Американците IMPERIAL TRIUMPHANT и италианците NERO DI MARTE с концерт у нас на 10 юни

10 яну 2022, 14:22 ч. 728 / 6 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

IMPERIAL TRIUMPHANT (US) и NERO DI MARTE (IT) с концерт в клуб Live & Loud на 10-ти юни

IMPERIAL TRIUMPHANT (Neoclassical Black Metal/Avant-garde/Technical Black/Death Metal/Jazz Fusion) са създадена през 2005 г. от Zachary Ilya Ezrin в Ню Йорк.

Вторият им албум „Abyssal Gods“ е издаден през март 2015 г. и е описан от Austin Weber от No Clean Singing по следния начин: „Abyssal Gods“ като цяло е напълно порочен акт на богохулство, пълен с повече запомнящи се моменти, отколкото много групи натрупват за цял живот от албуми“. Коментирайки постиженията на групата към днешна дата, Weber заявява: „IMPERIAL TRIUMPHANT са не само едни от най-важните американски блек метъл изпълнители, които са активни в момента и прокарват свой собствен стилистичен път, но също така са важни и за бъдещето на блек метъла."

След втория албум, през март 2016 г., групата издава „Inceste“. Ревю в списание Decibel коментира, че "IMPERIAL TRIUMPHANT очевидно нямат полза от жанровата игра... Inceste продължава да изкривява очакванията".

След издаването на студийния албум „Vile Luxury“, предприемат първото си европейско турне през април 2019 г., включително шоу на Roadburn Festival. Това е последвано от нови европейски дати през ноември 2019 г., включително като хедлайнер на „Cult Never Dies Stage“ на Damnation Festival в Лийдс, Обединеното кралство.

През октомври 2019 г. е обявено, че са подписали договор със Century Media Records и планират да пуснат нов материал през 2020 г., а групата потвърждава в Instagram, че са започнали да работят по новите парчета в Menegroth Studios на Colin Marston в Ню Йорк.

През април 2020 г. обявяват, че новият албум ще бъде озаглавен „Alphaville“ и ще излезе на 21 юли 2020 г. Заедно с това съобщение е пуснато и документално видео чрез Metal Injection, описващо работата зад кулисите на „Alphaville“ и гост музиканти, с които си сътрудничат, като сред тях Tomas Haake от Meshuggah, дългогодишния сътрудник Colin Marston и Trey Spruance от Mr. Bungle. Metal Hammer определи „Alphaville“ за 10-ия най-добър метъл албум за 2020 г.

Музикалният стил на IMPERIAL TRIUMPHANT се променя от създаването им през 2005 г. за да обхване музикално и лирично влиянията от родния им град Ню Йорк. Коментирайки издаването на „Vile Luxury“ през 2018 г., Ezrin описа записа като "най-изтънченото ни и метрополитно издание до момента", коментирайки допълнително, че групата е заимствала от "влиянието на града Ню Йорк, което оформи света и повлия на аспекта на нашата звукова пирамида, която в основата си е джаз, но ние го приложихме и в блек метъла“.

NERO DI MARTE са Experimental/Progressive Death/Post-Metal група от Болоня, Италия. От 2012 г. са посветени на създаването на експериментална, но тежка музика, заразена от прог, дет метъл, психеделия и съвременна класическа музика. Смесването на тези различни влияния създава пространство, в което дисонанс, мелодия, клаустрофобия и приказна атмосфера стават инстинктивно съпоставени.

След сформирането си през 2012 г. и малко след издаването на едноименния си дебютен албум 2013, NERO DI MARTE са поканени от Luc Lemay от GORGUTS да обиколят Северна Америка с легендарната дет метъл банда. След успеха на турнето, групата влиза в студиото през 2014 г., за да запише втория си албум “Derivae”, издаден по-късно същата година.

И двата албума получават признание от критиката и групата посвещава следващите години на изпълнение на живо, като кулминацията е европейско турне с GORGUTS и PSYCROPTIC през 2016 г. и изпълнения на фестивали като Royal Metal Fest (DK), Stonehenge Fest (NL), Metalorgie Fest (FR), Krakatoa Fest (IT) и Solo Macello Fest (IT).

След напускането на барабаниста Marco Bolognini в края на 2016 г., групата наема Giulio Galati (HIDEOUS DIVINITY) в началото на 2017 г. за да продължи да композира третия си албум. След 5 дълги години работа и трансформации, най-накрая завършват писането и записа на албума „Immoto“, отново в Studio73 (IT) с помощта на звукорежисьора Riccardo Pasini и подписват договор със Season of Mist.

Концертът ще е на 10-ти юни в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 21:00.

Билетите са в продажба в мрежата на eTicketsMall на цена 29 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мошко 21.01.2022 15:02:50 отговори + 0 0
Uaaaaaaaaaaaaaaaaa, ще се мре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

БлекМетълХипстър 11.01.2022 15:23:47 отговори + 3 0
Яка група. Приятно съм изненадан, че ще минат през София. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоанко Кузел 10.01.2022 20:21:20 отговори + 5 0
Дано оцелеем дотогава и дано да го има този лайв. Ще е масакре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Козел 10.01.2022 18:32:25 отговори + 3 1
Ааа не не мога 2022 е най добрата година за хеви метъл незнам дали до края на годината ще оцелея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.01.2022 17:19:18 отговори + 4 4
10 юни коя година? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Досетливко 10.01.2022 17:47:50 + 7 5
На плаката, който е публикуван с анонса си пише. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митьо Пищова 10.01.2022 14:24:23 отговори + 8 0
Смело дълъг текст за пресс. Немах нерви да го дочета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".