Американските спийд/траш метъл ветерани TOXIK гостуват в София на 19 май

8 фев 2023, 13:58 ч. 798 / 5 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Нюйоркските технически спийд/траш метъл всепризнати класици TOXIK идват за първия си концерт в България

Във време, в което светът е в смут, Toxik отново се появяват, за да донесат музикално предупреждение за силите, които са на власт. Тридесет и четири години след прочутия шедьовър "Think This", неговият наследник вече е пред нас – “Dis Morta”, третият студиен албум на Toxik е тук! Сътворен от ума на основателя на Toxik Josh Christian и разгръщащ неумолимата вокална мощ на Ron Iglesias, “Dis Morta” екстраполира социално-политическите теми от предишните албуми, като включва контрасти в реалния свят в десетте песни, използвайки сложни, но хармонично балансирани теми. Албумът присъства масово в топ 10 класациите за албуми за 2022 г на специализираните музикални медии и доказаните музикални журналисти.

Първоначално създадени през 1985 г. и активни до 1992 г., Toxik издават двата си основополагащи траш метъл албуми в края на осемдесетте години: “World Circus“ (1987) и “Think This” (1989). През 2013 г. траш метъл ветераните се завръщат на световната сцена – свирят на утвърдени метъл фестивали като Dynamo, Keep It True, Alcatraz и Headbangers Open Air.
През 2017 г. Toxik издават дългоочакваното ЕР “Breaking Class”, записано със завърналия се вокалист от ерата на “Think This” Charlie Sabin. През 2018 г. излиза техният бокс сет, “III Works”, състоящ се от три диска: записите на “In Humanity” от 2014 г. с оригиналния вокалист Mike Sanders, разширена версия на “Breaking Class” от 2017 г. с три допълнителни парчета и изцяло нов диск от 2018 г., озаглавен “Kinetic Closure”. “Kinetic Closure” включва осем презаписани класики на Toxik от двата им епохални албуми, плюс две нови оригинални песни. Албумът също така представя появата на вокалиста Ron Iglesias в редиците на Toxik. Основател и водещ китарист Josh Christian, барабанистът James Demaria, ритъм китаристът Eric van Druten и басистът Shane Boulos допълват настоящия състав. Toxik активно обикалят света и усилено работят върху нова музика.
видео: https://www.youtube.com/watch?v=sj_TQwKnaCU
Концертът ще е на 19-ти май в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1250642483

До 12-ти февруари включително, ще са на цена от 28 лв. След това, до деня на концерта – по 34 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.
Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/600467915239046

 

toxik poster

още за:

ToxikLive & Loud


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Шэуэкэаээ 9.02.2023 13:31:49 отговори + 5 4
Група за ценители. Не е за Металички и други балвочи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".