ADRENALINE OVERLOAD и ЮВИГИ са първите, класирали се за финала на "WOA Metal Battle Bulgaria"

3 юни 2016, 10:56 ч. 1960 / 6 6
пред./следв.

   Точно в 16:20 ч. на 2 юни бе даден стартът на състезанието, което за втора поредна година ще изпрати една българска група на най-големия метъл форум в света - фестивала "Wacken Open Air". Разбираемо, вълнението на групите е огромно, а интересът на феновете - по-сериозен спрямо миналата година. Журито за полуфиналите включва: организаторът и главен "виновник" за събитието - Бойко Гюров от "BGTSC", журналистът-"фрактурист" Васко Катинчаров и намиращият се все още от правилната страна на музиката Мартин Николов.

   С нелеката задача за открият състезанието се справиха успешно ADRENALINE OVERLOAD. Ранният час и все още рехавата публика не попречиха на момчетата да изсвирят един стегнат, енергичен и вдъхновяващ сет, който даде добър тон на цялата конкурсна вечер.

   Втори на сцената се качиха CHAPLIN'S DREAM. Още първите звуци на китарите приковаха вниманието, и го държаха здраво до края на краткия, но съдържателен сет. Групата остави у слушателите положително усещане за висок професионализъм и спечели много нови фенове и приятели.

   Третите поред - MAGNETIC - дори не беше нужно да подканят публиката към активност. Оформилото се пого и фенките с разноцветни коси показаха ясно, че макар и съставена от музиканти от различни възрасти, групата се припознава като модерна и актуална от най-младите.

   Четвъртата група - AEGONIA - ни прехвърли в друго измерение. Цигулка, гайда и дълбок дамски вокал, вплетени деликатно в режещия звук на китарите, макар и за кратко, успяха да ни разкажат история, да ни впечатлят и заинтригуват да надникнем в сайта им.

   DISHONORED излязоха пети поред. Мощен грайнд кор, под звуците на който публиката не се спря нито за миг, подканяна от фронтмена на групата - мошпит, съркълпит, wall of death - енергията и на сцената, и сред публиката, изглеждаше неизчерпаема.

   За шестите изпълнители - HERE AND NOW - участието в конкурса е едва второ излизане на сцена. Факт, който по нищо не си пролича - момчетата стояха уверено и стабилно на сцената, а публиката продължи да се забавлява.

   Седмата група - познатите и обичани ЮВИГИ - не се нуждаеха от пространно представяне. Публиката веднага запя песните им, а дългогодишният сценичен опит си каза думата, и видяхме един добре премерен и отлично поднесен сет.

   LOST IN ETERNITY, които се качиха осми поред на сцената, показаха много младежки ентусиазъм, който беше естествено отразен от вече доста позагрялата публика, и мош питът се завъртя отново, докато момчетата представяха песните си.

   Девети бяха младежите от група АНЕКДОТ. Убедително, стилно и много интелигентно представяне, при което ефектното сценично поведение върви ръка за ръка с отличните инструментални умения на тримата музиканти.

   БЕНДИДА бяха десетата група, която се качи на сцената. Шестимата музиканти очевидно вече са доста добре познати и обичани от публиката - повечето хора пееха песните заедно с тях, и се оставиха да бъдат обладани от магията на симфоничната-фентъзи приказка, разказвана от групата.

   Достоен финал постави единадесетата поред група - SHADOW BOX. Забавен, весел, енергичен и малко циничен - пънкът никога няма да умре, защото в морето от стилове, подстилове и разклонения на твърдата музика, той е усмивката, намигването и краят на купона - особено когато е изпълнен и от много добри музиканти, както в този случай.

   Накратко за организацията. Въпреки лекото забавяне в началото, графикът се спазваше идеално. Групите се сменяха на сцената за по-малко от определените им 10 минути, а сетовете бяха точно по 20, както е по регламент. Дори наложилата се извънредна четиридесетминутна почивка във връзка с провеждано поклонение по случай 2 юни наблизо, не наруши графика. Климатичните условия също бяха на страната на музиката, и можахме да се насладим на близо седем часа приятно време, студена бира и хубава музика.

   На финала в неделя от представилите се на 2 юни участници, ще отидат ADRENALINE OVERLOAD и ЮВИГИ.

   Началото на втория ден днес е отново от 16:00 ч.

 

Текст и снимки: Karolina



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Грибоедов 3.06.2016 22:05:56 отговори + 3 3
Ювиги заслужават! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Коко Русев 3.06.2016 17:44:00 отговори + 1 8
Дано са Ювиги - поне името им е българско...няма български банди , ей...чуждопоклонници ! Къде са Ера , Ахат , Ер Малък ? - на светлинни години ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АХАХАХАХАХАХАХАХАХА 4.06.2016 11:06:47 + 2 0
ААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-идиот 3.06.2016 14:27:05 отговори + 8 5
Леле,леле,грамофон свири-майка плаче. Адската излагация.ЗАКРИВАЙ!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Диф Мастиф 3.06.2016 15:55:18 + 11 0
прав си, понякога само работата не е достатъчна, трябва и талант в групите.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 3.06.2016 12:50:06 отговори + 12 5
Евала за организацията и събитието като цяло, както и затова че сайтът си прави труда да го отрази. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".