52 години по-късно - откриха кой е мъжът на обложката на албума на LED ZEPPELIN "IV"

8 ное 2023, 15:34 ч. 15108 / 49 0
пред./следв.

   Четвъртият неозаглавен албум на LED ZEPPELIN, известен като "Led Zeppelin IV", излиза на 8 ноември 1971 г. Точно 52 години по-късно университетският изследовател Браян Едуардс е успял да достигне до разкриване самоличността на човека на обложката на творбата - брадат мъж с шапка, прегърбен под тежестта на голям сноп от клони от дървета, който носи.

   Едуардс е намерил копие на същата снимка през 2021 г., изучавайки историята на Уилтшър - най-самобитния окръг в Англия, познат със старите си и древни постройки. Там е и световноизвестният паметник Стоунхендж. Изследователят е имал възможност да сравни допълнително оцветената снимка от обложката и черно-бялата фотография, която е намерил. Установил е, че и на двете има един и същи ръкописен текст. Така той е датирал снимката от 1892 г. и дори е открил името на фотографа - Ърнст Хауърд Фармър. А човекът на снимката е местен майстор на покриви, чието име е Лот Лонг. Той е бил познат и като Лонгиър и е живял в град Миър.

   Браян Едуардс ще покаже снимката и във фотоизложба догодина, посветена на Викторианската епоха в Уилтшър.

 

Led Zeppelin IV



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".