Актуална информация за концерта на Mark Knopfler в София

15 апр 2013, 10:48 ч. 483 / 8 1
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Един от най-великите музиканти пристига за втори път в България. Концертът на Марк Нопфлър е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция “Privateering”, излязла на 3 септември 2012. Турнето започна през април и ще обхване 25 страни с 72 концерта!

   "Privateering" е първият двоен албум на Марк Нофлър в 35-годишната му кариера. „Колкото повече остарявам, толкова повече искам да пиша” казва той. „Може би се паникьосвам, че времето тече, не съм сигурен. Наслаждавам се на този процес повече отвсякога, на писането, записването и изпълненията на живо, радвам се на всичко това. Почти се препъвам измежду всички тези песни.”

   Записан в студиото на Марк (British Grove), "Privateering" е елегантна, изтънчена, емоционална колекция песни от висок клас, изсвирени от уникална група. Това са разкази на реални хора, живеещи труден живот в тежки времена. Лиричните мотиви в албума разказват цяла история. "Privateering" не е албум с конкретна концепция. Не е и цикъл от песни. Той просто е произведение на един от най-добрите и отличаващи се музикални таланти, правещ това, което умее най-добре.

   Групата от музиканти, която се насъбира около Марк от средата на 90-те, включва Гай Флечър (клавирни инструменти), Ричард Бенет (китара), Джим Кокс (пиано), Глен Уорф (бас), Майк МакГолдрик (флейта) и Джон МакКъскър (гъдулка). Към тях наскоро се присъединява Иън Томас (барабани). Специални гости в албума са Пол Франклин, Фил Кънингам (акордеон) и Тим О’Брин (мандолина). Рут Муди се включва с вокали. „За мен беше много специален момент Руди да се включи в звукозаписния процес. Тя е изпълнител на наистина високо ниво.” Частта с блуса оживя с Ким Уилсън и неговата хармоника. „Едно от най-важните неща, свързани с блуса, за мен винаги е било арфата. Ким Уилсън е страхотен човек и беше прекрасно да е част от екипа ми.”

   20-те песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок и отразяват творческото изобилие на артиста, чиито изключителни способности бяха за пореден път признати с Lifetime Achievement Award на тазгодишните награди Ivor Novellos. Там Марк свири пред милиони хора.

   Големият музикант, носител на три награди „Грами“ и продал над 200 милиона албума, е работил с изпълнители от калибъра на Боб Дилън, Ранди Нюмън, Емилу Харис и Ван Морисън. Композирал е саундтраците на популярни филми като „Местен герой“, „Принцесата булка“, „Последен изход за Бруклин“ и „Да разлаем кучетата“. Редовно обявяват Нопфлър за един от най-великите китаристи в света. Но преди всичко той самият се определя като автор на песни. А "Privateering" може би ще се превърне в най-добрата му колекция.

   Все още има ограничени количества билети за шоуто, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.
mark knopfler poster


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


иван-ст.загора 29.04.2013 20:19:59 отговори + 0 0
най-великият китарист от най-добрата група за всички времена!марк винаги ме разплаква... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".