10 години рок-бар "Fans" - първи салют с BONFIRE

29 сеп 2010, 23:51 ч. 625 / 3 8
пред./следв.
През тази есен едно от най-старите действащи и култови "праведни" заведения в София - рок-бар "Fans" отбелязва своята 10-годишнина. Дали постигнатото за изминалата декада е много или малко можем да разберем от обстоятелствата, че през миналия декември бе открит втори клуб, наречен с името "R.B.F" (естествено - абревиатура за Rock Bar Fans), и че юбилеят ще бъде отбелязан с поредица от 10 концерта (!!!). Стартовият от тях - на 29 септември (именно в "R.B.F") не бе никак случаен. За втори път у нас и за първи в София и с клубно участие гостуваха немските хард рок ветерани BONFIRE.

   Шоуто бе открито малко след 20:00 ч. от гръцките глемметъли W.A.N.T.E.D., които се вписаха чудесно в обстановката и запалиха фитила за подобаващия първи салют за 10-годишнината на "Fans". Неговото начало бе дадено към 21:30 ч., когато на сцената един след друг излязоха Claus Lessmann - вокали, китара, Hans Ziller - китара, Chris Limburg - китара, Uwe Kohler - бас и Dominik Huelshorst - ударни. И петимата - добре познати ни от участието си на "Lovech Party Fest" през м. май 2009-а.

   От предишното си гостуване досега BONFIRE нямат нов албум и бяха подготвили сетлист, доста подобен на този от Града на люляците, съставен предимно от най-популярните песни на бандата. В т. ч. бяха "Bells of Freedom", "Under Blue Skies", "American Nights", извечната балада "You Make Me Feel", "Hard on Me" и др. Фронтменът Claus Lessmann демонстрира, че за по-малко от 24 часа на българска земя бе успял да научи/си припомни доста български фрази. Певецът се пошегува и че микрофонът му е хванал настинка от дъжда навън, както и, естествено, не пропусна да отбележи чудесните си спомени от ловешкия фестивал и родната публика. Последната тази вечер наброяваше около 200 души, сред които почти нямаше случайно попаднали хора. Зрителите станаха свидетели на чудесно и професионално шоу със "запазената марка" на клуб "R.B.F" - много добри осветление и звук и близък контакт между музиканти и фенове. Lessmann често се ръкуваше с публиката от първите редици - нещо, което никой фронтмен не би направил, ако е излязъл на сцената просто, за да отбие номера. По всичко личеше, че и бандата и хората, изпълнили клуба, се забавляваха на пълни обороти.

   След ударното начало очакваме следващите концерти за рождения ден на "Fans", за които научихме от организаторите, че няма да са винаги с чуждо участие, но това е съвсем в реда на нещата. А ето реда, в който BONFIRE представиха репертоара си във вечерта на 29 септември, очаквайте в близките дни и снимки от събитието.
--- Intro
01. Bells of Freedom
02. But We Still Rock
03. Never Mind
04. Hot to Rock / Don't Tocuh the Light
05. Under Blue Skies
06. Tony's Roulette
07. Proud of My Country
08. Sword and Stone
--- Drum solo
09. American Nights
10. Sweet Obsession
11. Ready for Reaction
------------
12. You Make Me Feel
13. SDI
14. Bang Down the Door
15. Hard on Me



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


bruce666 1.10.2010 02:01:19 отговори + 0 0
Аз нямах възможност да присъствам на това страхотно сабитие. Най-ме е яд че са ми една от най-любимите групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The-Slugi 30.09.2010 14:33:19 отговори + 0 0
Нещо феномалелно! 200 човека направихме невероятна обстановка. Страхотен концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мръсния Глем 30.09.2010 13:17:33 отговори + 0 0
Концерта беше идеален, Bonfire доказаха че качествено шоу се прави и пред 200 човека! Запознах се с едни готини фенове дошли чак от Белград за да се накефят! Fueled to the flames! Това мога само да кажа, бандата беше както и в ловеч дрюжелюбна и ни отсслужи с автографи и снимки! Long Live Rock and DrinK! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GlamFan 30.09.2010 12:17:08 отговори + 0 0
Мда, много як концерт! Страхотно представяне и на двете банди, звук, осветление, организация. Айде, следващите концерти да са поне толкова добри!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.09.2010 11:28:14 отговори + 0 0
чети по-горе:

"А ето реда, в който BONFIRE представиха репертоара си във вечерта на 29 септември, очаквайте в близките дни и снимки от събитието. "
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


VAC 30.09.2010 11:24:09 отговори + 0 0
Към Админите няма ли да качите повече снимков материал от концерта ?!?!?!?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loco 30.09.2010 09:37:10 отговори + 0 0
След две седмици ще ги видим в Солун в команията на Firehouse и Pretty Maids! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобз 30.09.2010 02:37:35 отговори + 0 0
Мисля, че последната снимка с логото на Jack над главата на басиста е изкъртваща, в първия момент си помислих, че това му е косата ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".