23 български банди участват в благотворителната компилация "We Rock for Ukraine"

6 май 2022, 10:00 ч. 7000 / 35 0
пред./следв.

   Датата 24 февруари 2022 г. ще влезе в учебниците по история като ключова за съвременната геополитическа ситуация - на този ден Русия нападна суверенна и независима Украйна. Последвалите ужаси, породени от жестокото насилие и военни престъпления никога няма да бъдат оправдани. Безпрецедентната военна агресия съвсем очаквано бързо срещна безпрецедентно обединение в целия свят. Воюваща Украйна не е сама в бойните си действия, целящи да отблъснат и последния руски агресор.

   Отзвукът в целия свят е огромен. В множество големи градове на всички континенти се проведоха антивоенни демонстрации, както и протести срещу непредизвиканата руската агресия в Украйна. Хората на изкуството са в единна позиция и призовават за мир. Редица рок и метъл музиканти също не закъсняха с реакциите си.

   Време е да ви покажем какво ние от WeRock.bg подготвихме в подкрепа на каузата за Украйна. "We Rock for Ukraine" е благотворителна компилация, в която 23 (!) български рок и метъл банди обединяват сили, за да дадат помощ и надежда на пострадалите от войната.

   Компилацията се разпространява дигитално чрез онлайн платформата за дистрибуция на музика "Bandcamp" - сайт, в който редица музиканти от цял свят имат възможност да продават творчеството си директно на своите фенове. "We Rock for Ukraine" може да бъде купена срещу символичната цена от 5 евро (10 лева), но е важно да уточним, че включихме опцията, която позволява на феновете ако поискат, да си вземат компилацията срещу по-висока от горепосочената минимална цена.

   Посетете страницата werockbg.bandcamp.com за покупка и повече подробности.

   "Bandcamp" удържа комисионна - 15% от всяка продажба, а при достигане на продажби, равняващи се на 5000 долара, това число пада на 10%. Днес, обаче, е ключов ден за приходи, тъй като е един от така наречените "Bandcamp Fridays" - инициатива, която сайтът започна след началото на пандемията. В тези дни "Bandcamp" не взима комисионна от осъществените продажби.

   Иначе казано - от момента на публикуване до 10:00 ч. утре, благотворителната ни кампания ще получи 100% от всяка продажба, а от там нататък - по 85%. В случай, че достигнем поне 5000 долара, кампанията ще получава 90% от всяка следваща продажба. Компилацията ще остане онлайн докато военният ужас в Украйна не приключи.

   А сега няколко изречения и за това къде ще бъдат дарени всички средства. Приходите от "We Rock for Ukraine" ще дарим безвъзмездно на СУОБ "Мати Украйна". Това е неправителствена организация, в която членуват украинци, живеещи постоянно в България. Дружеството работи и в тясно сътрудничество с посолството на Украйна у нас. По информация на "Мати Украйна", към 15 април, от началото на войната са изнесли 35 тона хуманитарна помощ към Украйна. Помагат и на бежанците, които са потърсили подслон в България.

   Отправяме искрени благодарности към групите, които застанаха с името и труда си зад тази кауза. По-долу може да видите пълния траклист на "We Rock for Ukraine", както и обложката, която е изработена от Антония Колева - Точката (antoniakoleva.wixsite.com/website).

Траклист:
01. THE REVENGE PROJECT - Reign of Rot
02. FYELD - Gods of Olympus
03. EUFOBIA - Madness
04. DEADSCAPE - Witherer
05. GWENDYDD - D.I.D.
06. HECKTIC - Forever or Until
07. VELIAN - Silent Assassin
08. HELLION STONE - Wholesome
09. ME AND MY DEVIL - Rebel God
10. СПАЛНИ МЕСТА - uwu.mp3
11. COOL DEN - Тази Земя
12. KHANЪ - Един
13. ТДК - Младост
14. PHYX - Entropy
15. SPECTRE OF SANITY - Deliverance
16. REJUVENATION - Fire & Ice
17. OPHAN - The Fool
18. 8M/S - Death Dealers
19. FROM THE ASHES - Face of Reality
20. DISHONORED - Devil Nation
21. THIS BURNING DAY - Colossus
22. DASH THE EFFORT - A Fool's Revelation
23. ODD CREW - Days of Insanity

 



Коментари   (0)

Добавянето на коментари е ограничено.
▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".