Албумът с изпълнения на живо на YES "Topographic Drama" излиза през ноември

28 сеп 2017, 12:46 ч. 433 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

През лятото на 2016 г. Yes предприемат амбициозно турне. На всяко шоу групата изпълнява албума си от 1980 г. “Drama” в неговата цялост за пръв път, плюс част първа и четвърта от двойния им албум от 1973 г. “Tales From Topographic Oceans” (техния номер едно албум), заедно с любимите на феновете “Roundabout” и “Starship Trooper”.

Rhino отдава чест на влиятелната прогресив-рок група, която се присъедини към Залата на славата на рокендрола по-рано тази година, с новия си албум с изпълнения на живо, “Topographic Drama – Live Across America”. Музиката излиза на 24-ти ноември във версии от 2 CD-та и 3 LP плочи. И двете версии включват обложки по дизайн на Roger Dean, който работи с бандата от дълги години.

Новата колекция съдържа изпълнения на живо от 12 дати, записани по време на турнето на групата през февруари 2017 г., от настоящите ѝ членове Steve Howe (китара), Alan White (барабани), Geoff Downes (клавишни), Billy Sherwood (бас), Jon Davison (вокали), и допълнителния барабанист за това турне Jay Schellen.

“Topographic Drama – Live Across America” подчертава най-добрите изпълнения от 28-те представления на турнето през 2017 г. и отразява сетлиста от тези концерти. Всяка нощ Yes откриват концертите си с всички 6 песни от албума “Drama” (1980), десетия студиен албум на групата, който достига до втора позиция в класацията за албуми на Великобритания. Открояват се песни като “Machine Messiah,” “Tempus Fugit” и единствения сингъл от албума “Into The Lens”.

След “Drama”, групата сменя предавката към песните от два от най-добре продаваните си албуми “And You And I” от “Close To The Edge” от 1972 г. (с платинен сертификат) и “Heart Of The Sunrise” от “Fragile” от 1971 г. (двойно платинен).

След това, групата изпълнява първата и последната песен от албума “Tales From Topographic Oceans” от 1973 г. Необикновеното свирене на китара на Howe в “The Revealing Science Of God” и невероятните способности на барабаниста White в “Ritual” винаги са се смятали за нещо велико. Албумът завършва с “Roundabout” от “Fragile” (1971) и “Starship Trooper” от “The Yes Album” (1971).

Като част от най-влиятелните в света, разтърсващи и уважавани прогресив-рок групи, Yes е основана през 1968 г. Артистите с награди Grammy имат продадени над 50 милиона записа по време на кариерата си, която се простира в 6 десетилетия.

Двете версии на албума на Yes “Topographic Drama – Live Across America” ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист на Topographic Drama:

CD:

Disc One
1. “Machine Messiah”
2. “White Car”
3. “Does It Really Happen?”
4. “Into The Lens”
5. “Run Through The Light”
6. “Tempus Fugit”
7. “And You And I”
8. “Heart Of The Sunrise”

Disc Two
1. “The Revealing Science Of God”
2. “Leaves Of Green”
3. “Ritual”
4. “Roundabout”
5. “Starship Trooper”

LP:

Side One
1. “Machine Messiah”
2. “White Car”
3. “Does It Really Happen?”

Side Two
1. “Into The Lens”
2. “Run Through The Light”
3. “Tempus Fugit”

Side Three
1. “And You And I”
2. “Heart Of The Sunrise”

Side Four
1. “The Revealing Science Of God”
2. “Leaves Of Green”

Side Five
1. “Ritual”

Side Six
1. “Roundabout”
2. “Starship Trooper”

2018 г. отбелязва половин век от сформирането на Yes и за да отпразнува това важно събитие, групата предприема турне от 13 дати във Великобритания и Европа следващия март - #YES50. Също така Yes ще бъдат хедлайнери на “Cruise to the Edge” от 3-ти до 8-ми февруари в Тампа, като ще посетят Белиз и Мексико.

 

 

още за:

Yes


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".