AMON AMARTH представят видеото "Shield Wall" с достоверна историческа възстановка

26 сеп 2019, 20:24 ч. 823 / 10 4
пред./следв.

   "Shield Wall" е песен от актуалния, 11-и албум на шведските викинг детметъли AMON AMARTH "Berserker", който излезе на 3 май тази година.

   С днешна дата групата реализира видеоклип към парчето, заснет във Волин, Полша, където ежегодно се организира исторически фестивал, пресъздаващ на едно място възстановки и на викинги, и на славяни.

   Скандинавските бойци са прочути с т. нар. Стена от щитове - тактика, която използват често в схватки, възпята в парчето "Shield Wall". Според AMON AMARTH, кадрите във видеото показват исторически достоверно как са се сражавали древните им прадеди. Гости в клипа са известни представители на групи от различни държави, увлечени по викингската епоха - TriglavMaximas Von BraceyBlodvitnir от Германия и др.

 

 

още за:

Amon Amarth


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Наблюдател 27.09.2019 04:18:22 отговори + 4 1
То пък голямото чудо тази shield wall.
Какво да кажем за костенурката на римските кохорти векове по-рано?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 27.09.2019 13:32:40 + 0 0
М, да. Сигурно викингската стена е нещо по-напредничаво и ефективно в бой от това:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Testudo_formation.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 27.09.2019 00:29:25 отговори + 3 1
Готин клип, обаче, въоръжен с огромните познания на човек, чел няколко книжки на Бърнард Корнуел и гледал видеа на Скалагрим и Шадивърсити в Ютуб, виждам проблеми
Най-вече - пробиването на плетена ризница с меч, все едно е направена от хартия. Ако беше толкова лесно, нямаше да има смисъл от нея.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 27.09.2019 12:00:21 + 1 0
Ризниците предпазват предимно от посичащи удари, от прободни не е много устойчива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".