават AMON AMARTH в това турне. В рамките на около петдесет минути воденото от Janne "JB" Christophersson метъл трио показа страхотни музикантски умения и отлично настроение. Стегнато, уверено и без излишни приказки, шоуто, което групата изнесе, със сигурност зарадва досегашните ѝ фенове и ѝ спечели нови. JB се представи прекрасно и като певец, и като китарист, а спокойното му, но атрактивно сценично поведение се допълваше прекрасно с енергичността на басиста Mats "Fox" Skinner. Барабанистът, Ludwig "Ludde" Witt, разбира се, не падна по-долу и показа майсторство както в песните, така и във впечатляващото соло, което предхождаше завършващата песен.

   Сетлистът беше страхотен. Макар че в момента GRAND MAGUS промотират нов албум - "Sword Songs" - от него беше изпълнена само една песен – "Vagangyian". Ударението падна върху предишното творчество на групата - композиции от пет от общо осемте издадени досега албума намериха своето място в шоуто - и след всяка песен аплодисментите на публиката ставаха все по-силни. Завършекът беше "Hammer of the North" - може би най-големият хит на групата - и, феновете, стари и нови, пригласяха като за последно. Можем само да се надяваме да видим GRAND MAGUS отново на българска земя възможно най-скоро.

Сетлист на GRAND MAGUS:

01. I, thе Jury
02. Sword оf the Ocean
03. Varangyian
04. Steel versus Steel
05. Ravens Guide Our Way
06. Kingslаyer
07. Iron Will
08. Like the Oar Strikеs the Water
09. Drum solo
10. Hammer of thе North

 

grand magus

 

   Веднага след като GRAND MAGUS се оттеглиха, на сцената начена трескава работа по изграждане на декорите за шоуто на хедлайнърите AMON AMARTH. В крайна сметка видяхме това, което беше обещано - пълното шоу без пиротехниката, която не беше подходяща за тази зала. Сетът с барабаните беше поставен върху огромен викингски шлем, с внушителни рога и светещи очи. Вече всички знаят, че шлемовете на викингите, особено бойните, са били без рога, но ни предстоеше да видим не просто концерт, а спектакъл и художественото клише си беше съвсем на място. Освен това накрая рогата щяха да се възприемат като много по-миролюбив и весел символ.

   AMON AMARTH "атакуваха" с класическия си хит "The Pursuit of Vikings" от албума им от 2004 г. "Fate of Norns", а после ни "изстреляха" цели девет години напред с "As Loke Falls" от "Deceiver of the Gods" (2013). След това "предисловие" закипя истинската битка. Фронтменът Johan Hegg поздрави публиката и дори каза няколко изречения на чист български. След снощното представление определено има шансове нашата родна реч да става все по-популярна в Швеция. Нека си припомним симпатягата Thobbe Englund, бивш китарист на SABATON, който редовно демонстрираше знанията си по български на сцената.

   Но не беше време да се отплесваме с лингвистика, защото можеше да загубим живота си. След първото парче, "First Kill", от последния албум на групата "Jomsviking" (2016), двама викинги в пълно бойно снаряжение се вкопчиха в смъртоносна схватка на сцената. Накрая единият падна сразен. Това беше демонстрация на тренировките на йомсвикингите, полу-легендарно братство от наемници, които са били нещо като елитен отряд командоси или "тюлени" за своето време. Всичко това беше обяснено в текста на парчето "The Way of Vikings", на фона на което завърши "кървавата" баталия на сцената. И да, йомсвикингите могат да бъдат сравнявани със самураите по кодекса на честта, който са имали.

   Междувременно битката се разгаряше и бяхме "официално предупредени": "At dawn's first light, run for your lives". Но това не уплаши около 1500-те "бойци" в залата, защото те знаеха, че само достойните след смъртта си ще отидат във Валхала, съпроводени от крясъците на свещените гарвани на Один ("Cry of the Black Birds"), за са се сражават редом с него срещу козните на лукавия Локи ("Deceiver of the Gods"). Известно е, че не е важно да си викинг по кръв, а викинг по сърце и "бойната дружба" между петимата на сцената и феновете им крепнеше с всяко следващо парче. Всички заедно бяха готови да прегазят море от кръв ("On a Sea of Blood") и дори да загинат в страшна огнена смърт ("Death in Fire"). Последното изпитание за храбростта на феновете беше да застанат срещу викингските бойци с големи лъкове в ръце. На опънатите тетива се крепеше по една стрела, която при невнимание можеше да излети и евентуално да нанесе поражения в първите редици пред сцената. Това естествено не се случи, но внесе тръпка за опасност и още повече театралност в зрелището, което петимата от AMON AMARTH разиграваха тази вечер. Накрая се появи самият Локи, бащата на яростния вълк Фенрир ("Father of the Wolf"). Последва титаничен сблъсък, Рагнарок, битката на боговете ("War of the Gods"), с което завърши редовната част от концерта.

   Разгорещената публика дори не се усъмни, че бандата ще излезе на бис, който от своя страна се превърна в кулминацията на вечерта. Цялата група и двамата вигински бойци се появиха на сцената с огромни рогове с питие и вдигнаха наздравица под звуците на парчето "Raise Your Horns", а Johan Hegg каза няколко пъти на български "Наздраве!".

   Финалът на чудесното преживяване настъпи след двата най-големи хита на бандата "Guardians of Asgaard" и "Twilight of the Thunder God". Но първо на сцената възправи глава още едно дете на Локи, Световната змия Йормунганд. Опашката ѝ зловещо мърдаше под високата платформа-викингски шлем. Тук ще споменем най-новото попълнение в редиците на AMON AMARTH, родения в Чили, но живеещ в Швеция барабанист Jocke Wallgren, който юнашки налагаше кожите и вече добре се е сработил с колегите си. Wallgren се представяше за пръв път пред българска публика.

   Огромният змей не продължи дълго безнаказано да заплашва обитателите на Средната земя. Johan Hegg, грабна огромен чук и се въплъти в ролята на един от известните драконоубийци, могъщия бог Тор, нанасяйки няколко удара по главата на Йормунганд. Така, с победа над древния символ на злото - змията, завърши тази емоционална приятелска среща на българската публика с шведските им събратя по душа. Излишно е да казваме, че вече чакаме следващия път.

Сетлист на AMON AMARTH:
01. The Pursuit of Vikings
02. As Lоke Falls
03. First Kill
04. The Way of Vikings
05. At Dawn's First Light
06. Cry of the Black Birds
07. Deceiver of the Gods
08. On a Sea of Blood
09. Destroyer of the Univеrse
10. Death in Fire
11. One Thousand Burning Arrоws
12. Father of the Wolf
13. Runes to My Memory
14. War of the Gods
Биc:
15. Raise Your Horns
16. Guardians of Asgаard
17. Twilight of the Thunder God


Текст: HeathenHeart, TigerMaster
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате и над 50 снимки от концерта на AMON AMARTH и GRAND MAGUS в София.

 

amon amarth

amon amarth

amon amarth live

amon amarth

 



Коментари   (50)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


gafus 5.12.2016 19:56:51 отговори + 3 2
Не знам защо не публикувате коментара ми...а именно:

DEATH IN FIRE !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кор 5.12.2016 19:16:23 отговори + 5 12
Много слаба организация! Пушеше се навсякъде, дори на оградите отпред! Скапан гардероб, бавно наливане на бира, лош звук особено на Grand Magus! На всичкото отгоре разбирам, че работят за турците! Бахти *******, майна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 5.12.2016 12:12:18 отговори + 8 0
В крайна сметка целта на ходенето на концерт е забавление, а на този концерт се забавлявах МНОГО. Което значи че всичко е ОК. Отличен концерт. Бях скептичен за звука с оглед какво хале е това, но за щастие звука не беше никак зле (особено в сравнение със звука в Христо Ботев). Бях с деца и те също се забавляваха много. Кусури винаги има някакви но в случая не са много- няма как всичко да е идеално. Grand Magus свирят добре, обаче вокала не ми харесва. Особено като пее We are warriors ... и т.н. (мисля че песента беше varangian) звучи все едно се оплаква от нещо. Не мисля че имат шанс да им стана фен. Другото хората вече са го казали. На мен ми хареса и факта, че Amon Amarth не се бяха изхвърлили с цените на merch-a - цена от 30 лева за t-shirt e нормална (за разлика от някои дето пробват цени от 40-50 ) и получиха парите ми. Два пъти ходих да си взема бира и всичко ставаше достатъчно бързо. За Amon Amarth- велики! Малко съжалявам, че Gods of War Arise не беше в сетлиста ама то няма как всичко да е. Сега чакам Dark Funeral и Carach Angren, с което приключва една добра като концерти година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zakkwild 5.12.2016 12:02:47 отговори + 12 0
Не мога да разбера какво правят на концерта рогачи и всякакви подобни , на които Амон Амарт са им скучни и еднакви. Това за комплексирани и природно ограничени злобни хорица.
За концерта - перфектна организация. Отвсякъде. Изкарах си чудесно, за което и бях отишъл. Вбесяват ме както винаги пушещите в залата, каквито имаше в изобилие.. Добитък.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 5.12.2016 12:16:48 + 9 0
Пушенето в залата си беше пълна простотия, при положение, че трябваше да се направят няколко крачки извън входа (да се мине вентилацията) и човек можеше и да си пуши и да си гледа (аз самият пуша и на два пъти си излизах по този начин). А и да не забравя- не знам какви бяха тия пияни говеда дето се сбиха близо до мен, обаче добре че изчезнаха бързо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рогач 5.12.2016 13:29:28 + 2 2
Отидох основно за Grand Magus... бтв и твоите сола в един момент са бая скучни...тирулиру-тирулиру-тирулиру в продължение на 2 мин не е особено яко за слушане...визирам "Metal All Stars". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рогач 5.12.2016 11:13:04 отговори + 3 10
Не мога да разбера тъпите скинари/левскари какво намират в Амон Амарт, изобщо от къде чуха за тях и кво правиха на тоя концерт..!? Иначе Амон Амарт стават все по-скучни и еднакви... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Зурла 5.12.2016 14:54:35 + 7 0
Ми що не ги попита и не им направи забележка ? Ама хаа не ги е и срам, на Амон Амарт да присъстват, предстааааяш ли си, безсрамници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 5.12.2016 17:45:40 + 5 3
Защо не? Много си зле! Вместо да се радваш, че някой въобще ходи на концерти в България. И без това концертния живот тук е повече от умрял. И какви са тези стереотипи? Това, че са левскари не ги прави скинари (много малка част от агитката са такива). И това, че харесваш футбол не мисля че пречи да харесваш и метъл. Но на стереотипи робуват глупавите хора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 5.12.2016 18:44:02 + 3 2
Не знам за футболни палячовци, но онази вечер видях поне десетина свастики под формата на ленти, щампи и особено татуировки... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 5.12.2016 19:26:34 + 5 5
Moга да потвърдя това, дето е видял анти-терлика- лично видях човек с червена лента със свастика на ръката. Интересно защо не се заинтересува групите какво мислят за това. Евала на Миле Петроца- на концерта им 1994 (или 1993?) имаше група такива и той лично им показваше среден пръст и им повтори многократно "Fuck the nazi" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.12.2016 22:57:43 + 4 2
Имаше хора с фашистки символи по дрехите. Не знам какво точно си мислят, че постигат, като се носят така, ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

и аз да питам 5.12.2016 23:27:03 + 2 0
Имало е хора с фашистки символи? С такива???

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Italian_fascist_symbol.svg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.12.2016 01:00:09 + 2 1
Може и такива да е имало, де да знам? Знаеш за какво говоря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 6.12.2016 09:32:36 + 7 2
Аз да попитам, Рогач, като ти е скучно, защо ходиш на концерта, но купил си си билет и си свободен да отидеш. И по тази логика, някой с татуирана свастика, който си е купил редовен билет да го спират ли на входа? Или там някой да проверява кой какво си е обесил на врата, вързал на ръката или татуирал и като не се харесва на някой, връщат му парите и го гонят.
И още - нужно ли е да обяснявам, че свастиката не е възникнала като нацистки символ.
Не е зле да се прави разлика между фашистки и националсоциалистически символи и не само.
На концерта на Слейър през лятото имаше хора в публиката да поздравяват с хитлеристки поздрав, тях какво трябваше да ги правят, пак на входа да питат: "Ти как поздравяваш, бе?" и който си повдигне дясната ръка - вън.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 6.12.2016 14:02:09 + 1 3
Тези, които видях не бяха с татуирана свастика, а с червена лента със свастика на ръката т.е. нацистка свастика а не някакъв по-древен символ. Ясно е, че охраната не може да почне да кара всеки да се съблича и все пак е силно въпросително тези какво точно смятат че демонстрират точно на този концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рогач 6.12.2016 14:54:33 + 7 3
Напълно разбирам какво ми казвате, и все пак ненавиждам скинари и малоумници със свастики! Многократно съм се разправял с такива олигофрени и не веднъж съм си патил. Не мога да търпя някой да ми зиг-хайлва на метъл концерт (I am talking to you Anselmo) ... Съжалявам но 0 tolerance за такива отрепки!
@Зурла - не ги питах щото бяха 10 говеда и не ми се ядеше бой! Виж като са сами не са толкова агресивни... one by one ако ги хвана ще им взема живота
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 6.12.2016 16:05:13 + 1 1
Сега като забраниха и комунистическите символи, скоро на някой концерт ще има и 10 с петолъчки и червени знамена и като се срещнат двете групички или ще си менкат лентите като футболисти фланелки след мач, щото са едни и същи (нацистите, комунистите, футболистите и др. -исти), или вместо към сцената, ще гледаме меле, може да се ползва и като подгряваща група, щото някои са много скучни, а мелето ще е по-забавно (стига да не попаднеш невинен в него). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 5.12.2016 10:23:54 отговори + 6 3
Организацията на концерта беше перфектна за мен, особено в сравнение със средностатистическия концерт от такъв мащаб у нас. Не съм се интересувал от миналото на тоя промоутър, в конкретния случай се справи повече от добре.

Grand Magus - без съмнение най-скучната банда, която съм гледал някога. Пожелавам си да не ми се налага пак. Само за фенове. Поне ефекта да надъхат публиката да иска Аmon Аmarth още повече и веднага беше безусловен.

Amon Amarth - не съм вярвал, че след два концерта на третия ще успеят да ме изненадат с нещо и все пак успяха напук. Велик концерт, изкарах си страхотно, въпреки, че не съм фен на новото им нещо. Дано следващия албум, който издадат да ме хване повече, за шоуто, което предстои да виждаме занапред - не се съмнявам!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Организатор 4.12.2016 20:39:27 отговори + 12 10
Най-обичам критика от анонимни мишленца . Мисля че направихме чудеса за да се случи добър концерт. Лично за мен беше идеално Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дил - крокодила от Нил 4.12.2016 22:20:20 + 9 2
Брей къф либофчия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.12.2016 00:01:15 + 10 1
Моля те, ако наистина си от организаторите, не си плюй на физиономията така. Концертът беше страхотен, че и добре организиран, но няма нужда организаторите да прибягват до нападки, особено пък когато мненията са преобладаващо позитивни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Троскот 5.12.2016 09:11:54 + 6 8
Организаторе, турците ви дадоха да им изкарате едни пари и вие го направихте. Ако това за вас е чудо за нас е предателство! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 4.12.2016 18:51:33 отговори + 18 4
Първоначално имах опасения за залата, но така или иначе концертът беше първоначално насрочен за "Христо Ботев", вече се бях приготвил за най-лошото. Когато видях опашката пред входа и каква навалица беше вътре, за момент си помислих, че едвам ще издържа до края.

Радвам се да кажа, че грешах.

Навън и пред залата беше студено, но вътре имаше климатизация и като цяло беше уютно. Най-големия проблем за мен бяха хората с бира, които можеха да те полеят по всяко време от цялата бутаница (радвам се да кажа, че отново грешах).

Колкото до концерта - ВЕЛИК.

Вднага щом се качиха викингите на сцената забравих, че около мен се лее бира и че съм на крак от близо 10 часа. Контакт с публиката не липсваше! Звукът през цялото време беше на ниво, което е някак си необичайно. Шоуто беше зрелищно, такова не съм виждал досега! Изпълниха някои от любимите ми песни от "Jomsviking", както и много други от предишните си албуми! Най-много се изкефих на "The Way of Vikings", когато два викинга излязоха на сцената и започнаха да се бият (по братски, както е в песента). По някое време на сцената излезе и Локи, което също много ме зарадва. За последната песен от биса Йохан излезе с Мьолнир и започна да "сразява" Световната змия, удряйки я по главата (остави змията, трябваше анти-елека или Язе да бъдат на нейно място) .

Единствената ми забележка е, че концертът не беше по-дълъг (и че гореспоменатите индивиди не бяха на сцената)

Както писах в един коментар за Мират, тази година съм присъствал на безброй концерти и този беше наистина уникален. Това за мен бяха два от най-добрите концерти, на които съм присъствал изобщо. Аеросмит, Хю Лори, Сабатон (с Дилейн и Батъл Бийст), Мират, Амон Амарт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 5.12.2016 00:40:07 + 8 1
Двете групи свирят тези сетлисти на цялото турне, т.е. нито сме привилигеровани, нито ощетени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пиян Викинг 4.12.2016 17:50:27 отговори + 9 1
А и уиски и ром имаше даже. Перфектен концерт А А както винаги. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дил - крокодила от Нил 4.12.2016 17:47:12 отговори + 12 1
А и организаторите, следващия път може да преместите залата 5 минути преди началото...
Аз предлагам следващия концерт на Amon Amarth да е на площада пред парламента. Така няма да се налага да изрязват пиротехниката от шоуто.
Пък и ще се запомни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 4.12.2016 18:55:41 + 18 2
По-скоро Амон Амарт да се завърнат с армия от викинги и да нахлуят в парламента... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дил - крокодила от Нил 4.12.2016 17:43:26 отговори + 13 1
Необходимо е да се провери това метално скеле дали всичките му болтове са там и добре да ги пристегнат!
Защото след снощната тресня на талази току виж се срутило!

А сега сериозно: Концерта беше велик!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рептил 4.12.2016 17:10:47 отговори + 13 1
Събрахме се с приятели и си прекарах страхотно сцената беше епична имаше боеве с викинги а озвучението беше на 6 сетлистът беше брутален мрънкачите сте изтървали велик концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elling 4.12.2016 14:00:47 отговори + 18 3
Тук трябва да припомня цитатите на двама лигльовци:
"Некой си 9.11.2016 11:14:00 отговори + 9 – 4
Сега заради тази отвратителна локация даже няма да успея да си продам билета!!!След концерта не мърдат и 20 лева за таксита,ако въобще спират там.Много,много,адски разочароващо!!!"

"Трол2 9.11.2016 12:38:09 + 9 – 1
Има метро, ама за връщане след 12 ч. няма и таксито е адски скъпо от тая тъпа локация..."; "...сега ще има малко хора или ще пропадне на Амон Амарт заради скапаната зала и локация..."

Ебаси "феновете", ебаси "метълите"... Айде, почвайте да оплювате, фотьойлни герои
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 5.12.2016 00:37:35 + 3 4
Не позна, защото може би ти си фотьойлният герой. Бях на концерта и ми хареса. Опасенията ми бяха съвсем рационални и възможни, но поради добрата организация, по-голяма част не се сбъднаха. Въпреки всичко локацията и залата имат предпоставки за проблеми, повече от някои други зали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гроздан 4.12.2016 13:22:22 отговори + 17 1
Яко си беше и това е.Другия път пак няма съмнение ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kreator 4.12.2016 13:14:53 отговори + 23 2
И бира си имаше и метро имаше и тоалетни . Всичко си беше на ниво . Звука беше добре .
Само знаете да плюете по хората . Стана си готино метъл събитие .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Язе 4.12.2016 12:21:21 отговори + 8 24
Като ги видя всичките им стереопорени викинг-бутафории и винаги ме напусшва смях. Поне си пасват на веселите им рифчета, де Но публиката си ги харесва и им се весели, което е важното. Много по-добре Amon Amarth от колкото цеци, меци и гюбеци... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

и аз да питам 4.12.2016 12:26:03 + 22 3
А в кое сценично изкуство няма бутафории? На театър, на опера и балет хората оплакват ли се от стиропорени бутафории? Филми гледаш ли? Там пък вече хетпем няма декори почти всичко е CGI. Във всички тези случаи пак ли винаги те напушва смях? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 4.12.2016 15:24:16 + 4 16
Когато декорите или CGI-а на филмите е зле, също ме напушва смях. Но AA са си върха в това отношение - като ги заразмахат тия картонени мечове, все едно са ларпъри на по 12 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

и аз да питам 4.12.2016 16:54:04 + 13 1
Картонени мечове
Ясно. Ти изобщо не си бил на концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 4.12.2016 19:06:14 + 10 3
Язе, лицето ти щеше да се стопи още преди края на първата песен, ако беше там. Това беше (истински) МЕТЪЛ концерт. Току-виж беше получил и "картонен" чук по главата.

Знам, че вече нямаш търпение, но потрай още няколко месеца за славните Аскинг Александрия... чиято твърда музика и зализани перчами карат дори Амон Амарт да звучат като тийн поп и да изглеждат като пълни п*дали...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 4.12.2016 20:00:00 + 2 7
Ох, терлик, колко си се вживял. Amon Amarth съм ги гледал достатъчно, Asking Alexandria по-скоро ще ги пропусна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Онзи 5.12.2016 03:40:14 + 0 2
Не бяха картонени мечовете, нито копията - не просто ги видях отблизо, а и ги пипнах. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 5.12.2016 09:57:04 + 2 7
Картонени мечове е преувеличение, просто е хубава метафора за колко "истински" метъл са АА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 5.12.2016 13:22:14 + 8 1
Язе, довлякъл си се тук само да тролиш, което си е тъпотия отвсякъде. Много добре знаеш, че бутафориите са част от стила на Амон Амарт, както корпспейнтът от блек метъла и т.н. Феновете на Амон Амарт ходят да гледат, освен всичко друго и бутафориите, каквито този път имаше и бяха яки и забавни.
Теб не те знам какво слушаш, но ако слушаш от "вечно сърдитите" или "социални" стилове е нормално да не те кефят викингски мечове, но не е причина да разваляш радостта на хората с ненужни коментари. В момента поне има концерти за всеки вкус.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 9.12.2016 23:09:11 + 1 1
Коментарите са като концертите - не си длъжен да им обръщаш внимание. Сложена е възможност за коментиране на новините, ползвам я, къде е проблема? На някой не му харесва организатора, на втори звука, на мен ми е смешна бутафорията и позата, които между другото нямат сериозна връзка с това какво слушам и не слушам. Защо а не го напиша? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепеляшка 4.12.2016 11:49:55 отговори + 7 3
Звукът как беше? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

и аз да питам 4.12.2016 12:07:40 + 16 7
А тоалетните? Бирата свърши ли? Сандвичите с мек хляб ли бяха? Взимаха ли капачките на минералната вода? МЕТРО ИМАШЕ ЛИ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 4.12.2016 12:18:25 + 6 8
Като в хамбар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 4.12.2016 13:16:16 + 10 0
Според мен звукът беше добре.

Имам малко резерви с полуотворената зала, особено след концерта когато се рядяхме 45 минути потни на студа за якета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.12.2016 14:30:22 + 6 2
Силен беше.

Това ми е, общо взето, единствената забележка, всъщност. Един от много яките концерти тая година.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Троскот 4.12.2016 11:47:12 отговори + 14 20
Като пишете за Firestorm Productions е добре да отбележите, че са собственост на турска фирма и наскоро празнуваха 1 година. В сметката си имат зле организирания концерт на Хагард и отменения на Стийв Вай. Това, че викингите са мили във фейсбук не значи, че снощи се получиха нещата. Очевидно тези организатори има какво да учат, но дано не съсипват повече концерти на любими групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".