AMORPHIS напредват с работата по новия си албум

25 яну 2011, 08:40 ч. 337 / 4 7
пред./следв.
AMORPHIS публикуваха съобщение, в което дават подробности за работата по новия си студиен албум. Всичко върви по план и безпроблемно, като в момента Tomi Joutsen записва вокалите с продуцент Marco Hietala (NIGHTWISH, TAROT) в домашното студио на последния. Бандата има 15 песни за бъдещата творба, от които в окончателната версия на диска ще влязат 10 или 11. Темата на албума ще бъде за най-важния персонаж от финландската митология и фолклор - богът Vainamoinen. В края на месеца Mikko Karmila ще започне миксирането, а Travis Smith вече работи по обложката.

още за:

Amorphis


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Frances 25.01.2011 18:46:25 отговори + 0 0
Порових се в речниците и прочетох това :
Вайнемойнен се счита за човешко същество, въпреки че е един от създателите на света. Син е на небесната дева Илматар и Калева - великан, който е баща и на ковача Илмаринен.
Обаче през 19ти век някои древни фолклористи заявяват че Вайне е просто стар герой или шаман със свръхестествени способности и няма божествен произход или пък митологическо естество...
Абе спорно е дали е бог или човек, май най-вярно е просто да се каже че е основен герой на епоса, поет, певец,учен, лечител и мислител.

А Уко е върховния бог, баща на божествата. Но има и други богове (например богинята на смъртта Калма).

И за нещастие в книжарниците Калевала наистина е изчезнала вече...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 25.01.2011 17:36:30 отговори + 0 0
И аз не бих отказал техен концерт, а особено като цяло лято ще бъдат на различните фестове, идеално ще се впишат в Каварна рок фест
Иначе албума трябва да излезе през май месец или поне такава е информацията от самата група
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 25.01.2011 16:39:54 отговори + 0 0
Анонимний>> карай в оригинал в краен случай... Иначе и аз не бих отказал още един техен концерт, особено, ако новият албум се окаже добър като последния Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.01.2011 14:39:08 отговори + 0 0
Amorphis са големи!! Хубавото е, че доста ни се кефят като публика, и като нищо да ни посетят отново.:Р А този епос вече ми се струва невъзможно да го прочета, никъде не го намирам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blacky 25.01.2011 12:53:11 отговори + 0 0
"Храбрият наш Ванямьойнен" е главният герой на епоса "Калевала", но там кой Бог, кой - не, е трудно да се разбере Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 25.01.2011 10:31:23 отговори + 0 0
Абе, защо останах с впечатлението, че Вайнемойнен не е бог? Имаше само един бог - Уко, останалите бяха нещо от рода на Прометей. Пазители, създатели, но не и богове... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 25.01.2011 09:38:29 отговори + 0 0
Супер, нямам търпение ;-)))) Ще се хвана най-накрая да прочета Калевала, преди да е излязъл!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".