AGALLOCH за първи път в София на 22 август

21 май 2015, 09:26 ч. 1719 / 8 11
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Една от най-интересните банди в съвременния метъл ще свири за пръв път у нас на 22 август. След концерта на великолепните Solstafir, сега BGTSC и Rawk’n’Roll отново си подават ръце, за да представят в България прогресив-неофолк/ пост-метъл пионерите AGALLOCH и френските слъдж метъл авангардисти CROWN. Концертът ще бъде в клуб в клуб Mixtape 5 с начален час 20:00.

Пригответе се за среща с една от най-самобитните групи, появявали се някога в метъл ъндърграунда - изключителните Agalloch от Портланд, щата Орегон. Епични, меланхолични и технически перфектни, те боравят така умело с блек, дет и дуум метъла, смесвайки ги с неофолк, пост-рок и ембиънт, че музикалната критика отдавна избягва да категоризира стила им. Или пък се придържа към тяхното собствено определение – “grey metal“.
Страховитият им дебют “Pale Folklore“ (1999) триумфира в ревю секциите на специализираните медии, но бе само началото на един изключителен творчески път, който изведе името на Agalloch наравно с тези на американски ъндърграунд колоси като Pallbearer и YOB. Agalloch ненавиждат еднообразието и предпочитат смелите експерименти, затова всеки от петте им дългосвирещи албума (както и множеството им EP-та) е различен от останалите, запазвайки характерната за бандата меланхолична, интровертна атмосфера. Последното им издание – “The Serpent & the Sphere“ (2014) е космическо, почти концептуално произведение с черни монолитни рифове и сложни структури.
Пестеливи на лайв изяви, Agalloch рядко свирят на Стария континент, затова всяка концертна среща с тях е особено ценна. До момента групата имаше едно единствено гостуване на Балканите (с две шоута в съседна Румъния през 2010), а първото им стъпване в България идва във възможно най-подходящия момент – групата е изградила изключително сценично присъствие, свири с хъс, представяйки перфектен сетлист с парчета от ключови техни албуми.
Agalloch никога не свирят със случайни банди. През годините са били съпорт на (или са били подгрявани от) Alcest, YOB, Helen Money и Allerseelen, затова и на сегашните европейски дати с тях пътува една особено интересна група – французите CROWN. Самите те описват себе си просто като „двама мъже, две китари, един глас и една машина“, което ние превеждаме като индустриализиран, мачкащ постапокалиптичен слъдж метъл. Последният им албум “Psychurgy“ се появи в началото на годината и спокойно можем да го наречем изключителен.

Автор на красивия постер е българският визуален артист Теодор Георгиев.

Билетите се продават от днес в мрежата на Eventim [поръчай онлайн] в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopoilis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис,касите на Изи Пей, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Денонощно на бензиностанции OMV.

В момента и до 24 май (включително) цената на билетите ще е 28 лева. След това до деня на концерта те ще се продават по 33 лева, а при налични в деня на събитието и на място в клуба цената им ще е 40 лева.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Предстои оповестяването на още подробности.

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билетите и спазването на реда в клуба!

 



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


joe 22.05.2015 11:05:33 отговори + 9 3
Йессссссс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 21.05.2015 18:11:02 отговори + 13 2
Супер ще е! Тези момчета нямат слаб албум. !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

това се обадило 21.05.2015 17:14:20 отговори + 10 2
Да си го кажем направо - блъскащите се ******, или да се държат нормално, или да избегнат концерта, никой няма да заплаче за тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fasf 23.05.2015 13:01:57 + 3 5
Стой отстрани и си пий бирата, може и за ядене нещо да си вземеш. Не би трябвало да ти пречат тия в центъра. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бяла, спретната печурка 21.05.2015 15:29:20 отговори + 17 4
Тези американски момчета правят по-добър европейски фолк/дуум, отколкото някои европейци. Цената на билетите ме устройва, знаейки неоспоримото качество на бандата. Искам да поднеса скромен комплимент и към господин Теодор Георгиев - наистина впечатляваш постер, ще е жалко, ако не се продава в клуба.
И преди разни перхидроли да се обадят, чуйте първо това: https://www.youtube.com/watch?v=qAaq0mpk9TE и това https://www.youtube.com/watch?v=3w5cLn0oL5g. С останалите ще се видя в клуба и приятелски ще напомня, че ни чака много меланхоличен и наситен с емоции концерт, а не хардкор парти. "Погвайте" се, но с мярка. Нека всички си прекараме чудесно, приятели.
Както каза Дисторжъна по-долу - още една зелена точка за BGTSC.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 21.05.2015 13:38:25 отговори + 15 5
Не е истина направо, Rawk+BGTSC ми влизат в челната тройка любими промоутъри, след Rawk и DerCircle! Там сме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


добре бе 21.05.2015 13:24:40 отговори + 11 3
Яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kvlt 21.05.2015 10:28:40 отговори + 11 4
ебаси кефа!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 21.05.2015 10:20:33 отговори + 13 8
Роука правят най-яките концерти в БГ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 21.05.2015 17:16:18 + 14 5
Да, но след BGTSC Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fan 21.05.2015 09:37:15 отговори + 12 6
Даааааааааааааааааааааааааааааааааааа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".