21.12.2012 - Апокалипсис на испански с BRUJERIA в София

22 дек 2012, 22:02 ч. 986 / 25 24
пред./следв.
Страшен екшън, като по Робърт Родригес, се разигра снощи в София. Основните заподозрени - въоръжени и крайно опасни представители на международната престъпно добра група BRUJERIA нападнаха столичния клуб "R.B.F." и го опустошиха с маниакално настървение и хладнокръвна прецизност.

   Странно, но по този начин те сбъднаха мечтата на стотици български фенове, които доброволно се подложиха на масова сеч и безразборна стрелба, без никакъв страх от последствията. И не случайно! Съпроводено с противоречива слава, несигурност и конспиративни теории, името на BRUJERIA е един от знаковите символи на 90-те. И независимо колко и какви тайнствени лица минават през нея, супергрупата остана абсолютно стабилен носител на истинския звук и дух на екстремния дет-грайнд от края на миналия век, когато всичко беше само мощ, резачки и първична енергия.

   С чиста съвест можем да кажем, че това беше и един от най-готините екстремни концерти тази година. И въпреки, че за малко обстоятелствата да сложат камък в гладкото протичане и групата да се окаже в капан, поради тежките метеорологични условия и затварянето на Дунав мост, личната ангажираност и връзките с граничните власти на организаторите от "MediaPlan Group" помогнаха нещата да се обърнат в наша полза и всичко да протече според предварителния план.

   Концертът стартира навреме, около 19:30 ч., с убийствен съпорт от български групи, които във възходяща градация започнаха да мачкат главите на постепенно сгъстяващата се маса от хора. Всяка от групите MIZERRERE, URBAN GREY и O.H. направи изключително силен сет, представяйки своята гледна точка към най-крайните разклонения в метъла. За хубавите впечатления допринесе и абсолютно перфектният и отлично балансиран звук в залата, което прави важната разликата между чистото удоволствие от сблъсъка с нещо истинско и принудителното изтърпяване на съпорт групите в други случаи.

   Малко след 22:30 ч., пред вече изпълнената почти до позволения капацитет от 400 души зала на R.B.F., се появи шайката на Дон Juan Brujo с познатата дегизировка и без излишни церемонии започна да нанася удари. Абсолютни класики от 90-те, познати от старите касетки и апокрифните видеа, се заредиха една по една пред врящата публика. Разпитите се водеха само на испански и без преводач, а конспираторите малко по малко разкриваха подмолните си схеми, целящи удари срещу комунизма, американците, правителствата, реда и "християнските ценности".

   За съжаление, в криминалната структура бяха настъпили нови внезапни промени и основни действащи лица като Adrian Erlandsson и Shane Embury бяха заменени с други. Зад барабаните седеше, обаче, по-малкият брат на Adrian, Daniel Erlandsson (ARCH ENEMY, CARCASS), а на китарата беше по-малко именит, но изключително достоен заместник, който според тайните източници се оказа техническо лице от екипа на ARCH ENEMY. Кадровите промени по никакъв начин не засегнаха качеството на представянето на съзаклятниците, а публиката отчете със задоволство присъствието на другата легенда - Jeff Walker (CARCASS) на баса. И отново трябва да споменем ролята на фактора "отличен звук". На практика на сцената имаше само 1 китара, 1 бас и семпъл комплект барабани, но те звучаха пълно и мощно като за поне десет инструмента - без дефекти, в абсолютен баланс и бленди, резониращи дълбоко в стомаха.

   Трудно е да се опише атмосферата в залата. Точно като във филмите на Родригес там се сменяха сцени от пиянски престрелки в долнопробен бар, улично разчистване на сметки и гротескно-карнавални сцени от Dia de los Muertos. Заформи се невероятен стейдждайвинг, в което чинно участие взе и самата охрана (!). По специална заръка на самата група един от охранителните услужливо издърпваше фен след фен на сцената, само за да ги засилва след това с мощен тласък обратно към врящото пого. Мила подборност беше, че поне половината от тези смелчаци бяха... крехки девойки, които самоотвержено се мятаха на врата на Juan Brujo преди да бъдат натирени обратно.

   За съжаление сетът едва надвиши един час, но при дължината на парчетата и интензивността на шоуто, времето на очната ставка с BRUJERIA горе-долу стигна за най-важното. Към края беше включено дори парче от все още предстоящия нов албум, вече митичен, още преди да е издаден. И точно, когато стана най-напечено и Juan Brujo извади мачетето, изведнъж напрежението утихна и всички присъстващи се кротнаха под въздействието на най-сигурното средство - "Marijuana"-та. Така всичко приключи в лежерна атмосфера, а страховитите мучачос дори поразкършиха снаги в "Macarena"-ритъма.

   След края на шоуто, благодарение на любезния тур-мениджър се сдобих с безценен сетлист, разписан и подписан лично от съзаклятниците. Чак в къщи видях, че това е направено на гръб от пасажерски договор за фестивала "Barge to Hell" - готино, нали?


Anjelita
BRUJERIA, Sofia



Коментари   (24)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Константин-менгемето 17.01.2013 19:35:19 отговори + 0 0
Концерта беше нечовешки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.12.2012 16:03:23 отговори + 0 0
pics or piGs ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Assassin 26.12.2012 09:07:57 отговори + 0 0
Леле, такива ..... като лигльовците пишещи в началото няма. Ако е било тъпо, защо имаше пого, стейджове каквито от години не е имало, а и вчера ми попадна видео от концерта и то си казва достатъчно какво е било. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко Захариев 26.12.2012 04:14:25 отговори + 0 0
Хиляди благодарности на Капка и Геша за всичко! От 10 г. пътувам из БГ на 6 колела,ала не съм видял таквоз чудо: човек на друг човек ръка да подаде,дори и, да им се пие, обещават за другия път да се разпият! Весели Празници!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cabron 26.12.2012 00:01:21 отговори + 0 0
Велик концерт, велика мачете масака! Разбира се, без да изпадам в излишен делириум ще кажа, че до голяма степен съм съгласен с негативните мнения за организацията - не беше гот нито слагането на банера на Брухерия в последния момент, нито нечуващите се вокали на последните 3-4 песни...За цената на билета също може да се мрънка, но това е положението, при все че само 300 души са склонни да гледат тази група.
И все пак: Viva Mejico, cabrones!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чайката 23.12.2015 14:27:44 + 0 0
Ми, не са само 300 ... Дори не съм разбрал, а това е една от любимите ми банди! С малко повечко реклама щеше да има 1000. Сега отивам да си послушам самотно, а на тези които са били само мога да завиждам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 22:57:10 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=45KJc-G5BsE&feature=youtu.be Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Детектив 24.12.2012 15:41:12 отговори + 0 0
Май, май, Митето е "загубил" халката при комшийката, ама пише тук, че е било на концерт, за да има алиби
Наздраве и весели празници!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2012 11:37:31 отговори + 0 0
Мите, Митеееее, Мите. Ако можех аз жената да я загубя някъде, а не халката! Мечти... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

69 23.12.2012 22:05:41 отговори + 0 0
А аз бях с абонамент за про-рок и съответно без билет и трябваше да чакам до средата на сета на ърбън грей за да дойде представител на списанието със списъка с имената на абониралите се за да ме пусне организатора.От про-рок никой не дойде и след като бяхме висяли 1час и 20 мин. в коридорчето дето продаваха билети на -3 градуса и почнахме да протестираме организатора се смили и ни пусна.През това време видях как непрекъснато се влизаше без билети.Никаква организация нямаше.Половината група също я нямаше и май нямаше предварителна информация за отсъствието на основни членове.Чудя се колко издържливи сме българските фенове та още търпим.Ама като гледам колко малко сме останали май повечето не са издържали през годините на несвършващия преход. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

крадливо племе, бе! 23.12.2012 21:07:40 отговори + 0 0
Не знам в кой момент точно са изчезнали чинелите, но охраната на бекстейджа си чешеше мъдете през цялото време! Нито един път не поиска да ми види пас-а, имах такъв, така или иначе, но не съм от групите. Зад сцената можеше да си влезе всеки, който си поиска! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


й 23.12.2012 20:59:29 отговори + 0 0
Друга гледна точка - 2012-12-23 10:43:06
Изключително скапана организация! Пияни по пода още преди Брухерия, анархия по баровете, лоша вентилация и смрад, саундчек и редене на техника по никое време! Некви решетки в нищото дето щехме да се изпотрепаме заради тях Заради студа повечето се бяхме набутали вътре и добре, че имаше място щото щяхме да се издушим! През цялото време организатора си седеше на входа и си броеше парите и билетите, които въобще не бяха евтини!!!

Съгласен съм и бих добавил че звука въобще не беше, както го описва ревюто добър ама си беше направо зле
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко Захариев 23.12.2012 19:17:35 отговори + 0 0
"аз - 2012-12-23 13:14:25
ами що ходиш на такива скапани концерти? хем музиката е отврат, хем си губиш ценностите! "

Приятел, ти, четеш ли? "Едно друго мнение" е съвсем различен човек. Аз просто си търся халката! Жив и здрав!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Случка 23.12.2012 17:46:09 отговори + 0 0
на Благо от Мизерере/Еуфобия са му откраднали чинелите. Не ми се вярва по погрешка да дигнеш 5 кила железария, това не е носна кърпичка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Батман е на пико! 23.12.2012 17:16:03 отговори + 0 0
Историята е, че е някой се е объркал, нито кольо, нито бамби ще се направят на цигани за чинели, а на брухерия надали им трябват точно чинели... станала е няква грешка. Но по принцип трябва да се пазят такива неща по такива големи концерти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 16:34:05 отговори + 0 0
Каква е историята с тези чинели? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Guitar Hero 23.12.2012 14:34:58 отговори + 0 0
1 китара, 1 бас и семпъл комплект барабани - така е бате, като можеш да свириш, и с толкова начупваш каски. Разни Сф капацитети с "тонове гиър" и кашкавалени ръчици да се учат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз 23.12.2012 13:14:25 отговори + 0 0
ами що ходиш на такива скапани концерти? хем музиката е отврат, хем си губиш ценностите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.12.2012 11:14:49 отговори + 0 0
А млекцето, млекцето? Беше ли ти горещо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Друга гледна точка 23.12.2012 10:43:06 отговори + 0 0
Изключително скапана организация! Пияни по пода още преди Брухерия, анархия по баровете, лоша вентилация и смрад, саундчек и редене на техника по никое време! Некви решетки в нищото дето щехме да се изпотрепаме заради тях Заради студа повечето се бяхме набутали вътре и добре, че имаше място щото щяхме да се издушим! През цялото време организатора си седеше на входа и си броеше парите и билетите, които въобще не бяха евтини!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко Захариев 23.12.2012 09:59:45 отговори + 0 0
Ясно е, че аз съм си виновен за това. Пръстенът има по-скоро много голямо духовно значение за мен, защото жестоко си обичам жената и детето, друго нямам на тоя свят освен тях. Някой ще забогатее ли с чужда халкичка. Аз лично ако намеря нещо подобно, ще го върна. След концерта се обадих на управата на залата. Залата беше изметена и основна претърсена. Бяха намерени три връзки ключове(ако някой търси да звънне в клуб Фенс). На другия ден ми отвориха залата и два часа претърсих основно. Халката ми падна малко след като започна Брухерия. В центъра на залата, където има голямо стъпало, един пич се беше много наквасил и седеше на пода, мелето започна няколко души не го видяха и връхлетяха отгоре му. Избутах ги да не го стъпчат и тогава усетих, че я няма. А историята с чинелите е направо гнусна и отвратителна до дъно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


fito 23.12.2012 09:44:41 отговори + 0 0
те на хората чинелите им окрадоха , ти за една халка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.12.2012 23:25:28 отговори + 0 0
За какво ти е, бе, пич? Вместо да почерпиш, ти я търсиш )))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко Захариев 22.12.2012 23:12:57 отговори + 0 0
В залата си затрих брачната халка. Моля, ако някой я намери да ми се обади на 0887887437. Има възнаграждение! Благодаря предварително! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".