ABANDONED SHELTER и ADONAI ATROPHIA с концерт в София на 21 април

28 мар 2016, 19:57 ч. 838 / 3 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

С настъпването на пролетта идва и първият лайф, организиран от Abandonment за тази година. Домакин отново e Нов Берлин / Neu Berlin, а за вечерта сме ви подбрали два български студени звукови проекта:

Abandoned Shelter, създаден през 2004 г. e един от пионерите в българския dark ambient. Зад гърба си има два издадени албума на CDr от малки международни лейбъли за експериментален звук, а през януари излезе "Umbra" на дигитален формат за свободно теглене. Не сме го виждали на сцена от 2012 г. насам, така че очакваме с огромно вълнение завръщането му.

Adonai Atrophia (AA) е дебютът за вечерта. Това е новото търсене на Veluvian след миналогодишния IC1101. Той описва AA като пътуване от Предвечността към грубия порядък. В този dark ambient проект се използват преливане на звуци и ефирни вибрации, с които да опишат кристализирането на Духа, неговото потапяне в най – плътните измерения на Универса, започвайки от Зората и стигайки до „Малкут" – плътното царство на нашия опитомен от представите ни елементарен свят. В тази концепция са използвани понятия и конструкции от Кабалата, Розенкройцерството, както и някои апокрифни учения от далекоизточния езотеризъм. Ако минало, настояще и бъдеще се обединят в една изначална точка, тогава преходността и продължителността отпадат, за да се опише това циклично пътуване като една „Метаистория". Използвани са изразни средства от drone, дигитален noise и тяхната среща с елементи от непознатия ориентализъм. Авторовата концепция не ангажира никого, защото всеки слушател може самостоятелно и асоциативно да намери своите картини, от които ще почерпи с контакта си със саунда на AA.

*По-време на двата сета ще бъдат прожектирани тематични визии*

Ще има импровизиран дистро щанд с касети, плочи и дискове.

Мястото е Neuberlin
Денят 21 април. Входът 3 лв.
Започваме в 20:00 ч.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


1337 h@x0r 20.04.2016 22:52:56 отговори + 2 0
Като нямате какво да кажете, ще стоите скрити Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 29.03.2016 10:43:56 отговори + 3 377
Какво прекрасно празнословие... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 28.03.2016 22:15:31 отговори + 1 380
Кои? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".