60-годишен британец прави лайв-трибют на Jimi Hendrix у нас

13 сеп 2012, 20:11 ч. 219 / 3 5
пред./следв.
64-годишният британски DJ и музикант Jim Hawkins прави лайв трибют в столичния клуб "Rock It" по повод смъртта на Jimi Hendrix. 8-часовото шоу е на 18 септември, когато се навършват 42 години от кончината на легендарния китарист, променил завинаги рок музиката. "Ако Джими беше жив, щеше да празнува 70-ия си рожден ден на 27 ноември и нашата група планира да направи голямо парти на тази дата в София, но още търсим подходящо място за него", споделя Hawkins. Групата му се състои от самия него на бас китарата и от двама членове на българската формация RARE BREED – талантливият млад китарист Явор Деспотов и опитният барабанист Росен Паскулов. Шоуто на 18 септември започва в 20.00 ч., входът е свободен. Осемте часа в памет на Hendrix ще съдържат внимателно селектирани от Jim Hawkins парчета от студийните и концертните изпълнения на гения, включително от фестивалите в Уудсток (1969) и остров Уайт (1970). Групата ще се качи на сцената за лайв изпълненията към 21.30 ч. "Няма да копираме Хендрикс, а само ще изсвирим музиката му с чувство и мощ в знак на уважение към начина, по който Джими я свиреше на живо", твърди Hawkins. Британецът, който днес живее в България, 9 години е свирил в трибют бенд на Jimi Hendrix през 80-те. Групата му обикаляла Великобритания и Германия и се радвали на особен успех в американските военни бази, където свирели постоянно.
Jim Hawkins
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Венелин- Видин 16.09.2012 14:26:13 отговори + 0 0
Познавам Джим,много готин и лъчезарен човек е,...той е МУЗИКА!)!На неговият рожден ден организира невероятно парти,беше невероятен купон и преживяване.,,Шараните да стоят в плесенясалите си аквариуми) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 14.09.2012 08:51:28 отговори + 0 0
Евала на старчето и другите пичове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.09.2012 01:29:12 отговори + 0 0
лягай си и не ни занимавай с простата си тролщина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 14.09.2012 01:08:35 отговори + 0 0
"и нашата група планира да направи голямо парти на тази дата в София"
И 'що точно у нас? 'Щото само ние сме достатъчно шарани да се радваме на такива глупости.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stan 13.09.2012 23:07:43 отговори + 0 0
Yeahh Там сме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".