3000 отпразнуваха 1 година онлайн радио "Тангра Мега Рок"

24 мар 2007, 14:50 ч. 548 / 6 23
пред./следв.
Близо 3000 души изпълниха докрай зала "Христо Ботев" в София, за да присъстват на първия рожден ден на онлайн радиото "Тангра Мега Рок", като прзаненството се състоеше от най-голямото пънк-ска събитие по нашите земи.

   Първи на сцената излязоха WASTE OF TIME - софийска пънк банда със ска елементи. След кратка пауза, през която залата се понапълни, дойде ред на мощния пънк-хардкор на C4. Групата, събрала членове от LAST HOPE, SWITCHSTANCE и Т.В.У., стегнато изпълни сета си и остави публиката в радостно очакване на първата чужда група за вечерта.
   Холандските ска-маниаци MARK FOGGO'S SKASTERS. Роденият в Ливърпул фронтмен, напуснал Острова заради несъгласие с правната му система, прави групата класическа още с албума "Ska Pig" от 1989-а. Сценичното му поведение съчетава комедийна театралност, прочувствено пеене и невероятно свежо излъчване въпреки понапредващата му възраст. Нахлузил фланелка на Япония, обкръжен от брас-секцията си, Mark показа как се прави шоу. Прозвучаха стари и по-нови класики като "You Ska People", "Haircut", "The Lottery", "Blue Hotel" на Chris Isaac в ска-вариант, и разбира се еталонната "Hashish from Amsterdam".
   Преди хедлайнерите беше ред на ХИПОДИЛ. Светльо, Лъчо и гологлавият клавирист Венци Мицов направиха як купон - "PVC", "Момичето", "Жената и Бабата", "Облаци", "Скакауец", "Бате Гойко", "Като Слънце" (в памет на нелепо загиналия наскоро Кембъл).

   Малко след 23:30 ч. се дочу пръдливият звук от интрото "The Final Countdown" и....Here come The TOY DOLLS! Michael "Olga" Algar, Tommy и Mr. Duncan излязоха в целия си налудничав инфантилен чар - с неизменните квадратни очила, вратовръзките, и пънкарските гребени, украсяващи колоритните глави на Tommy и Mr. Duncan. Откриха със най-ранния си хит от 83-а - "Dig that Groove Baby", след което се заредиха "Dougy Giro", "The Death of Barry the Roofer with Vertigo" (от последния им студиен албум "Our Last Album"), "Fisticuffs in Frederick Street", а класиците бяха почетени с "Toccata, Sabre Dance" и "Waltz". Бисът беше незаменимото "Nelly the Elephant".


Коментари   (23)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


stanislav 1.04.2007 09:28:04 отговори + 0 0
Никой не е казал че си тъп.Не те познавам за да имам мнение,само мога да имам съмнения по въпроса.Просто все си мислех че "феновете"са с "отворено"съзнание,за разлика от "масите".Е,глупаво беше от моя страна.И все пак се сещам за много "дет"метъли,примерно,обожаващи той долс...Един даже е писал за "Про-РОк" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Necropedophile 28.03.2007 23:00:40 отговори + 0 0
Да сигурно съм тъп.Имах предвид че тези са уникално и ексремно тъпи дори и за тъпия си стил.Как може да има песен - I Got Astma и вокала да го пускат от лудницата за да си записват албумите.А това че не харесвам пънк и ска и че изразих мнението си неозначава че съм тъп.Но някои умници естествено се направиха на адските разбирачи.Със мнението си исках да кажа че има повече фенове на глупавата музика в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.03.2007 15:08:12 отговори + 0 0
градски транспорт suxxxxx!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KLR 26.03.2007 19:51:59 отговори + 0 0
Occulta, какъв си ти бе??? В качеството си на какъв капацитет определяш ТАНГРА като смешно радио??? Пълна зала с полудяли от кеф хора скапана проява ли е??? От всичко което си написал е ясно едно - ти си ****** ***** *******!!!
Анонимен, а ти знаеш ли, че на рожден ден се носи подарък?
ТАНГРА, честит рожден ден!!! Продължавайте все така и да празнуваме още мнооогоо рождени дни заедно!!!
Концертът беще ВЕЛИКОЛЕПЕН - такава веселба отдавна не е имало в БГ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanislav 26.03.2007 03:05:55 отговори + 0 0
майкооооо!Хора,БЛАГОДАРЯ ВИ че ми отворихте очите!!!Щом харесвам the toy dolls,the muse,dead can dance и a perfect circle,примерно(а понякога и дупча билети в градския транспорт),значи никакъв "метъл"не съм!Още утре ще си изхвърля кубинките и отивам за яке с пухкава качулка... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


веном 25.03.2007 20:41:39 отговори + 0 0
по наркоманска музика от пънка нема,пънкарите насекаде го знаят като наи големите наркомани,а металите като наи големите алкохолици,металният електорат е и трябва да е наи зкостенелият и не търпя6т резки промени в стила,затва 4е сам сагласен с пи4а,метал ли си само метал трябва да слу6а6,6тот ина4е след време малко по малко първо сваля6 кубинките после рокерията накрая си копува6 яке с пухкава ка4улка и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oxo 25.03.2007 18:20:59 отговори + 0 0
"за да се наричаш метъл трябва да слушаш само и еднинствено метъл"-e по-тъпо изказване не бях чувал.Пич на колко си години?
Иначе не присъствах на концерта, ще е добре някой да осветли какво е станало с охраната.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Агент Скинър 25.03.2007 16:47:52 отговори + 0 0
За всеки влак си има пътник без билет и с тубичка "кале" в джоба Пънка се умеси с хардкора ли разбирам или просто щото тука сме на Балканите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 25.03.2007 16:07:14 отговори + 0 0
Да, единствената кауза на това смешно радио беше да си направят печалба на гърба на идеята за метъла и изобщо не мейнстрийм музиката. Правилно каза някой по-долу, че никой метъл не е имал място на тая скапана проява Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.03.2007 15:03:51 отговори + 0 0
А що е станал проблема с охраната? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 25.03.2007 14:58:34 отговори + 0 0
Тангра, не знаете ли че на рожден ден се черпи! Не предвид да е безплатен концерта - няма проблем за билета. А бира 300 гр. - 3 лв. и минерална вода - 2 лв. - това е обирджийство!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.03.2007 14:53:40 отговори + 0 0
Аз мога да кажа, че човекът от охраната, който се изплю в публиката и след това пръв влезе в публиката, до преди това беше най-свестният човек от охрана който съм виждал. А съм ходил на прекалено много концерти и почти винаги в най-предните редици. Досега мисля, че не съм го виждал, но момчето се държеше супер точно и очевидно беше провокиран. Проблемът не е в охраната, а в това че както винаги в публиката има прекалено много олигофрени.
И още нещо, ако беше на Запад, хич нямаше да им цепят басма на такива. Тук прекалено толерантно се отнася охраната дори.
Иначе концерта си струваше, но беше излишно дълъг и хората се поумориха към края - на Той Долс беше по-спокойно отколкото на предните две групи. Поне първите две можеше да ги няма, макар че С4 забиха прилично за разлика от откриващите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanislav 25.03.2007 12:14:56 отговори + 0 0
абе Анонимен,ти що не издадеш тълковен речник?За теб танца със саби сигурно не е "метъл",примерно.А музиката на toy dolls е заслужила вниманието на много метъли(Или както искаш ни наричай) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.03.2007 11:32:12 отговори + 0 0
абе на къде отива тоя свят?!нз как е минал тоя скапан концерт и не ми пука,но вчера дочух че мн така наречени "метъли" са били на него!е***** и "метълите"-срам и позор.нямам нищо против хората които слушат мн стилове музика,но за да се наричаш метъл трябва да слушаш само и еднинствено метъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanislav 25.03.2007 09:41:42 отговори + 0 0
към Necropedophile.ТИ си смешник.а ник-а ти е жалко смешен!в тинейджърските ми години френдовете ми се смееха че слушам дет метъл,а аз на тях че слушат TOY DOLLS.Е,на канибалите не отидох,може би защото не ме грабнаха като MORBID ANGEL,DEATH и OBITUARY навремето,но рождения ден на Тангра мега рок ще помня цял живот!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Варна 25.03.2007 02:31:21 отговори + 0 0
Тази зала беше пълна до пръсване на WASP птреди 2 години. А Той Долс са си велики!! Охраната-педерасти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Corpse 25.03.2007 02:25:19 отговори + 0 0
Абе Necropedophile ти тъп ли си бе братле? тоя концерт беше ска-пънк, а Cannibal е дет метъл ако не се сещаш. Навсякъде по света разликата в посещаемостта ще е такава. Иначе на Toy Dolls беше мега яко, мноо добре организиран концерт. А Cannibal ми е една от най-любимите групи и за техния концерт нямам думи, беше касапница. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Necropedophile 24.03.2007 21:53:21 отговори + 0 0
хаха не мога да повярвам че на тия смешници е имало 3000 души а на кенибъл 1500-2000 ебати хората е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

toy dolls 24.03.2007 21:31:02 отговори + 0 0
малък подарък от мен

http://www.sendspace.com/file/2c4bkx

приятно слушане!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

toy dolls 24.03.2007 19:25:34 отговори + 0 0
видях как човек от охраната се изплю върху публиката преди да скочи вътре и да започне да се бие. Боклук!

Концерта беше уникален , не съм виждал тази зала пълна до дупка. Представям си как са се накефили Той дълс. Мисля че Холандците изтощиха публиката
с продължителния си гиг, сориха ми се доста еднообразни... Но Тойдълите ни събудиха , показаха че са китарни виртуози и че могат да контактуват с феновете
А и за минералната вода , абе как може по 2 лв шишенцето бе ?! Кои бяха тези печелбари , дайте да ги съдим бе, езика ми изсъхна, пу мръсници
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


SLAYER 24.03.2007 19:03:34 отговори + 0 0
Страшен концерт!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AZ 24.03.2007 17:54:52 отговори + 0 0
Невероятен концерт. *************** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.03.2007 17:09:38 отговори + 0 0
Докога на концерти ще продължава бруталното отнощение на охраната към публиката....Хората просто си се веселяха а говедата от охраната, особено накрая, ги биеха като престъпници...Така няма да станем европейска държава.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".