Alice Cooper: "Виждах Jimi Hendrix и Jim Morrison пияни до смърт и аз бях на път..."

17 авг 2007, 22:25 ч. 276 / 2 4
пред./следв.
Шок-рок звездата Alice Cooper е всъщност силно вярващ християнин от повече от две десетилетия насам, когато преодолява сериозен проблем с алкохола. През 1995-а той създава фондацията "Solid Rock" и успява да привлече два милиона долара средства за проект, представляваш център за застрашени деца, които да бъдат спасени от улиците, като им се даде възможност да развият дори музикална кариера. Центърът, който трябва да бъде открит през ноември е на обща стойност 7,3 млн. долара и ще има звукозаписно студио, саунд-зала, концертна зала, и голямо кафене със сцена за представления. Дейностите там ще бъдат с насоченост към християнските послания. По този повод Cooper казва: "Ние сме християнска организация и това е нашата цел". И добавя:
   Бях стигнал до момент, в който пиех толкова много, че повръщах кръв на сутринта. Момчета от моя бизнес - като Jimi Hendrix и Jim Morrison не надживяха 27-годишна възраст. Виждах ги пияни до смърт. И аз бях на път натам.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Таласъм 18.08.2007 12:14:34 отговори + 0 0
Заради такива като CHALGOMRAZECA откачалките ще твърдят ,че рока е музика на пропаднали хора.Вместо да каже,че Купър е направил нещо свестно веднага почва с "християнски простотии".******************************?
Ако Джим Морисън е имал гениално творчество,то Black Sabbath трябва да са се саморазпуснали от срам и нужда да се кланят на свинята(в последните си години от живота) Джим....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДЖЕЙМС 18.08.2007 10:46:57 отговори + 0 0
Напрово "невероятно гениално творчество и поезия" е завещал Морисън.За живущите все още в началото на 60тте,да кажа само че децата-цветя и цветните мъниста са далечно и мъгляво минало.И само за справка-Морисън май е бил доста по-сериозен фен на разни по-здраво упойващи вещества от алкохола.Купър поне има смелостта да говори за проблема си и да се пребори с него,а не да се освинва всеки ден с мотива колко скапан е тоя живот и как светът не го разбира! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CHALGOMRAZECA 18.08.2007 09:37:45 отговори + 0 0
С християнските си простотии и подобие на музика едва ли Алис някога ще достигне и частица от гениалното творчество и поезия, които завеща "пияният до смърт" Джеймс Дъглас Морисън! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bleedy 18.08.2007 04:41:20 отговори + 0 0
и после някой да ми каже, че има по подходяща музика за "почерпване" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".