37 BLACK с ново EP и концерт с AEGONIA на 20 май

19 апр 2023, 11:41 ч. 282 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

37 Black (doom метъл) и Аеgonia (melodic/fantasy метъл) със съвместен концерт на 20 май в столичния клуб Mixtape 5

Българските doom метъли 37 Black ще издадат нов краткосвирещ албум с “приспивни песни” през месец май, по-малко от година след последния им кратък рилийз и едноименния им пълносвирещ албум от миналата година, а на 20-ти май в столичния клуб Микстейп ще се състои и съвместен концерт с Aegonia, където ще може да чуете и новата тава.

Двете банди са подготвили над 180 минути музика, състояща се от както вече издадени композиции, така и нови такива. Разнообразие в стилистиките също няма да липсва - ще може да чуете както акустична музика, така и по-тежък звук. Изненадата на вечерта ще бъде зад барабаните на Aegonia - с тях ще свири Симеон Панов, който не сме чували “пред пулта” от активните години на софийската банда Center.

За бандите:
37 Black са банда от София, която свири “обречен” метъл - от акустика до печал, облечен в акустика или дебел звук. През месец февруари бандата издаде едноименен дългосвирещ албум, а месец по-късно - ни зарадваха с още два “приспивни” сингъла, почти всички от които ще може да чуете на живо на концерта. 37 Black са: Петър Димов - китари, вокали; Светла Михайлова - вокали; Явор Димов - китари; Иван Колев - барабани; Edgar Monreal - бас.

Аегония е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. До момента авторите са издали два романа "Истории от земите на Аегония", един дългосвирещ албум "The Forgotten Song" (2019) и два фолклорни сингъла, вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина (2019). Най-новото издание на проекта е албума "Moonlight Tales", който излезе в края на август 2022. Магичните мелодии на Аегония могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали.

 

aegonia & 37 black

още за:

37 BlackAegonia
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".