Петото пришествие на W.A.S.P. в "новия им дом" България

27 окт 2010, 20:20 ч. 837 / 5 118
пред./следв.
"България се превърна в наш нов дом!", заяви Blackie Lawless минути преди да се качи на сцената на зала "Фестивална" в мразовитата вечер на 27 октомври 2010 г. - само 11 месеца след предишния му щурм с W.A.S.P. в София. Дали тези думи, споделени в разгара на краткото, но не крайно безинтересно интервю, дадено от американския исполин ексклузивно за "Metal Katehizis", бяха искрени или не - само той си знае... Факт е, че групата му връхлита страната ни вече за пети път в рамките на шест години (след две изяви в столицата през 2004 и 2009 г. и по една в Каварна и Ловеч, съответно през 2006 и 2008 г.), но също така няма как да отречем, че снощното изпълнение на квартета бе всичко друго, но не и сърдечно, камо ли специално. Не, че музикантите бяха длъжни да го правят - разбира се, че не, но обяснението в любов, направено по време на интервюто ни, донякъде успя да подпали пламъка на надеждата ни за нещо "по-така"...
    Всъщност, вероятно именно кратката интервю сесия, организирана благодарение на усилията на "Loud Concerts" и осъществена по-малко от 30 минути преди обявения за начало на сета на лосанджелиските ветерани час, бе и една от причините за лекото забавяне в графика на концерта. Другата неприятна последица от разговора ни с Blackie бе, че за сметка на него пишещият настоящите редове бе принуден да пропусне изпълнението на имащите честта да открият вечерта BASTARDOLOMEY, за което искрено съжалява и поднася извиненията си - и на Нуфри, Бъсти, Вили и Милен, и на читателите ни. Остава ни утехата, че (по думите на очевидци) квартетът се е представил на високо ниво. Според някои - дори по-високо от това на самите хедлайнъри.
    Да, хедлайнърите... Дали заради натрупаната умора през последните месеци (настоящото "The Return to Babylon Tour 2010" е пряко продължение на миналогодишното турне "Beast of Babylon 2009") или поради някаква друга причина, Blackie и компания изглеждаха сякаш уморени. Без хъс. Без настроение. Излязоха, поднесоха ни стегната и посъкратена версия на актуалния си сетлист (можете да я видите по-долу) и се скриха от погледите ни, демонстрирайки почти пълна липса на емоции. Това, в крайна сметка, си е изцяло тяхна работа, но мнозина от присъствалите близо 4000 души в залата останаха с лека горчилка в устата... Горчилка се усещаше и в ушите, особено в по-отдалечения от сцената край на залата, където звукът достигаше в доста размазан и кънтящ вид, грубо казано... но пък такива са рисковете на live-преживяването: понякога получаваш много, друг път - малко, особено когато си тръгнал "с голямата кошница". И тъй като не можем да се похвалим с дипломи по тонрежисура, архитектура, търговия, метеорология или концертно промоутърстване, оставяме по-обстойния и задълбочен анализ на плюсовете и най-вече минусите в озвучаването, акустиката на "Фестивална", осветлението, температурата на въздуха, броя на щандовете за бира, цените на официалния мърчандайз, психологическите портрети на охранителите и цялостната организация на шоуто на неколцината ревностно (хей)търсещи недостатъци експерти, които, убедени сме, няма да закъснеят да изложат професионалните си критики в полето за коментари под настоящия репортаж. :-) Ние, от своя страна, ще се опитаме да синтезираме впечатленията си от това, заради което бяхме отишли, а именно - да чуем и видим W.A.S.P. на живо.
    Е, направихме го. Вярно, сетлистът бе доста сходен с този, поднесен ни от Blackie, Doug Blair (китара), Mike Duda (бас) и Mike Dupke (ударни) миналия ноември, но едва ли някой е очаквал кой знае каква промяна в рамките на по-малко от година. W.A.S.P. отново наблегнаха най-вече на творенията си от първата декада на 28-годишната си кариера, поставяйки началото с вой на сирени и картечния огън на "On Your Knees" от ненадминатия едноименен дебют от 1984 г. Последвалото диво откровение "The Real Me" от "The Headless Children" (1989) успя да оживи публиката, чиито радостни скандирания "Blackie! Blackie!" разтърсиха ламаринено-бетонния търбух на столичната зала. Еуфорията се засили с първите акорди на "L.O.V.E. Machine", по време на която трите екрана в дъното на сцената заизливаха визуални потоци от жица, секс и рокендрол. След класиката дойде ред и на представянето на актуалния, 14-и студиен албум на квартета, "Babylon" (2009), почетен с енергичното възклицание на мистър Lawless: "Трябва да сте луди, за да кажете, че ме обичате!" Луди или не, болшинството фенове приеха "Crazy" изключително радушно, след което бяха поведени от чернокосия фронтмен на кратка разходка из Дивия запад с "Live to Die Another Day", преди да се завърнат в средата на 80-те под съпровода на великата "Wild Child" от "The Last Command" (1985).
    Дойде и моментът за повторното залитане към последния албум на групата с апокалиптичната "Babylon's Burning" и осъзнаването на неприятния факт, че ще бъдем лишени от късмета да чуем трите песни, принципно заложени в официалния сетлист за турнето между последните две споменати парчета ("Hellion", "Scream Until You Like It" и убийствената преработка на "I Don't Need No Doctor" на Ray Charles). Да, потапянето в мрака на епичната "The Idol" от концептуалния опус "The Crimson Idol" (1992) и вихреното китарно соло на Doug Blair донякъде притъпиха раздразнението от "орязването на програмата", но онази горчилка си остана... макар че за момент забравихме и нея, разтапяйки се от кеф под ритъма на вечната "I Wanna Be Somebody". Разделяйки залата на две половини, Blackie дори устрои своеобразно състезание по надпяване (разбира се, победи дясната агитка, но не бива да пренебрегваме и близо двойното й числено надмощие - все пак, онези отляво си нямаха пълна трибуна с backup-гърла ;-)).
    Не крайно изненадващо, всепомитащото заявление "I Wanna Be Somebody" се оказа и последно, поне що се отнася до същинския сет на W.A.S.P.. Краят дойде само час след началото, но, за щастие, неизбежните бисове убиха заформилите се наченки на освиркване още в зародиш. Всъщност, направо ги заклаха с моторна резачка, чийто рев възвести началото на разходката из метъл-моргата с любезния ни гид "Chainsaw Charlie". Усещането за смърт, бликащо и от текстовете на Blackie, и от течащите на видеоекраните кадри, бе допълнително подсилено от "Heaven's Hung in Black" от "Dominator" (2007), оплакваща онези 50 хиляди американски войници, загинали в битката при Гетисбърг по време на войната между Севера и Юга... И все пак, както се казва, най-добре да оставим мъртвите да почиват в мир. Още по-добре би било да се разделим с настроение, което и стана - благодарение на безпощадния рок-заряд на култовата "Blind in Texas", с която, уви, дойде и краят на концерта. Да, едва 12 песни - стегнато, кратко... и от сърце? Не знам, честно казано... Ще видим следващия път.

Envy


Сетлист на W.A.S.P. в София, 27.10.2010:
01. On Your Knees
02. The Real Me
03. L.O.V.E. Machine
04. Crazy
05. Live to Die Another Day
06. Wild Child
07. Babylon's Burning
08. The Idol
09. I Wanna Be Somebody
---
10. Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)
11. Heaven's Hung in Black
12. Blind in Texas

   Фотогалерия със снимки от концерта може да разгледате тук.







Коментари   (118)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Wind 13.11.2010 21:00:32 отговори + 0 0
Концертът беше супер!Блеки-както винаги невероятен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 10.11.2010 15:16:44 отговори + 0 0
Envy - 2010-11-08 10:04:31
Пишещият горните редове поема изцяло вината за забавянето в графика. Също и за войната в Афганистан и за глада в Сомалия.

Така и трябва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 8.11.2010 10:04:31 отговори + 0 0
Пишещият горните редове поема изцяло вината за забавянето в графика. Също и за войната в Афганистан и за глада в Сомалия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cec333 5.11.2010 08:42:30 отговори + 0 0
Моето мнение е, че можеха и да изсвирят още нещо, ако ги бяхме извикали на 2-ри бис. Но те слязоха от сцената и всички се юрнаха към вратите. На кого да свирят още? На сценичните работници ли? И ми се струва, че не малка заслуга за това има пишещият горните редове, щото ако не се беше натискал за интервю преди концерта - нямаше да се забави графика на концерта и хората нямаше да бързат толкова. Но за тези неща трябва да се мисли, а не да се действа първосигнално... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2010 21:13:46 отговори + 0 0
Мммм я да видим в Норвегия колко са свирили... http://katehizis.com/news/shNews.php?id=16526

А да видим що ревем. Това турне не баш толкова.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


... 31.10.2010 20:15:58 отговори + 0 0
криза е, сетовете се съкращават... дано следващият път като дойдат да сме излезли от кризата - и ние да сме повече, и те да ни свирят повече песни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 31.10.2010 19:56:33 отговори + 0 0
Мммм я да видим в Гърция колко са свирили... :http://athensinrock.blogspot.com/2010/10/wasp-live-in-athens.html?ref=nf

А стига ревахте бе, това турне толкова !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yapo 31.10.2010 17:48:23 отговори + 0 0
Колко да свирят? И на мен сърцето ми копнее да изпълнят целия първи WASP,плюс половината от всеки следващ албум...Забиха точно час и половина, излезнаха в 21.17 минути, завършиха 22.45! Дупке можеше да направи някоя чекия на барабаните, както и дълго китарно соло да има, но нямаше. Лично аз предпочитам стегнатите сетове като на WASP, SLAYER...
Погледнах сетлиста от концерта от средата на октомври в Берген, 15 парчета са, да! Вероятно е въпрос на хонорар. Обикновено групите се договарят за време, с конкретен сет лист. Обърни се към организаторите на шоуто...Лично според мен, за час и половина това беше максималното, не коментираме звука. Всички сме на едно мнение, че беше кенефен...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2010 15:56:22 отговори + 0 0
yapo - 2010-10-31 14:48:31
Сетлистът беше изключителен. Група с обемно творчество не е възможно да изпълни всичките си хитове ,плюс няколко парчета от последния си албум, за час и половина. За 90 минути по-добър сетлист от този няма!



Ти други коментари не четеш ли? Никой не иска да изсвирят "всичко". Иска се просто да свирят "повече". По-долу даже съм дал линк с новина пак от катехизиса, пак за техен концерт от същото турне, но по-рано - 15 песни вместо 12. Ако не ме лъже паметта, и миналата година в Христо Ботев пак 15-тина песни извъртяха. Откога 15 = 12, мама му стара...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yapo 31.10.2010 14:48:31 отговори + 0 0
Сетлистът беше изключителен. Група с обемно творчество не е възможно да изпълни всичките си хитове ,плюс няколко парчета от последния си албум, за час и половина. За 90 минути по-добър сетлист от този няма!
Звукът беше ужасен, като дъха на стара ***** в неделя сутрин. Организаторите да си вземат поука, вината до голяма степен е тяхна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


murderer 30.10.2010 20:31:44 отговори + 0 0
Абе развалиха ми кефа с този пренадут звук и кофти резонанс..иначе много харесвам Блаки и групата му,дано следващия път организаторите наемат по-качествена звукова система и по-кадърни озвучители и тонрежисьора на бандата да е друг:-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

emilrocker 30.10.2010 15:23:22 отговори + 0 0
Фестивална-ами там е Ад!Гледах последния W.A.S.Р. -амии отвратителен звук,зверски резонанс от тия ламарини и бетони-трагедия!!!
бирата пък беше в малки чашки и леко негазирана и възкисела-трагедия...скъсиха поне с 2 песни концертта-срам!Фанелките по 50 минта,а същите в сайта на групата са по 19 долара-да им пи.ам у лакомите човки на организаторите и на менаджерите@@@
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2010 14:58:06 отговори + 0 0
Ооо човече мразя разправиите- и не го приемам като обида, просто така си написах ника. Иначе "оставяме настрана задълбочения анализ на псих. профил на охранителите" си звучи малко заядливо. Няма значение, пак казвам- една и съща музика слушаме, не искам да се карам с никого.
m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 30.10.2010 10:56:47 отговори + 0 0
@ Обиден охранител: Приятелю, би ли ми подсказал къде в статията видя критика към охраната!?!? Едва ли, зашото такава НЯМА (защото не съм видял причина да има). Така, както няма и критика към организаторите (защото не съм видял причина да има). Има критика САМО към групата (защото съм видял причина да има). Ако не мислиш така, моля те, цитирай ми онази част от репортажа, доказваща противното, ок? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.10.2010 03:35:43 отговори + 0 0
Имам въпрос - защо всеки път, винаги закриват концерта с Blind in Texas? Нито им е най-известната песен, нито им е най-добрата. Ако трябва да вкарам лично мнение, даже е доста тъпичка. Има ли някаква конкретна причина, някой ако знае? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Обиден охранител хах 29.10.2010 20:41:06 отговори + 0 0
Браточки, искам и аз да вметна нещо от две гледни точки- като охранител и рок/метъл фен. Първо, искам да кажа на пича, писал статията- мой човек- от охраната 99% сме рок/метъл фенове и сме правили всичко възможно да сме в услуга на присъстващите- беше ни забранено да пускаме хора с чадъри и всякакви бутилки, но не сме коне с капаци и сме пуснали всеки, когото сме преценили за достатъчно разумен да не прави глупости- без да му конфискуваме нищо. Също така имаше поне 20 човека, включително и чужденци, които ни предлагаха по 20-30 лева да ги пуснем без билет и отказахме на всички. Така че при положение, че на нас ни се плаща двуцифрена сума да висим на студа от 15.30 до края на концерта мисля, че критиката е неоснователна. А психо профилите ни са същите като вашите- и ние поркаме и слушаме рок/метъл винаги когато можем. Това го гарантирам!
Второ- да, концертът като сетлист, звук и емоция беше постен. Нямаше го FUCK LIKE A BEAST, ебати! Но в крайна сметка аз съм на мнението, че човек като ходи по такива мероприятия трябва да се стреми да преглъща нещата, които не са както трябва и да трещи на макс независимо от всичко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SexAction 29.10.2010 15:30:58 отговори + 0 0
Концерта беше много здрав, и макар звука наистина да беше претупан и да звучеше като през сифон, Блеки показа ентусиазма си и любовта си към публиката, и колкото и кратък да се е видял на някой хора сета, мога с ръка на черния си дроб да кажа - W.A.S.P отново ни показа, че хубавитек онцерти в България се правят от старите кучета на хеви метъла...

Много ме издразниха македонците, бяха на няколко метра от мен и псуваха по бъгларските фенове и се държаха супер надуто, като чели им принадлежи цялата зала, още по дразнещо беше че хвърлиха македонския флаг и после същия този скверен флаг украсяваше единия от микрофоните... публиката си беше точно от избрани фенове и нямае случайно попаднали хора, почти всички дивяха и сподлехяа радоста си.. не виждам какво само плюете.. сигурен съм че 1 трета от коментарите - са писани от хора, които не са хопдили на концерта....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkana 29.10.2010 14:20:20 отговори + 0 0
Определено най-слабия концерт на чичко Блеки и компания от всичките им досега в България!
За звука най-много вина имат озвучителите,но и организатора,защо не подбра по-качествена техника и защо не притиска техниците да съобразяват силата на звука с хората в залата.Почти половината зала беше празна и преекспонирането на звука много дразни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 29.10.2010 13:09:40 отговори + 0 0
PS Bastardolomey ме изкефиха, само дето звучаха малко еднообразно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 29.10.2010 13:07:15 отговори + 0 0
Stan, за другите не мога да говоря, но мен не ми е за парите (макар че за мен, като "беден студент", 40 лв. никак не са малко). Няма значение 5 лв. ли е билетът или 100, въпросът е, че една група като прави концерт то тя поема отговорност към феновете.
Аз си се изкефих по време на концерта, но това не значи, че не мога да разпозная посредствено изпълнение когато присъствам на такова.

И не виждам нищо лошо това да се сподели. Иначе какво, хайде само тези, който са се изкефили на 100% да пишат възторжени коментари, и така за всеки концерт. Ами то тогава ще излезе, че в България слаб концерт не се прави, всичко винаги е перфектно, всички групи свирят божествено, организацията е на световно ниво и т.н. Да, ама не.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


girlfucker4ever 29.10.2010 12:58:39 отговори + 0 0
Общо взето ни скъсаха тъпанчетата с пресилен звук и замазани китари,а фанелките-безумно скъпи по 50 кинта с къс ръкав!?
Малко ми се видяха отпуснати W.A.S.P. и мнго набързо ни претупаха.Все пак успях малко да покуфея с аверите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сергей от Перник 29.10.2010 00:14:47 отговори + 0 0
Много слаб концерт-най-бездушния от всичките досега на групата!Звукът беше кофти и мазня,мърча-безумно СКЪП!!! иначе пак се напихме де. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

conan 28.10.2010 23:33:27 отговори + 0 0
Концерта си беше добър,с една идея по-слаб от миналогодишния но сигурно им е повтръснало и на тях.Звука също не беше на ниво но все пак се разбираше какво пеят за разлика от концерта на Венъм например.Още ми кънтят ушите де,като остана на тихо.Но W.A.S.P. са си W.A.S.P. готини са,пак ми се ходи на техен концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 28.10.2010 22:06:36 отговори + 0 0
F-OFF, а на колко концерта на W.A.S.P. си ходил? Правиш ли разлика между тях или само да се появят и си щастлив, както някой написа тука? Феновете без претенции са най-жалки от всички. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 28.10.2010 21:50:55 отговори + 0 0
СУПЕР ЯК КОНЦЕРТ!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stan 28.10.2010 21:33:27 отговори + 0 0
Пък там са пели 3 песни повече, пък не знам кво си. Само дребнави хора. Въпросът е накефил ли те е концерта или не? Да слушаш музиката ли отиваш или да пишеш после по форуми и под ревюта умнотии? Ами като не ти е харесало повече не ходи на концерти на тая група. Така или иначе е субективно всичко - на едни им харесва, а на други не. Не мога да разбера обаче, защо всички мрънкат като циганчета колко песни са били? Ако бяха с 3 повече(15-20, най-много 25 минути повече) нямаше да си броят стотинките всички?Истината в крайна сметка е, че никой не ви е бил по главата да давате пари и да ходите там. На мен ми се струва нормално да отида да слушам музика на живо, а не през цялото време да си мисля - ей ся как ме прее*баха, вътре съм с еди колко си кинта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 28.10.2010 21:21:26 отговори + 0 0
Ебем ти и мрънкането, чак и неприсъствалите мрънкат тук !?!@? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 28.10.2010 21:19:20 отговори + 0 0
Абе много важно какво сте си спестили като сте пропуснали събитието !
Аз пък пътувах 8 часа в двете посоки и за миг не съжалявам, че отидих !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 28.10.2010 21:12:45 отговори + 0 0
Добре, че пропуснах концерта и си спестих 12 часа път за 1 час свирене. Щях да се прекарам ужасно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Witchfinder 28.10.2010 20:41:54 отговори + 0 0
12 песни?!? От които 3 бис??!? Аз бих се почувствал обиден. Отбиване на номера ми се струва цялата работа. Добре, че не ходих на УАСП, а на Ози. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2010 20:17:37 отговори + 0 0
Леле, тука 2/3 от хората са уникат и говорят без да мислят, и най-важното, без никакъв опит зад гърба си очевидно.

- Бирата била 2 лв 400 мл - ужас. Пич, такава бира на такава цена се продава от УЖАСНО много време на всеки концерт кажи-речи. Ако си бил, нямаше да се дивиш
- Мърчандайза бил скъп - отново, това първият ти концерт ли е?
- Сет листът не бил кратък, колкото на цялото турне бил. Пич, айде провери http://katehizis.com/news/shNews.php?id=16526 и ми кажи виждаш ли разлика? Аз лично виждам 3 песни отгоре, а доколкото ми е известно, 15 > 12
- Звукът бил шит, щото не можело да се изкопчи повече от залите, ала-бала. Никой от тея хора май не е бил на миналогодишния концерт в Христо Ботев. Звукът беше много по-добър, а залата се води дори още по-смотана
- Асене, точно твоето мнение е подмазване. За да не съм голословен, ще кажа, че за мен WASP са не група, а идеология, и за мен всеки концерт е уникално преживяване с невероятни емоции (включително и този), но когато ми пикаят отгоре, аз не твърдя, че ме роси ситен дъждец. Аман от субективни мнения "аз пък съм най-прав". Дори и Катехизиса написаха негативно оцветено ревю, при положение, че ги обвинявахте как били пристрастни и лансирали WASP като разпрани.

Ама не, за хитрите мечоци това да отчетеш слабите страни на нещо е равнозначно на "не ми хареса, отвратително беше, няма да отида повече". Б*хти конете с капаци...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 19:44:02 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-10-28 18:27:42
тука са ми се оплакаха по скайпа, че е някои от песните били на запис. някой да забелязал нещо подобно

А по фейсбучето някой не ти ли лайкна нещо,а ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anti antifa 28.10.2010 19:05:50 отговори + 0 0
аре бе много ясно,че преценявам от моя гледна точка-шибан мазен звук с ужасен шум,къс сет,уморена група,възкисела бира в малки чаши и тва е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 28.10.2010 18:47:55 отговори + 0 0
Голяма част от вас са егоисти честно казано. Мислите и преценяте предимно от собствената си камбанария. Блеки е на турне от почти една година, с малки прекъсвания. Това е човек на 54 години. Като се сетя как пие енергийни напитки и с целия стрес от пътуването се чудя как е жив. Да не забравяме и бурното минало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 18:39:31 отговори + 0 0
не знам за вас ама уасп разцепиха.За вас не знам ама аз ходих за уасп и го получих.Подбран супер сет близост с групата и просто се изкефих на макс.Днеска още ми бушува главата и ме боли гърлото.WAAAAAASP!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2010 18:27:42 отговори + 0 0
тука са ми се оплакаха по скайпа, че е някои от песните били на запис. някой да забелязал нещо подобно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

qwerty95 28.10.2010 18:14:52 отговори + 0 0
1. Концертът като цяло беше супер, на мен много ми хареса, не останах с впечатление, че са свирили без настроение или са уморени, верно че не търчаха много на сцената, както преди, но и Блаки вече е на 50+ години все пак.

2. Звукът беше както винаги става в зала - ПРЕКАЛЕНО усилен (все едно има риск някой да не чуе нещо) и от там идва целият проблем с мазнята и лошия звук.

3. Фланелките бяха АДСКИ скъпи, по 50 лв. На официалния им сайт са по 19 долара, което е около 27 лв. Намерили къде да търгашат. А и размерите бяха някакви огромни, за ГМО американци.

4. Бирата беше малка. Да продаваш на метъли бира по 400 мл за 2 лв е смъртен грях. Най-отгоре и за кенеф искат пари. Търгаши!

5. Като цяло съм много щастлив, че бях на концерта (това ми е трети за тази група) и благодаря на организаторите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Асен 28.10.2010 17:54:10 отговори + 0 0
Гепи , Стан бях изгубил надежда !!!! Хора като нас правят концертите истински .....!!!!!! Повече няма да пиша , писна ми от критици , ...... !!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 28.10.2010 17:50:49 отговори + 0 0
Малко е тъпо, бтв, да се недоволства от краткия сетлист на WASP, при положение, че за дори по-кратките концерти на Slayer се чуват предимно коментари от рода на "ААААА!!!", "КАСАПНИЦААААА!!!" "СЛЕЯЯЯЯР!!!", "РАЗМАЗАХАААА!!!" и т.н. За група, на която нормалният концерт е с дължина 75 минути. Двоен стандарт??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 17:43:41 отговори + 0 0
Пуфи , съжалявам ако съм Ви обидил с Енви ..!!! Но просто съм фен , на който му е достатъчно просто дори да скива любимата банда ..!!!! Моята е Айрън Мейдън ...Не плювам в която и да е посока , защото имам малко обеци на езика......!!!!! П.С. Запознайте се ,знае ли човек....!!!!! От това по-грамотно не мога.....!!!!Прости ми...!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stan 28.10.2010 17:41:19 отговори + 0 0
Кой за каквото е отишъл. Аз отидох да се накефя на W.A.S.P. и го направих. Звука не беше под очакваното ниво, а ако някой си е мислил, че зала Фестивална е нещо луксозно проблема си е негов. Сетлиста бил кратък. Кратък ама убииствен! Тръгнах си от концерта с издрано гърло и силно задоволство, че съм чул това което съм искал да чуя и съм пял заедно със една от любимите си групи, без да ми пука че звука е бил кофти, че залата е била студена и т.н. и т.н. Който е изкарал зле може би трябва да погледне в себе си и да се запита дали наистина е искал да ходи на този концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 28.10.2010 17:31:29 отговори + 0 0
към отново недоволните... Блеки е на 55 години и свири през вечер по целия свят... Малко хора го могат тва !!! Дали е бил хладен или не... някой беше написал, че не сме там да си лафиме с него. Относно залата друг вариант няма ! Дори новата зала ще е за около 18-19 000 а WASP не могат да я напълнята и наема за залата ще е твърде голям. Относно хонорарите.. Всяка банда си има определен хонорар и той не се плаща на песен !!!! Концерта беше страхотен !! Единствената ми забележка е за тоалетние...

Иначе... Какво сте очаквали да има на концерта ?!?! може би СПА, морски деликатеси и Блеки да ви пита дали ви е студено... ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елисавета Хард Рок 28.10.2010 16:58:48 отговори + 0 0
абе,не беше като другите им концерти-не се рададоха,а залата е отврат априори,но озвучителя е глухо магаре и организатора трябваше да го понатисне малко,да стегне звука-издъниха ми тъпанчетата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 28.10.2010 16:53:26 отговори + 0 0
И сетът не беше по-къс, а е като на цялото турне, с малки изключения... То и аз искам още 2 часа, ама няма. И публиката не беше от най-добрите, повечето са с ръце на гърдите и гледат "цирк"... Ало, това е метал концерт - вика се, пляска се с ръце /не е срамно! и тогава евентуално може и нещо допълнително да изкарат ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 28.10.2010 16:47:41 отговори + 0 0
...България ..наш нов дом" - в интервюто. На концерта подаденото наше знаме се озова на пода неприлично дълго време, и после пренебрежително увисна на стойката на микрофона...От това ме заболя най-много, другото споделено-кратък сет, липса на емоция от страна на бандата сред оглушителен размазан звук-Енви вече написа 100% точно.
В залата се пушеше яко-цигари, трева и лула дори!!! Охраната ни видя, ни подуши, ни помръдна !
Сори, няма да посетя повече тази зала, нито да гласувам доверие на организатора!
На концерт на WASP отново-може би ще ида, но не и тук
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metal 28.10.2010 16:34:41 отговори + 0 0
Какъв звук, какъв студ... Това са WASP!!! И 10 пъти да дойдат /дано/ - пак ще отида... Смешници - цял живот само в "Карнеги" са ходили ... Някъв пък му липсвало "мезе" и безакохолно......... Вие метъли ли сте въобще ........... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

уф 28.10.2010 16:29:18 отговори + 0 0
@Асен - 2010-10-28 16:03:38
Пиша това което чувствам и мисля и не се подмазвам за разлика от вас.!!!

Ами напиши го по-грамотно, без да плюеш наляво и надясно. Не виждам смисъл да се подмазвам на някой, който не позвавам и нямам интерес да му се харесам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дъртия 28.10.2010 16:26:09 отговори + 0 0
BeerMe - 2010-10-28 11:46:08
"Много добро представяне на Bastardolomey за разлика от публиката по време на сета им, които седяха все едно са на литературно четене. Определено не го заслужиха...А W.A.S.P си бяха чук от всякъде и нямам никакви оплаквания, мисля че се получи прекрасен концерт. "

споделям напълно. предпочитам да си тръгна с продрано гърло, опитвайки се да надвикам треснята, отколкото да питам околните: "кво пее .... в момента?"
оф, не мога да схвана какво е това надвикване АРТ / ЛАУД във форума, кой е концерта на седмицата? и двата не стават за концерт на годината, но по-добре, че ги имаше според мен

и Енви, бате, какво повече да лаеме - ти си ги охейтил порядъчно. за бартоломея обаче наистина можеш да съжаляваш, че си ги изтървал. респект за Нуфри и компания!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 28.10.2010 16:25:56 отговори + 0 0
@ Запознат: Евала - един от малкото действително смислени коментари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 28.10.2010 16:20:00 отговори + 0 0
Пиратството се преследва брутално и дори за един фалшив диск или фланелка се влиза във затвора.
---
Не че нещо, ама КЪДЕ я прочете тая глупост? Просто не е вярно, `щото, не за друго.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Запознат 28.10.2010 16:08:52 отговори + 0 0
В 90% от случаите групата идва със свой озвучител и промоутърът няма нищо общо с гадния звук. Другото е, че докато не се построи новата зала си оставаме с Хр. Ботев, Фестивална и Зимен Дворец, който е заледен. Всички сме наясно каква е акустиката и в трите зали. И пояснявам за незнаещите, че Фестивална никога не се е отоплявала, защото няма с какво ( там съблекалните се отопляват с печки духалки). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Асен 28.10.2010 16:03:38 отговори + 0 0
Пиша това което чувствам и мисля и не се подмазвам за разлика от вас.!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 15:14:32 отговори + 0 0
Още първият концерт от тези 5 в емоционално отношение беше много зле. Затова и пропуснах останалите, макар че съм редовен концертен посетител. Явно и на други е почнало да им прави впечатление, че групата не се раздава особено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

баба марта 28.10.2010 15:03:19 отговори + 0 0
Това ми беше 3 коцерт на Уасп, но вчера много се издразних на гадния звук и студа, неща, които са напълно в моженето на организатора. От 90 мин. концерт, чух 3 китарни сола на кръст. Моето семейства буквално дари вчера 120 лв. на Лауд концертс, но получи забавление със съмнително качество. Ще мине време, докато гласувам с левчета за промоутъра! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

уф 28.10.2010 14:37:09 отговори + 0 0
Много неграмотно, Асене.. Пишеш като чалгаджия, за разлика от Еnvy. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Асен 28.10.2010 14:16:03 отговори + 0 0
най-якото шоу, на месеца.май само аз забелязах как залата ехтеше ,всички пяхме в захлас,кефехме се .нали това отчакваме от един концерт .След всеки концерт в България ние сме надоволни . Кис това ,Металика онова , ма що не пяха тази .Тези момчета снощи дадоха всичко от себе си ,перфектно соло с нашият трибагреник.Те ни обичат наистина.Винаги когато те са в нас ,аз ще ги гледам . А на вашият човек ще кажа :
-Брат ходи на Драгана Миркович , и там изразявай мнението на хората , за мен истинските фенове останаха доволни .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга със метална 28.10.2010 14:05:29 отговори + 0 0
Отговорът е простъчък-във България рок и метълът не са индустрия за пари.Българските рок групи доколкото още вобще ги има не продават и не създават.За големите имена от световната сцена които видяхме лятото и есента всичко е индустрия-дискове-дивидита-билети-фланелки-разширени и лимитирани издания.Пиратството се преследва брутално и дори за един фалшив диск или фланелка се влиза във затвора.Във България индустрия няма или едва ли във близките 30 години ще има рок или метъл наченки на индустрия.За това промоутърите не вземат професионални озвучители защото тия разходи са огромни.Истина е колкото и стадиони да пълнят Скорпионс или Металика примерно-нито последния албум на скорпионите ще продаде 100 000 лицензирани копия-нито концертното издание на фестивала на голямата 4ка ще се разграби във 400 000 лицензирани бройки.За това и Блеки Лоулес го даваше икономично -по-съкратената процедура-Няма да има опашки за класиченски албуми на бандата дори и да бяха свирили 3 часа до припадък.
Когато българска рок група със билет от 25 или 40 лева напълни самостоятелно колкото Уайтснейк във дъжда преди няколко години на Академик и се покажат наченки на индустрия.....Абе едва ли ще съм жив
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 13:59:17 отговори + 0 0
Снощи почти оглушах-невъобразима шумотевица,все едно слушам мелодична версия на Венъм,но с по-преекспониран звук-бахти гадостта!Иначе и групата имат вина-прекалено студени бяха,а уж БГ име 2ри дом-тра,ла,ла.

п.п.Ха,ха,ха-КИСС тотално се оляха,Джин Саймънс искаш епо 500 кинта за снимка с него!Пяха основно парчета от 1975та,не изпълниха повечето си класики,звукът им не беше кой знае къв,а под трибуните кънтежа беше ужасен,та слезох на сцената,за бира сечакаше над 45 минути и на живо не могат да пеят
Най-добр едосега на стадион беше на Ди си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 13:58:14 отговори + 0 0
Абе кви са тея глупости, че колкото им платили, толкоз, и по-добре не може да бъде? Вие май забравяте преди 1 година какво беше. По-дълъг, по-емоционален и с по-добър звук концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

За пореден път! 28.10.2010 13:41:18 отговори + 0 0
Така е, парите винаги са били и винаги ще бъдат фактор и не само в метъла. Но какво пречи промоутърите да се постараят да направят максимума, за да е всичко на някакво ниво? Толкова ли е трудно да наемемш звук от хора, които са професионалисти и ще си свършат работата както трябва? И не ми разправяйте, че такива няма, щото не е така. Но е по-лесно да претупаш всичко, то нали "метъл фенът ако иска да слуша качествена музика ще си я пуска вкъщи на тонколоните. Той няма претенции, важното е да има ток, жица и евтина бира." Ей затова най ме е яд, щото компромисите са за наша сметка, а не би трябвало. Без фенове няма концерти, няма кинти, няма промоутъри. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kiss 28.10.2010 13:37:39 отговори + 0 0
my ass. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга със метална 28.10.2010 13:32:55 отговори + 0 0
За толкова пари-толкова.Метълът отдавна е индустрия за парите и във името на парите и нищо друго няма значение.Отделните недоволни фенове-на кой от промоутърите или музикантите му дреме за това.Всичко е бизнес.WASP свириха снощи за това което им беше платено.Същото е и със скорпионите на Шенкер.Който иска повече от феновете да им плаща тройни и четворни хонорари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 13:10:35 отговори + 0 0
О да, възмутен рок фен - напълно си прав. Скорпионите така ни ужилиха, че едвам не заспах! Да не говорим,ч е и техния звук не беше на особена висота. Каквото и да си говорим, досега по-добро представяне от KISS по родната земя не съм виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

g 28.10.2010 13:10:07 отговори + 0 0
Доста беше тъпо че се продаваше само бира - ми нещо за мезе, ми безалкохолни за шофъорите. Имаше хора от провинцията дошли с коли - барем вода да продаваха. За звука няма какво да говорим повече.

Промоутърът съвсем през просото го удари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

killers 28.10.2010 12:54:31 отговори + 0 0
Гадната мазня на звука и безумния шум заглиушиха удоволствието от концерта,а и по къс сет-направо тъпня... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2010 12:46:41 отговори + 0 0
Ми криза е, всички сме икономични И те така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 12:27:18 отговори + 0 0
бе като гледам сетлистовете навсякъде си свирят на икономична на това турненце Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

За пореден път! 28.10.2010 12:21:40 отговори + 0 0
Мдаааа, така ще е то - плащаш си цифра парА, само за да видиш групата, а не и да я чуеш! Но те промоутърите не са виновни, като има кой да им купува билетите....а те да спестяват от звук и не само. Щото като застане чичкото зад пулта, дреме му как звучи, нали ще си вземе парите. Дреме им и на организаторите - те трябва да изкарат кеш отгоре. Но търсенето определя предлагането, докато феновете не са най-важни, а се търси само печалбата, коментарите за звука ще си остават само по форумите. И разочарованието също, до следващия "добре" организиран концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

възмутен рок фен! 28.10.2010 12:02:50 отговори + 0 0
Буахахаха,ужилването на Scorpions беше в пъти по-як концерт,въпреки дъжда-поне се чуваше какво се пее и музиката,да не говориме за якото им шоу с екраните и особено изцепките на барабаниста-звяр,па бяхме и бая публика-фраш около 20тина хиляди!
W.A.S.P. отбиха номера(за огромно наше съжаление,аз ги слушам от 15 години),независимо че може би промоутъра им е платил само за толко.А пък звукът беше ужасен!!!
Най-скапания концерт на Блеки и компания ,който съм гледал!@@@
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 11:59:00 отговори + 0 0
1914 с поредно адекватно и култово изказване )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Maiden 28.10.2010 11:51:49 отговори + 0 0
Мдам, Scream until you like it ми липсваше в сета, но както каза колегата преди мен - за толкова са им платили, толкова са изсвирили. Все пак си има договори. Каквото платиш - това получаваш. Звука наистина не беше добур, на I wanna be somebody вокалите почти не се чуваха (да не кажа, че направо си се губеха). Все пак това е една от най-любимите ми групи и концерта за мен си остава страхотен и с пъти по-добър от Scorpions. Тук се усещаше връзката група-публика... докато лично аз (и доста приятели) тази връзка не успяхме да я усетиме при скорпионите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 28.10.2010 11:50:21 отговори + 0 0
*чух=чук Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 28.10.2010 11:46:08 отговори + 0 0
Много добро представяне на Bastardolomey за разлика от публиката по време на сета им, които седяха все едно са на литературно четене. Определено не го заслужиха...А W.A.S.P си бяха чух от всякъде и нямам никакви оплаквания, мисля че се получи прекрасен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 11:37:19 отговори + 0 0
Не мога да разбера за какво мрънкате толкова! Ами пораснете малко вече и прочетете малко литература за R'n'R-ла! За толкова са им платили, за толкова и свирят! То пак добре, че са им платили, че тука в БГ-то трудът на Рок Музиканта се плаща или в безплатно пиене или с много кандърми наполовина от това за което си се разбрал. Те хората не са виновни...просто са им платили за толкова... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1914 28.10.2010 11:29:33 отговори + 0 0
Перфектен концерт.Кратко,точно и ясно.Концерти над един час са си жива мъка.Блеки бил по-хладен.Да не сте отишли там да си приказвате?
Екстра представяне.Не,като разни палячовци,които държат по два часа речи между песните.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dani1948 28.10.2010 11:23:58 отговори + 0 0
W.A.S.P. с този концерт ми разказаха играта. Много съм разочарован от тях, отношението им, сета, звука и т.н. и т.н. Единственото хубаво на тази вечер беше BASTARDOLOMEY Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КС 28.10.2010 11:19:40 отговори + 0 0
поздрави на всички тонрежисьори и саундспециалисти!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-Jhk1PJ2JoA
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 11:17:16 отговори + 0 0
Много добро ревю! Поздравления на автора!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heavyman 28.10.2010 10:54:35 отговори + 0 0
абе тоя път Блаки се оля-доста по-хладен,пестелив и някак си бяйха поуморени,и сета кратък.Звукът беше ужасен,но като че ли и тон режисьорите нищо не направиха,за да го подобрят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blago Piqniq 28.10.2010 10:53:07 отговори + 0 0
12 песни !? Тотална ебавка с феновете. ДОбре че не ходих. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


d3m0nhun73r 28.10.2010 10:23:20 отговори + 0 0
12 песни само???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mъdara 28.10.2010 10:21:36 отговори + 0 0
слушам ги, добра група. хеви метъл с топки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kimbo 28.10.2010 09:48:51 отговори + 0 0
Надуха ми главата с кофти,размазан шум-озвучителите и организаторите с еосраха съсъ саубда,а и краткия сет ни изненада неприятно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 28.10.2010 09:31:58 отговори + 0 0
Ужасен звук, ужасни подгряващи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 28.10.2010 09:27:31 отговори + 0 0
Звукът беше покъртително зле, клонящ към ужасен. Имах чувството, че през цялото време има включен шум-генератор.
За сметка на това Блеки показа невероятен глас, който въпреки проблемите със звука, се извисяваше над всички.
Рядко е имало концерти, на които да отида и да си тръгна, все едно съм си вкъщи, за което благодаря на Loud Concerts.
Като цяло WASP оставиха впечатление, че дойдоха да отбият номера.
Разбира се, това всичко е мое, лично мнение
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2010 09:16:22 отговори + 0 0
само 12 парчета?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

atn 28.10.2010 09:16:09 отговори + 0 0
Като чета статията и някои и коментарите имам чувството че съм бил на друг концерт !
За мен всичко беше перфектно включително и звука (не знам може да има значение мястото) за сравнение на korpiklaani примерно звука беше толкова зле на моменти че главата ми щеше да се пръсне!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 28.10.2010 09:00:56 отговори + 0 0
shadowking ++ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каракольо 28.10.2010 08:20:18 отговори + 0 0
"музикантите идват от страни, където тютюневата смрад я няма никъде по обществени места"

Така е, абсолютно си прав - в клубовете в LA никой не пуши и въздухът е кристално чист.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 28.10.2010 08:12:45 отговори + 0 0
Не съм голям фен на групата, за пръв път бях на техен концерт и мога да кажа, че беше доста прилична забивка, изключвайки орязването на сета. Парчетата които исках да чуя ги чух.
Кофтият звук не е запазена марка на Фестивална. Залата изобщо не е виновна, а онези дето организират концерта и осигуряват оборудването. Бил съм и на други концерти в тази зала и озвучаването беше на ниво. Например на Форинър кофти беше само първото парче и по средата на второто и докрая всичко беше перфектно, но и те не са от шумните групи...
Но да си кажем и ние кривиците - залата беше студена, продължава да се пуши вътре, а музикантите идват от страни, където тютюневата смрад я няма никъде по обществени места.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.10.2010 06:19:10 отговори + 0 0
не! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 03:46:56 отговори + 0 0
чакахме достатъчно! може ли вече снимки, а?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 02:05:54 отговори + 0 0
А може пък сетът да е бил съкратен, след като Блеки и компания са разбрали какви са звуковите "възможности" на Фестивална, та с цел да ни запазят ушите (а и своите собствени)...

Факт, обаче - само 12 песни и никакви лирически отклонения и нито помен от химията от миналия концерт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

много важен 28.10.2010 01:55:30 отговори + 0 0
па много сте важни с тоя мълниениосен репорташ. и кво? това не е оправдание за закъсняването на галериата.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

universal 28.10.2010 01:38:24 отговори + 0 0
Много интересно ревю-с доста различен от общоприетите стандарти похват и много обективно-РЕСПЕКТ,Elvy!
Чикчо Блеки и групата му доста стандартно забиха с кратък сет и с кофти звук-най-слабия им концерт досега в БГ...Добре,че поне песните им са яки,та въпреки шумотевицара все пак поне малко от малко се накуфяхме,но определено кофти тръпка и горчилка(най-вече в ушите)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ronnie 28.10.2010 00:59:08 отговори + 0 0
Звукът беше на нормалното за Фестивална ниво. Да се разбира зле. Но едва ли някой е очаквал и друго.

Това, което не очаквах беше W.A.S.P. да си изсвирят и без това краткия сет толкова дежурно. Здрасти София, чао София и това беше. На всички останали концерти на W.A.S.P., на които съм бил (всички в България, без този в Ловеч) отношението и на групата и на публиката е било по-топло отколкото сега.

Концертът все пак беше як, просто защото W.A.S.P. са си яки, но очаквах повече като че ли.

Анонимен - 2010-10-28 00:10:38
P.S: K.F.D / The Neon God. Когааааааа (((

Ако изпълнят K.F.D. (или която и да е песен от тоя албум) ще бъде невероятно, ама едва ли ще стане. За последно са свирили песни оттам през 2004 пролетта (за съжаление концертът в София тогава беше есента, та не ни огря). Последна надежда ми е 2012, когато стават 15 години от издаването на албума, та току виж са решили да ги отбележат с някоя и друга песен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

967 28.10.2010 00:59:00 отговори + 0 0
не знам как е било на wasp, но на public enemy беше велико Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lapurovski 28.10.2010 00:49:47 отговори + 0 0
Ужасна зала Фестивална,замазан и надут до пръсване звук-китарите не се чуваха-кофти работа!Иначе W.A.S.P се представиха прилично,но малко надменно може би.Посъкратиха и диалога с публиката и сета в наш ущърб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 00:43:27 отговори + 0 0
Значи, за пореден път се убеждавам, че в зависимост от мястото, на което се намираш, ще си изкараш даден концерт по един или друг начин.... С чиста съвест мога да кажа, че си изкарах меко казано перфектно. Бях на метри от сцената, до дясната колона и звукът за мен беше идеален. Въпреки, че съм с ръст 162 см виждах добре, за което помогнаха и едни толерантни господа, които направиха място на мен и приятелките ми, за да отидем по-напред, много благодаря за което. А за W.A.S.P - както винаги перфектни, вярно сетлиста май наистина беше съкратен, но бяха все страхотни песни !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кръстоносец 28.10.2010 00:32:51 отговори + 0 0
Явно не само на мен звука не се е понравил много. За сметка на това Блеки и компания просто ни прегазиха. А аз поправих една моя грешка - това ми бе първия концерт на W.A.S.P.! А за българската банда какво да кажа... Интересни ми се сториха, макар и на моменти да се повтаряха. Жалко, че си отива една изключително хубава концертна седмица... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sa6oWASP 28.10.2010 00:14:13 отговори + 0 0
Фестивална е гробарска ламаринено-бетонна коробочка-ужасна е-съсипаха концерта на W.A.S.P. заради скапан,преекспониран и замазан звук,току що се връщам от там!Огромна критика към организаторитеи озвучителите-уууууу!
Иначе W.A.S.P. си изкараха рутинно,прилично и стандартно добре шоуто ,като бяха с по-кратък сет,за наша жалост!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 00:11:19 отговори + 0 0
тъпите охранители си прибраха перцата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 00:10:38 отговори + 0 0
Киро и Мишо ако четат това, да знаят че са големи мастии

Звукът, каквото и да си говорим, беше шит в сравнение с Хр.Ботев миналата година. Нуфри 5 пъти сочи да му усилят китарата, пичът отсреща само му вдига рамене, на WASP, дето викат отдолу, кънтене, мазане, твърде много бас (накрая). Другото, което тайничко ми липсваше, беше я признанийце пак като миналата година, колко добра публика сме, я някаква малка изненадка в сет листа Но иначе си беше страхотно. WASP са си WASP, Blackie си е Blackie.

P.S: K.F.D / The Neon God. Когааааааа (((
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алис 28.10.2010 00:06:03 отговори + 0 0
Наистина имаше какво да се желае от звука още, но беше НЕВЕРОЯТНО !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2010 00:01:06 отговори + 0 0
КОНЦЕРТЪТ БЕШЕ ЖЕСТОК, както всеки един на WASP у нас!
Хейтърите да замлъкнат веднъж, еб*си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


monster of rock 27.10.2010 23:59:45 отговори + 0 0
Най-скапания и преекспониран звук на концерт на WASP,на който съм бил(посетил съм 5 техни концерта)ужасно разочарование като саунд-замазване ,кънтене,пръсна ми се кратуната...Иначе Блеки и компания се представиха добре,но тон режисьора и техниците са за уволнение!!!Организаторите по отношение на техника и звук се изложиха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ivankov81 27.10.2010 23:47:14 отговори + 0 0
Аз също не можах да отида тази година благодарение на шефа ми не плаща идиота за 5 месеца но такива идиоти като WRATH които не харесват група №1 В БГ защо четат коментарите за РОК групите АМИО ДА ВЪРВЯТ ПРИ ОНЯ ПЕДАЛ АЗИС И КОМПАНИЯ И ДА СЕ СПОТАЙВАТ ТАМ ПЕДАЛИТЕ МРЪСНИ те кво яд ги е че немогат да съберат и 100 мангала на концерт ли?ами да вървят по домовете да ги викат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 27.10.2010 23:46:55 отговори + 0 0
Най-важният за мен въпрос - Колко народ и до каква степен беше пълно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cherny 27.10.2010 23:37:41 отговори + 0 0
Поредния велик концерт на WASP в България. Поредната звукова трагедия в зала Фестивална. Просто трябва да забранят с указ концертите в тази зала и крайно време е да довършат онази новата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wild 27.10.2010 23:28:58 отговори + 0 0
@ wrath - 2010-10-27 21:20:50
Хич не ви личи колко сте пристрастни.Насрахте се с тия WASP.Предварително благодаря, че ще ми изтриете коментара

Чуй ме внимателно WASP са моя любима група от години. Ако се налага всеки ден ще се постват по 1000 новини за тях и даже ще ти кажа защо: По простата причина,че са една от най-великите групи и са една от първите групи,които видяха,че и в България може да има страшни фенове!Затова им е пето гостуване.. Затова още толкова пъти да дойдат, билетите за концертите им ще се разпродават за седмица. Внимавай какво постваш защото понякога личното мнение трябва да си остане само за теб и да не се публикува . А колкото до Блеки и компания тази година нямах възможност да отида и искрено съжалявам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.10.2010 23:19:25 отговори + 0 0
На тоя и целия живот да му затрият нема да е голяма загуба :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пипи !!! 27.10.2010 23:03:09 отговори + 0 0
някои хора пак са в нервна криза !!! ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Теди 27.10.2010 22:59:47 отговори + 0 0
wrath, ъъъ пич, ти самият разбираш ли се какво искаш да кажеш? Като не си от агитката "пристрастени към W.A.S.P" недей отваря новини, в които изрично е написано W.A.S.P ... а и не пиши подобни коментари ... така няма как някои дати ги изтрие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

christslayer 27.10.2010 22:58:13 отговори + 0 0
а къде откри негативно отношение към др групи бе бруте?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wrath 27.10.2010 22:50:18 отговори + 0 0
Проблема ми е, че си личи пристрастието към WASP и съответно негативното отношение към други групи. Само индивид с коефициент на интелигетност с отрицателна стойност (сиреч тъп, тъп, та вдлъбнат) не би разбрал какво имах предвид. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.10.2010 22:36:43 отговори + 0 0
ми трият му коментарите на човека ама ние сме свикнали вече с това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2010 22:21:59 отговори + 0 0
какъв ти е проблема? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wrath 27.10.2010 21:20:50 отговори + 0 0
Хич не ви личи колко сте пристрастни.Насрахте се с тия WASP.Предварително благодаря, че ще ми изтриете коментара Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".